forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Sâm Mai 02, 2026 7:35 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 14536 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 970  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii : Discutii Generale 2
MesajScris: Dum Dec 14, 2014 8:20 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Si la nivel de Ardeal nu cred ca intra nici in primii 20.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Dec 14, 2014 9:23 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

E poate cel mai ciudat si cu curul in sus an, racorica-normalica in sud, cald in VNC, prea multe ploi in Oltenia, seceta in VNC exceptand Clujul, iarna calda rusinoasa exceptand acel viscol fabulos, vara foarte diferita, moderata termic fatza de ultimii multi ani, iunie a fost aproape o luna de toamna.

Agricultorilor 2012 nu le-a convenit ca seceta, 2013 a fost bun, 2014 nu le-a mers ca a plouat prea mult, oile au stat ude si fara chef de pascut. :lol:

Sus

MesajScris: Lun Dec 15, 2014 12:32 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Din graficul cu precipitatiile dintr-o lucrare scrisa de Ion Sandu, la care se adauga si rapoartele anuale ale ANM un top 5 al celor mai ploiosi ani la nivel national in intervalul 1901-2013 ar fi:

1.1941 ~ 895 mm
2.1912 ~ 875 mm
3.2010 - 846.3 mm
4.2005 - 844.3 mm
5.1915 ~ 820 mm

* Valorile de pe grafic am incercat sa le aproximez cat s-a putut de bine.Valorile pentru anii 2010 si 2005 sunt fixe si extrase din raportul anual 2010 al ANM, respectiv lucrare scrisa de Ion Sandu :)

Sus

Subiectul mesajului: Re:
MesajScris: Lun Dec 15, 2014 12:42 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Neaceasca85 scrie:
E poate cel mai ciudat si cu curul in sus an, racorica-normalica in sud, cald in VNC, prea multe ploi in Oltenia, seceta in VNC exceptand Clujul, iarna calda rusinoasa exceptand acel viscol fabulos, vara foarte diferita, moderata termic fatza de ultimii multi ani, iunie a fost aproape o luna de toamna.

Agricultorilor 2012 nu le-a convenit ca seceta, 2013 a fost bun, 2014 nu le-a mers ca a plouat prea mult, oile au stat ude si fara chef de pascut. :lol:

Nu m-am plictisit deloc anul asta in ceea ce priveste activitatea meteo, sunt foarte multumit asa ca numai de bine din partea mea pentru ce a insemnat 2014 :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Dec 15, 2014 8:42 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Uite ca ne plictisim acuma, nimic mai boring ca ceata.

Sus

MesajScris: Mar Dec 16, 2014 12:36 pm 
Ieri la 16 accident de elicopter SMURD pe Siutghiol.
Urmare, anchetă, etc.
STS care validează datele de la staţiile APM a intrat în panică şi nu a mai actualizat niciun parametru de pe siteul calitateaer de la orele 17 de ieri.
Cum apare ceva ura şi la gară, nu ne mai facem treaba.
Data trecută a rămas în aer cu lunile, acum cât îi va lua să-şi revină, un an ?

Ultima oară modificat de eugenraduoradea pe Mar Dec 16, 2014 3:42 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: Mar Dec 16, 2014 1:11 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Stiati ca:
A aparut "Autoritatea Nationala pentru Administrarea Sistemului National Antigrindina si de crestere a Precipitatiilor"

Autoritatea se înființează prin preluarea activității și a personalului Direcției Generale Sistemul Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor din cadrul Ministerului Agriculturii, care se desființează. Autoritatea va avea în subordine structuri la nivel regional și zonal: Centre Zonale de Coordonare, unități de combatere a căderilor de grindină, unități de creștere a precipitațiilor, grupuri de combatere independente. Se va ocupa de managementul activităților de intervenții active în atmosferă și va asigura implementarea Programului de realizare a Sistemului național antigrindină și de creștere a precipitațiilor (SNACP).

Activitatea de intervenții active în atmosferă se realizează prin implementarea și exploatarea operațională și de cercetare a Sistemului pentru:
- prevenirea, diminuarea și eliminarea pagubelor produse de fenomenele meteorologice periculoase;
- asigurarea necesarului de apă pentru agricultură, complementar irigațiilor și cu creșterea rezervelor de apă pentru nevoile economiei și populației;
- creșterea protecției unor activități economice, a infrastructurii și comunităților din zonele de intervenție, față de acțiunea fenomenelor meteo periculoase: grindină, secetă, ceață densă, chiciura, tornade locale etc;
- asigurarea componentei de securitate internă, privind obiectivele stabilite pentru protecția populației și a economiei față de fenomenele meteo periculoase;
- asigurarea nevoilor de cercetare în domeniu, inclusiv ca urmare a participării la proiecte internaționale specifice și integrarea României în programele de dezvoltare regionale, europene și internaționale.
:D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Dec 16, 2014 1:49 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Rahat.

Sus

MesajScris: Mie Dec 17, 2014 12:41 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Intrebarea serii : In ce areal/ statie meteo/post pluviometric credeti ca au cazut cele mai multe precipitatii in acest an si care credeti ca este valoarea ? Ne dam cu parerea :)

* Exclus muntii :wink:

Sus

MesajScris: Mie Dec 17, 2014 1:46 am 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Dintr-un calcul sumar, Stâna de Vale (care trebuie amintită) a strâns până acum puțin peste 1500 mm. Așa că aș miza pe Padeș, dintre stațiile ANM mai joase, iar ca areal Oltenia submontană, polul românesc al ploii în 2014.

Sus

MesajScris: Mie Dec 17, 2014 7:48 am 
De ieri de la ora 11 ogimet, mundomanz şi alţii ca ei au spus pa staţiilor nonflux de la noi.
Să vedem când şi dacă îşi vor reveni.
Calitateaer şi-a revenit destul de repede, spre surprinderea mea.
Bine, în cazul ogimet e altă treabă.
Uimitor este că ruşii merg ca trenul japonez, la fix.

Sus

MesajScris: Joi Dec 18, 2014 3:48 pm 
După 2 zile de pauză, în care ruşii au fost pe fază, ogimet şi mundomanz e clar că nu mai transmit date triorare de la staţiile nonflux, deci atât a fost distracţia, iulie-decembrie 16, ora 11.
Asta e, mai ducă-se dracului cei ce nu le dau date, dacă ei sunt de vină.

Sus

MesajScris: Joi Dec 18, 2014 4:05 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Circulatia nord-vestica face ca zonele deluroase din extracarpatic sa fie insorite astazi, in schimb zona de campie are ceata/stratusi.Exceptie face vestul Campiei Olteniei unde e vreme insorita si acolo :)

Sus

MesajScris: Joi Dec 18, 2014 10:28 pm 
Neconectat
Norisor
Norisor

Poate a fost postat și nu am fost eu atent, dar apropos de circulații, vânt, temperaturi și nori, am dat de un site drăguț: https://www.windyty.com

Sus

MesajScris: Sâm Dec 20, 2014 9:38 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

E bun. Mai este o simulare cu mai multi parametri: http://earth.nullschool.net/ Ambele se bazeaza pe GFS.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 14536 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 970  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]