forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Iun 03, 2026 10:04 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5264 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200 ... 351  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii in Europa
MesajScris: Lun Iul 13, 2015 10:58 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Ireprosabil, cate statii pot fi pe un teritoriu atat de mic.Elvetia in orice caz e o tara care se respecta din toate punctele de vedere.Merita sa traiesti acolo, iar clima nu te plictiseste ci din contra.Cantonul Ticino-polul descarcarilor electrice din Europa :twisted:

Sus

MesajScris: Lun Iul 13, 2015 11:22 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

eugenraduoradea scrie:
Şi noi suntem remarcabili, mai ales când nu dăm date, că aşa înţelegem noi colaborarea la nivel europen, să dăm numai când ne aducem aminte sau dacă ne trage careva de mânecă, deşi mă îndoiesc că vreunei altei ţări îi pasă de datele din România. În loc de România ar putea fi foarte bine să fie o pată ca un peşte alb, în epoca internetului noi avem mereu sincope, mai ales că la serviciul ăsta ne lăudăm că suntem super grozavi, adică nu ne merge mintea nici măcar să transmitem nişte date.

Stai, totuși, să mai păstrăm noroi nearuncat. Lipsesc doar datele climatologice (maxima, minima de temp.) pentru 18.00 UTC. Nu e mult, chiar dacă e vorba de 145 de stații. Ce mă nelămurește pe mine este de ce doar 13 stații transmit Synop-urile orare internațional, și nu toate 158 ?

Stai că au început să iasă date la Kachelmann. Pînă acum sînt doar cîteva. 34,0C Calafat, apoi 33,9C la Giurgiu, dar Drobeta n-are încă valoarea finală. Din nou, polul căldurii la Mostar, 37,5C.

Sus

MesajScris: Lun Iul 13, 2015 11:43 pm 
Au avut o întârziere, cred că cine se ocupă cu introducerea şi transmiterea datelor la ANM e depăşit(ă) de situaţie uneori. Mai bine mai târziu decât niciodată şi noroc cu alternativele.
Eu observ chestiile astea pentru că sunt pasionat de date şi aştept în fiecare seară cu răbdare afişarea lor. Dacă întârzie sau nu apar nu pot face altceva decât să atrag atenţia, să-mi exprim nemulţumirea şi să sper că într-un viitor oarecare va fi mai bine.

Sus

MesajScris: Mar Iul 14, 2015 1:24 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Marti, miercuri si joi o sa fie teroare generala cu caldura prin Spania. :) Posibil sa se ajunga si la 46 C. Ar fi la 2 grade de recordul european.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iul 14, 2015 1:27 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

As vrea sa fie 46 in Grecia. :twisted:

Sus

MesajScris: Mar Iul 14, 2015 12:22 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Degeaba ca stiu la ce te gandesti.In 1977 cand la greci se inregistra recordul absolut al Europei, Romania avea o vara moderata termic.Pe 10 iulie 1977 erau doar 29 C la Severin :wink:

Se pare ca in Franta s-au luat masuri de restrictionare a apei din cauza secetei

http://www.gds.ro/Actualitate/2015-07-1 ... a-secetei/

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iul 14, 2015 3:08 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

In 2007 si 2012 la noi nu s-a pus problema de asa ceva, doar in 2000 cand Slatina inca o avea restrictionata din cauza consumului mare de curent al pompelor sovietice. :lol:

In 2007 a fost canicula mare si in Grecia sau Turcia, in 2012 in Turcia.

Sus

MesajScris: Mar Iul 14, 2015 5:01 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

In ultima decada a lui iulie 2007 au fost probabil cele mai mari incendii de padure din sud-estul Europei din ultimii zeci de ani.La Atena se ajungea la 46.2 C si a fost cat pe aci sa dea intr-un black-out total datorita cerintelor de electricitate.A fost o luna neagra pentru multe tari.

Au fost restrictii de apa in iulie 2007, tin minte de la un prieten care lucra la o spalatorie auto.Pentru utilizatori casnici nu se ajunsese la asa ceva, dar nici mult nu mai era.In toate judetele au fost probleme, in 2012 la fel, chiar daca mai mult zona rurala a suferit.Perioade de trista amintire.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iul 15, 2015 1:24 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Orice seceta e bine sa nu tina mai mult de 2-3 luni, preferabil in iulie-septembrie, daca nu ploua primavara, e bai, toamna iarasi e bai.

Sus

MesajScris: Mie Iul 15, 2015 5:19 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Recordul european absolut de caldura este in pericol cf fantasy island GFS...

Imagine

Actualul record este de 48,0 grade la Atena, stabilit prin anii '70 (culmea)

Sus

Subiectul mesajului: Re:
MesajScris: Mie Iul 15, 2015 8:52 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Neaceasca85 scrie:
Orice seceta e bine sa nu tina mai mult de 2-3 luni, preferabil in iulie-septembrie, daca nu ploua primavara, e bai, toamna iarasi e bai.

Bine ca iti alesasi iulie si august, tocmai lunile critice.Bravo :)

Sus

MesajScris: Mie Iul 15, 2015 8:57 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Andrei87 scrie:
Actualul record este de 48,0 grade la Atena, stabilit prin anii '70 (culmea)

Asta a fost si pentru mine o surpriza enorma cand am citit.Nu stiu daca va fi doborat acum, dar la potentialul Spaniei trebuie sa ne asteptam la orice.Chiar au avut calduri exagerate vara asta.

Una peste alta s-a acumulat foarte multa caldura deja in Europa mai jos de paralele 46, pana la urma ma gandesc ca o sa se termine "urat" treburile.Cu atata energie in sistem si cu o Mediterana atata de calda pot urma ploi exceptionale.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iul 15, 2015 9:40 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Iulie si august vor ramane mereu cele mai predispuse la seceta.

Sus

MesajScris: Mie Iul 15, 2015 8:11 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Spaniolii avuseseră un +50C la Sevilla prin 1881, valoare „acreditată” de multe surse de-a lungul timpului. Bănuiesc că și asta a fost respinsă, pe aceleași motive cu Al Azyziah, dar cu mai mult timp în urmă.

Pe de altă parte, modelul ăsta a dat kix la căldura de acum 1 săptămînă. Anunța +40 la Calafat (au fost +36,7C), 41 la Severin (au fost +37,7C).

Sus

MesajScris: Vin Iul 17, 2015 3:09 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Fix in "anul fara vara" in Romania, Regatul Unit se confrunta cu valuri de caldura si seceta fara precedent.

1976 United Kingdom heat wave
https://en.wikipedia.org/wiki/1976_Unit ... _heat_wave

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5264 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200 ... 351  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]