forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Lun Mai 25, 2026 7:40 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 60 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Orasele tarii
MesajScris: Dum Apr 06, 2014 2:25 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Din poza 2 reiese clar ca prostiile au apărut odată cu UE... ;)
Referitor la denumirea Clujului ai dreptate. Corecta e cea de dinainte ca Ceauşescu sa isi bage coada. Adică asa cum apare la mine in certificatul de nastere.

Sus

MesajScris: Dum Apr 06, 2014 2:58 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Si ca sa fie treaba obla(dreapa) cum spunem noi :D, iata intrarea dinspre Reghin, scris Targu-Mures, scris asa inainte sa vina UE peste noi.Asadar, 3 intrari cu 4 denumiri scrise diferit.Singurele care sunt la fel sunt denumirile unguresti si nemtesti.Ideea e ca si-n ungureste am vazut scris in documente de la inceputul secolului trecut Maros-Vasarhely, numai ca ei intre timp au renuntat la cratima.

Imagine

Sus

MesajScris: Dum Apr 06, 2014 3:41 pm 
Apropo de faza cu autostrada lui Dragnea şi susţinerea PSD-istă în corpore, cu rentabilitatea unei astfel de lucrări, mult mai ieftină şi cu un trafic care să o facă rentabilă.
Tupeul PSD-iştilor a ajuns atât de sus încât te prostesc în faţă, dacă o chestie e neagră ei spun că e albă şi te conving cu toată ardoarea că aşa e.
Deci avem o prioritate pan mondială, un tronson de 100 de km spre Alexandria care nu duce niciunde, într-un oraş de 48 de mii de suflete.
Rutele care fac legătura între mari oraşe ale ţării de peste 100 de mii de locuitori nu sunt rentabile, că topografia locului e complicată, probleme cu stabilitatea solului, descărcări arheologice, contestaţii la licitaţii, etc. Da la baronu nea Dragnea cine să conteste o licitaţie şi apoi într-un câmp cu mici denivelări ce mară scofală să faci o autostradă până la vila lui Dragnea, dacă Orban din Ungaria vecină îşi face stadion de 4 mii de locuri în satu natal care n-are decât 1800 da e la 38 de km de Budapesta, he, he.
Cine naiba a pus coridoru 4 sau 5 sau mai ştiu eu care pe toate dealurile lui peşte prăjit, că dacă nu duce la vila vreunui latifundiar roşu nema şanse să se facă ceva sub guvernarea PSD-istă a lui Ponta. Deci acolo se vor duce cei 7 eurocenţi, dacă mai apucă să ajungă până acolo, în autostrăzi cu dedicaţie pentru baronii PSD-işti.
Şi cică Ponta se retrage din politică, pe facebook, la Cotroceni, în locu marinarului şi nu va mai avea treabă cu republica parlamentară a PSD-ului, îşi face un teren de baschet la vila prezidenţială şi Românica e happy.
Băsescu ne zicea să trăim bine şi trăim atât de bine încât crăpăm de bine ce ne e iar ăştia ne zic una şi bună, să scăpăm de regimul tartorului Băsescu şi să întrăm în baroniada roşie, fără nicio urare şi să trăim cum om putea.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Apr 07, 2014 1:23 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Ponta a tras o vizita in Israel ca turist, erau si el si Daciana la maneca scurta.

Sus

MesajScris: Lun Apr 07, 2014 6:42 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Eugene, asta cu retrasul e praf in ochi pt babe ca sa planga. Sa fim seriosi.

Sus

MesajScris: Vin Sep 05, 2014 8:58 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Orsova :)

Imagine

Sus

MesajScris: Vin Sep 05, 2014 10:20 pm 
La cât de luminată e mai că ai zice că nu e din România. :)

Sus

MesajScris: Vin Sep 05, 2014 10:33 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

eugenraduoradea scrie:
La cât de luminată e mai că ai zice că nu e din România. :)

La Oradea nu merg luminile??

Sus

MesajScris: Vin Sep 05, 2014 11:15 pm 
E luminată şi Oradea, nu pot spune că nu e dar pentru un oraş amărăştean ca Orşova e ceva.

Sus

MesajScris: Dum Sep 07, 2014 5:35 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Imi place mai mult iluminatul stradal din orasele mici. In alea mari becurile moderne cu vapori de sodiu (alea portocalii) omoara tot spectrul de culori. La Orsova acolo pare a fi o zona minunata pentru fotografii cu furtuni. Atat aspectul zonei cat si frecventa furtunilor fac sa fie una din cele mai bune zone din Romania din punctul asta de vedere.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Sep 07, 2014 6:56 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Incep sa fie inlocuite cu LED-uri albe, alea nu stiu cum ti se vor mai parea. Sau LED-uri warm white ca la Mamaia.

Sus

MesajScris: Dum Sep 07, 2014 9:00 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

LED-urile albe sunt ok. La Mamaia unde? Ca pe bulevard inca erau din alea de la Luxten vechi cand am fost eu in iunie.
Alea warm white sunt tot un fel de galbui pisacios, dar cu siguranta sunt mai photo friendly ca alea cu vapori de sodiu, mercur si ce mai e.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Sep 08, 2014 12:49 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Pai in toata Mamaia, au disparut toti stalpii de beton cu sodiu si cu cablu aerian care erau de la National incolo, acum sunt doar stalpi metalici negri, cu fire subterane, mai pitici si serpuiti sau inalti, cu ditamai paleta cu LED-uri, toate warm white acolo, pentru ochi asta e cea mai buna lumina, se aprind brusc la intensitatea maxima, te cam sperii.

LED-uri albe au pus in Bucuresti si in Slatina pe unele stradute, la Valcea aproape toate sunt LED-uri albe, era tare ciudat cand am trecut pe acolo noaptea in martie cand veneam de la Prislop.

Sus

MesajScris: Lun Sep 08, 2014 10:23 am 
La leduri e vorba strict de consum, perioadă de viaţă mai lungă şi chiar dacă preţul iniţial de achiziţie e mult mai mare se amortizează în timp.
Într-un viitor nu foarte îndepărtat n-o să mai vedem decât leduri, chiar şi în satele cele mai pricăjite.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Sep 08, 2014 6:15 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

La sate mercururile au fost inlocuite acum de CFL-uri lungi, ca un neon mai mic.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 60 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4

Ora este UTC + 2 [ DST ]