Bineinteles.E o teorie oligofrenica data prima oara de un habarnist atat in domeniul solurilor dar si in domeniul climatologiei acu cred 15-20 ani.In primul rand, solurile din Campia Olteniei sunt unele dintre cele mai productive din Romania, iar cine trece pe acolo o sa vada cultivari extinse de grau, floarea soarelui, porumb etc, iar solurile cu textura mai nisipoasa(atentie la cum m-am exprimat) dinspre Lunca Dunarii sunt prielnice viticulturii, de aici si zaibarul de Bailesti de care a auzit toata lumea.Apoi sunt foarte bune pentru cultura pepenului, zona Dabuleni e renumita in tara.Am fost in toata Campia Olteniei si am vazut cum stau treburile, exceptand Lunca Dunarii.Nu e o problema, chiar in bloc am un vecin din Calafat.In al 2 lea rand, nisipurile din zona luncilor Oltului, Dunarii sau Jiului(ce apar pe harta, dar nici ca le-am vazut vreodata) nu au nici o treaba cu clima, iar nisipuri de astea se intalnesc in toata Campia Romana de-alungul cursurilor principalelelor rauri, in speta aproape de varsare.
Nisipuri de acest gen se intalnesc si in nord-vestul tarii, la Carei de exemplu.Sunt cat se poate de normale.In trecut, in mod sigur au fost paduri de stejar in sudul Campiei Olteniei pentru ca zona se incadreaza in silvostepa(la fel ca si mare parte din zona joasa din Ardeal), unde cresc stejari, plopi si alti arbori specifici.A fost taiata din pacate.Intr-o zona desertica nu creste nimic si nici macar Baraganul nu se incadreaza, fiind zona de stepa.Sper ca am lamurit pentru cine mai avea vreun dubiu

Asa imi place cand natura le inchide gura multora, iar in ultimii 15 ani s-a vazut asta cum nu se putea mai bine

PS: Sa revenim la ale noastre, nu are rost sa ne mai batem capul