Deschizi balconul in cazul in care inca nu ploua sau directia vantului nu e orientata pe expozitia geamurilor, altfel iti baga ploaia inauntru.Sa mai prinzi si o ploaie ca cea care a fost la mine e clara treaba.Eu am geamurile cu vedere catre vest, deci nu prea pot sa fac asta.Cand furtunile vin pe componenta estica atunci e altceva, dar ma tot dadaceste maicamea la cap sa nu stau in geam cand trazneste pentru ca ii e frica

))) In orice caz i se pare ciudata pasiunea asta a mea pentru furtuni.
Cu ani in urma, inainte de a avea termopane, mai ales la diluviile cu vant serios sud-vestic imi intra ploaia in casa pe langa kitul de la geamuri; trebuia sa stau cu carpele ca sa nu se ude covorul.Aveam niste jaluzele de alea exterioare de lemn, dar daca le trageam cum mai vedeam furtuna ?

Sa nu mai zic de vechea terasa unde in cazuri de astea se facea balta de puteam sa scot undita sa pescuiesc la clean
Cel mai rau era la cei de stau la ultimul etaj unde le ploua prin tavan(mai mult, mai putin, depinde de fiecare zona), de asta au si facut acoperis in vara lui 2006 pentru ca cel mai probabil ploile lui 2005 au fost insuportabile din acest punct de vedere.De atunci, acoperisul nu a fost zburat niciodata de vant pentru ca fost facut foarte bine, stiindu-se cum bate vantul pe aici.Nu e facut de mantuiala ca acoperisurile alea de le tot vedem zburate de vant pe la tv