@sorifin: Se poate trece pe acolo? Pe feroviar frontiera cu Ucraina mi s-a părut foarte bine păzită (la fel ca cea cu Rep. Moldova): la Halmeu abia după multe discuții și după aprobarea șefului de stație și a inspectorului vamal mi s-a dat voie să fac poze (au în jur de 60 de camere de supraveghere în perimetrul gării și a frontierei, inclusiv o cameră mare rotativă situată la înălțime

).
Bucovina e într-adevăr o zonă foarte frumoasă, de care mă leagă multe amintiri. Câteva zone aparte pentru mine sunt Vatra Dornei, Măriței (un sat în care am ajutat la construcția unor case în 2010 și am avut ocazia să discut cu sinistrații), Câmpulung Moldovenesc (deci și Rarău cu Pietrele Doamnei), pe care le-am „cutreierat” în toate anotimpurile, drumul de la Sucevița la Vatra Moldoviței, cu serpentinele lui și celebra palmă din Pasul Măgura și, mai ales pe cale ferată, porțiunea dintre Dorna Candrenilor și Lunca Ilvei, unde linia șerpuiește printre munți și peste văi

(recomand oricui să meargă măcar odată pe aici).
Suceava nu m-a impresionat prea mult niciodată, nici Gura Humorului foarte mult, iar de Rădăuți m-a legat „ceva” cu ochi căprui și păr brunet în codițe. În fine
O altă zonă prin care am petrecut câteva luni de vară când eram mai mic este Vaduri - Pângărați. Îmi amintesc ce mirat am admirat prima dată Barajul și hidrocentrala Bicaz....
La Slănic Moldova am petrecut multe concedii și voi merge și vara asta, fiindcă n-am mai ajuns pe aici din iulie 2009. Atunci am remarcat însă ceva foarte interesant în legătură cu temperatura. Dimineața la Slănic apa din sticlele lăsate în mașină înghețase (mașina fiind lăsată chiar lângă râu, aproape de un pod), iar câteva ore mai târziu, la Târgu Ocna, după ce am ieșit din salină, mașina care stătuse la soare era de-a dreptul încinsă. Termometrele arătau 36°C.
În Transilvania, n-am fost prin multe locuri, cu excepția Dejului, Clujului (doar prin zona centrală), Sighișoarei, Sibiului (am avut rude apropiate aici până anul trecut) și Brașovului (pe care l-am explorat anul trecut în 2 săptămâni). Am mai trecut prin Defileul Mureșului și am fost acum câțiva ani într-o tabără la Moeciu. Mi-au plăcut și orașele din vest: Satu Mare, Oradea, Arad și Timișoara, cât și orășelele și satele prin care am trecut.
O zonă care mă atrage puternic este Defileul Jiului, pe care sper să-l parcurg în condiții mai bune la vară, îndeosebi secțiunea Livezeni - Bumbești, cea mai spectaculoasă, după părerea mea
Revenind în Moldova, mai recomand oricui o plimbare pe faleza Dunării din Galați, mai ales seara.
Dincolo de Prut, pe care îl trec de câteva ori în fiecare an, deși aceeași Moldovă, e totodată o zonă de „tranziție” la spațiul rus. Chiar și accentul cu care se vorbește „moldoveneasca” e ușor rusificat. În Ungheni, unde merg cel mai des, rar se aude rusește, iar lângă lacul Delia poți sta sau dormi sub un copac chiar și câte o zi. Mi-au mai plăcut Strășeniul, cu păduri frumoase, Orheiul, dar și capitala, Chișinăul, cu parcuri mult mai mari decât în orașele românești și numeroase lacuri. Și Bălțiul mi-a făcut o impresie bună, deși principalul răspuns pe care îl primești când întrebi ceva pe vreun șofer de „rutieră” în română e „ya ni ponimayu” (nu înțeleg)
Sunt curios ce părere și-a făcut Sorin despre Moldova și nu numai.