[quote="redeme"]@vimp: Mulțumesc!
@Roberta: Și pe aici circulă tot felul de legende sau povestiri despre numele unor localități sau locuri. Dacă te interesează o să selectez câteva auzite de mine.
Da, ma intereseaza!
Am mai spus pe aici, dar fiindca incepe campionatul de fotbal, repet pentru tine:
Mergeau exploratorii de-a lungul coastei Americii de Sud, si notau, cartografiau...
Au ajuns in dreptul unui "rau" si au notat pe harta: "raul din ianuarie", ca... era ianuarie, (probabil epuizasera nume de iubite, amante, regi si regine, etc...) cu gandul ca-l vor reboteza cand vor fi mai inspirati. Cum nu le-a venit inspiratia nici pana azi (sic!) asa a ramas numele: Rio de Janeiro!
Am un topic stufos pe forumul meu, astept raspuns, multumesc!
Sau, inca una, ca pe cea de mai sus am mai spus-o.
Sarea era moneda de schimb candva, era foarte importanta. Nu se puteau intemeia orase care sa nu aiba in imediata vecinatate apa si sare. Muulte orase poarta nume de "sare" Ex. Salzburg, (orasul sarii) Deasemeni, toate orasele Britanice ce se termina ca si denumire cu "wich" sunt orase situate langa resurse de sare.
Interesant e ca, moneda de schimb fiind sarea, romanii isi plateau soldatii cu...sare.
De aici si denumirea "salariu" !

*numai faptul ca nu erau frigidere si tot ce trebuia conservat nu putea fi conservat decat prin afumare sau cu sare. Ori, conservarea cu sare necesita resurse importante.
*nu te lungi totusi, ca
Vimp ma va taxa!