forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Joi Mai 21, 2026 10:51 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4979 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239 ... 332  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mai 01, 2015 12:51 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

A intervenit perfect racirea asta fix cand incepuse sa o ia razna peste 21 de grade temperatura din indoor. :)

La Caciulata azi au fost stratusi si burnita. :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mai 01, 2015 1:32 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Gata, supercell s-a suit sus pe munte, Ghita ciobanul, fara net si tableta insa. :lol:

Sus

Subiectul mesajului: Re: Starea vremii in Bumbesti-Jiu
MesajScris: Vin Mai 01, 2015 2:10 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Pentru ca, nu-i asa, toti urcam pe munte cu tableta.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mai 01, 2015 3:13 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Sunt energofage smarturile astea, papa repede bateria, trebuie sa ai o sursa de coerent, macar o masina.

Sus

MesajScris: Sâm Mai 02, 2015 6:09 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Tocmai ca aveam semnal pe telefon de la releul de la Ranca si semnal destul de bun, dar netul mergea foarte slab, dar nici ca aveam pretentii pentru ca nu ma intereseaza internetul in caceste cazuri..Despre drumetie ce sa zic, a fost foarte frumos, dar si obositor in acelasi timp, asa cum e si normal.Am campat la o stana undeva la cota 1500, am avut noroc ca a fost deschisa.Am facut focul, am stat de povesti; pentru cine ii place si a fost intelege atmosfera .Drumul forestier pe care am urcat a cam fost distrus de viiturile istorice din iulie 2014, iar la asta s-a adaugat si namolul "extended edtion" , asa cum nu am mai pomenit pana acum si cauzele au fost precipitatiile din zilele trecute, dar mai ales topirea recenta a zapezii in altitudine si , bineinteles, exploatarile forestiere care si ele au distrus drumul datorita utilajelor grele.De pe Vf.Molidvis, la 1758 m altitudine, am avut o panorama superba ce cuprindea toata creasta principala a Parangului(inca are destula zapada la peste 2000 m, iar varful Parangul Mare a fost ca de obicei in nori), parti din Muntii Capatanii, Sureanu, Valcan si putin din Retezat, in acest ultim caz datorita nebulozitatii.La peste 1500 m in padurea de molid si brad inca erau portiuni serioase de zapada(chiar peste 50 cm).Vremea a fost buna ieri, chiar daca cerul a fost mai mult noros, dar nu au fost nori josi care sa strice planurile.La peste 1100 m padurea inca nu e verde, gratie acestei primaveri racoroase de pana acum.Astazi, ca si la Bumbesti, a fost o ploaie tomnatica.

Sus

MesajScris: Sâm Mai 02, 2015 6:21 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Aprilie a fost o luna neasteptat de slaba din punct de vedere pluviometric pentru mai toata Oltenia.Sa zicem ca se accepta dupa ce in 3 ani la rand a fost o luna ploioasa, chiar istoric ploioasa anul trecut.Totodata e prima luna sub medie la precipitatii de la august 2014 incoace si totodata doar a 2 a in ultimele 13 luni.Sa vedem mai ce are de gand, aici de exemplu ar trebui sa cada cel putin 90 mm.Probleme cu seceta nu sunt, ploile astea venind la timp si oricum era rezerva din sezonul rece, dar ca aceasta primavara sa fie normala pluviometric pana la urma, in mai ar trebui sa cada 120-130 mm.Nu e mult pentru aceasta luna.De precizat ca, sub influenta climatului submediteranean, mai este cea mai ploioasa luna a anului in vestul Olteniei :)

Sus

MesajScris: Mar Mai 05, 2015 4:26 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Nebulozitatea asta ce se formeaza dupa amiaza face ca temperatura sa fie placuta :)

Sus

MesajScris: Mie Mai 06, 2015 9:45 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Un miros deosebit cand iesi afara de la padurea de mojdrean(specie mediteraneana de frasin) de parca ar fi un parfum, iar intr-o saptamana va urma si salcamul, tot frumos mirositor cand infloreste :)

Sa vad deseara sau la noapte daca voi avea prima furtuna severa din acest sezon :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mai 06, 2015 10:46 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Si eu la fel. Am la poarta un salcam care in fiecare mai-iunie miroase ca parfumul turcesc dat pe maini in 2009 de turcoaicele care ne-au intampinat la intrare. :lol:

Sus

MesajScris: Joi Mai 07, 2015 8:31 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

La 5 azi dimineata furtuna tip razboi varianta horror :twisted: In cateva minute pa curent si cred ca s-au trezit majoritatea oamenilor la cum traznea.Activitatea electrica a fost de-a dreptul impresionanta, atat ca intensitate cat si ca frecventa.Nu stiu daca o fi fost si grindina, poate mica dar oricum nu se observa, in rest a fost potop.Fabuloasa furtuna :D La 1:28 cand m-am trezit si m-am uitat pe geam se vedeau stele; m-am culcat dezamagit si totodata resemnat ca nu va fi nimic si cand colo a fost linistea dinaintea furtunii.Fronturile din vest sunt fronturi din vest, nu conteaza la ce ora lovesc :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mai 07, 2015 8:42 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

La mine nu stiu de ce a fost slaba activitatea electrica. La 7 a fost furtuna aici, acum de la 8:30 in sus loveste Bucurestiul.

La Caciulata desi cred ca a fost aceeasi activitate electrica, nu cred ca s-a luat curentul. :twisted:

Sus

MesajScris: Joi Mai 07, 2015 9:19 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Caciulata e statiune destul de importanta, pe cand Bumbesti-Jiu e doar un mic orasel langa munte :)

Circulatia a fost una vestica, dar cu tenta vest-nord-vestica; se pare ca mi-a scapat din a studia cazuri pe astfel de circulatii si iata ca merita toata atentia mea.

85 % din pc-urile de la spitalul din localitate traznite azi dimineata si toate televizoarele 8O In mod sigur si prin blocuri sunt locatari care au ramas fara electrocasnice.La mine s-a trezit tatal meu si a scos tot din priza, inclusiv internetul si antenele.In orice caz eu eram deja treaz, parca miros furtunile in somn :)))

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mai 07, 2015 9:52 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Eu am adormit la 1, m-am trezit la 4, am stins laptopul, la 7 am aprins laptopul, dupa ce am gasit desktopul cu eroare de Network was Disconnected pe stream, a picat doar netul in cursul noptii, apoi in timpul furtunii totul a mers OK, nici o variatie de tensiune, la 8:45 am stins desktopul si luat laptopul la birou.

Va lipsesc ceva protectii anti trasnete la reteaua electrica in mod clar, iar televizoarele s-au ars de parca ar fi pe coaxial, nu pe fibra, coaxial din ala al anilor '90 tras peste blocuri, la mine nici cu ala nu s-au ars, TV-ul nu a fost niciodata scos din priza sau din antena, fie la bloc, fie la casa, pe 24 iunie 2003 a fost o tentativa esuata de a le arde, trasnetul doar m-a lasat cu pureci pe cablu in noaptea aia, dar ambele televizoare au facut urat, ceva sarcina electrica a venit pe coaxial, in ultima luna de utilizare inainte de prima fibra optica.

Sus

MesajScris: Joi Mai 07, 2015 4:18 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

supercell scrie:
85 % din pc-urile de la spitalul din localitate traznite azi dimineata si toate televizoarele 8O In mod sigur si prin blocuri sunt locatari care au ramas fara electrocasnice.La mine s-a trezit tatal meu si a scos tot din priza, inclusiv internetul si antenele.In orice caz eu eram deja treaz, parca miros furtunile in somn :)))

man, asa dezastruoasa e reteaua la voi ??? sunteti cam in urma cu 15-20 de ani fata de orasele mari :(

Sus

MesajScris: Joi Mai 07, 2015 9:13 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

La bloc sunt mai rar probleme de astea.La mine pe scara 1 singura data sa intamplat in ultimii ani cand la furtuna din 9 iulie 2013 a bulit si interfonul :!: si centrala unui vecin.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4979 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239 ... 332  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]