forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Lun Apr 27, 2026 4:08 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 474 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 32  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii in Mosna, Iasi
MesajScris: Mar Aug 04, 2015 10:47 am 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

doodoo scrie:
pai e cald 27c la 9 seara :(
la mine la bloc e mai racoare cu 2-3c cel putin...;)

Da, e foarte nasol, dar din fericire e o situație rară. Asta e temperatura maximă pe care am văzut-o la ora 9, în serile cele mai calde. La Iași au fost și zile cu 33 la aceași oră, la ANM... :(

Sus

MesajScris: Mar Aug 04, 2015 4:18 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

...groaznic, no comment :(

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Aug 04, 2015 11:32 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Cool de tot serile fierbinti(cool-fierbinte, antiteza :lol: ), nu mai e soarele sa te toropeasca cand mergi pe strada.

Sus

MesajScris: Mar Aug 11, 2015 11:15 am 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Ploaia de la sfârșitul lui iulie a venit exact în momentul în care situația ajunsese critică și a mai salvat din recolta de porumb (ajutând la formarea boabelor). De acum, nevoile de apă ale acestei plante se reduc tot mai mult. Dacă luna mai nu ar fi fost una din cele mai secetoase din ultimul secol, tocmai luna cea mai importantă, probabil că porumbul ar fi arătat la fel ca în 2012, adică binișor. Oricum, nu e ca în 2007. Am auzit că grâul s-a făcut chiar ușor peste așteptări (retrogradul din noiembrie și cei 40 cm din decembrie trebuie să fi fost principalii factori).

Acum, ce să zic, am intrat în perioada când aproape în fiecare an seceta își face simțită prezența, mai mult sau mai puțin. Insolația generoasă ajută din plin vița de vie, care arată promițător. Toate soiurile timpurii au intrat în pârgă și avansează mult de la zi la zi. Dacă situația se menține la fel, probabil că și în acest an culesul va începe foarte devreme, la fel ca în 2007 sau 2012.

Deja e clar că august nu prea are șanse să mai aducă multe, în afară de furtuni izolate. Un talveg pe Marea Neagră pe la sfârșitul lunii ar putea fi însă foarte interesant. Sincer, aș prefera ca prima jumătate a lui septembrie să fie dominată tot de un regim anticiclon (clear blue skies :) ). După, pot să vină toate ploile (deși grosul mai bine mai târziu, sub formă solidă).

---
În vale s-a făcut „de trai”, cu nopți răcoroase și plăcute. La deal, nici vorbă... a reînceput căldura nasoală... :( Fără niciun „avertisment”, nebulozitatea a făcut ca noaptea de azi să fie cea mai caldă din acest an, până acum: 22,0°C.

Sus

MesajScris: Vin Aug 28, 2015 4:47 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

21,2 mm cumulat din ultimele ploi, probabil că atât va fi totalul lunar. Nici în jumătate față de Iași, dar ceva mai bine decât stațiile apropiate din Depr. Bârladului (Negrești, Vaslui). Peisajul s-a mai înverzit, la suprafață. Însă, la unii nuci, vișini, cireși și tei au apărut primele frunze galbene.

Vița de vie, în contrast total cu restul culturilor, arată încă foarte bine, a beneficiat de pe urma acestor două episoade ploioase (sf. lui iuliu și cel din aug), mărindu-se dimensiunea boabelor, și se apropie foarte tare de coacere, nivelul de zaharuri fiind crescut.

Sus

MesajScris: Vin Aug 28, 2015 7:27 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Asta in conditiile in care aceste specii pomicole in mod normal trebuie sa fie verzi pana in octombrie.Cel putin pe la mine prin zona abia spre jumatatea lui octombrie incep sa ingalbeneasca in mod normal.Nu stiu cum e pe aci pe la Mosna :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Aug 29, 2015 9:02 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Oare cum a fost vegetatia in toamna/iarna 2006-2007?

Sus

MesajScris: Joi Sep 03, 2015 3:52 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Pe aici, în mod normal pe la 20 septembrie, dar nu mai târziu de 1 octombrie. În 2013, un an ploios și destul de blând, au început să îngălbenească pe 26-27 septembrie.

Nu-mi mai aduc aminte starea vegetației din 2006, dar a fost, în fond, un an normal termic și foarte plăcut. Culesul viilor a avut loc în prima săptămână din octombrie.

--
Câteva încercări de vara asta (iunie și august). E clar că-mi trebuie un obiectiv wide cu diafragmă mare. :|

Imagine

Imagine

Imagine

Sus

MesajScris: Joi Sep 03, 2015 4:37 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Faine pozele! :)

Sus

MesajScris: Vin Sep 04, 2015 8:56 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Bune incercarile oricum pentru un senzor crop. Prima imi place cel mai mult, desi ai stelele foarte alungite. Cat ai expus, vreo 2 minute?
Intuneric ca lumea pe acolo. :)
Vezi Tokina 11-16 f2.8 sau daca iti permiti, Sigma 18-35 f1.8 (mai putin wide dar mult mai luminos)

Sus

MesajScris: Lun Sep 07, 2015 12:58 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Mersi! Tokina sună interesant. :) Da, e destul de întuneric, chiar și cu iluminatul stradal + becuri la mine și vecini (ca în a doua poză).

--
Cu un oraj nocturn și încă o aversă ieri, am scăpat și de vara din septembrie. Cu geamul deschis continuu, la fel ca în ultimele 3 luni, în casă temperatura a ajuns la 21°C. :)

Sus

MesajScris: Lun Sep 07, 2015 6:57 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

La 21 C in camera acum mi s-ar parea frig.Chiar si iarna nu prea sunt impacat cu astfel de temperaturi, la 22-23 C ma simt cel mai bine.

Acum sigur bate vantul nord-vestic pe acolo :)

Sus

MesajScris: Vin Sep 18, 2015 9:19 am 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Mie toamna îmi place întotdeauna răcoare, mai ales în prima parte. La 21-22°C, cum e și acum, e absolut perfect. Iarna prefer și eu 22-23, chiar 24 dimineața. La Iași acum am din nou 23,5.

Ieri am avut o maximă de 27,1°C. :) Oricum, chiar dacă a fost cald și destul de umed, vântul foarte persistent din SE, care bate de câteva zile, a făcut ca vremea să fie agreabilă. Diminețile sunt foarte plăcute, răcoroase și umede, cu nori joși, adică adesea ceață în bancuri pe deal.

Sus

MesajScris: Lun Sep 21, 2015 1:31 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

De data asta Moșna a fost la limita advecției calde, așa că maxima n-a trecut de 30,7°C, departe de cele 36 de grade de la începutul lunii.

De câteva ore bate vântul din NV, uneori și cu aspect de vijelie.

Sus

MesajScris: Lun Sep 21, 2015 6:05 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

E mai insistent vantul ala de NV la Mosna decat in zona mea din cate observ.Mai mult decat atat, trag concluzia ca zona nu e ferita de vant pe nici o circulatie, e cam vantoasa :)

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 474 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 32  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]