sorifin scrie:
Aberatii cu toate literele mari. Ca Targoviste sa aiba o asa medie ar trebui ca Giurgiu sa aiba o medie de 32-33 de grade.
Stiu ce vrei sa zici, de aia si mie media de la Targoviste mi se pare o ciudatenie.O fi ceva typo, e prea mare valoarea
Apropo de diferente, nu e obligatoriu ca intre Targoviste si Giurgiu sa fie o diferenta de medie de 3-4 C si aici as da exemplu din iulie acest an, cand Tg-Jiu a avut o medie de 25.4 C si Craiova 25.3 C.Aici se stie ca media ar fi trebuit sa fie fix invers si cu un plus maricel pentru Craiova.Mai mult decat atat, Calafat a avut o medie de 26.3 C, deci o diferenta de nici 1 C intre Tg-Jiu si Calafat, iar in mod normal trebuia sa fie de 2 C.
Cel mai probabil Giurgiu a avut 28.6 C si asta ne spune ca nu ar fi trebuit sa ne uimeasca atat de mult media din 2012

In ceea ce priveste media de la Campina, aici nu as mai fi asa sigur ca e eronata, poate doar anul si aici sa fie tot 1963.E pe aceeasi latitudine cu Tg-Jiu, aici am avut o medie de 26.2 C in iulie 2012, ceea ce arata ca pot fi medii aberante.E adevarat faptul ca in cazul Campina vorbim de o altitudine mai mare, dar sa ne gandim ca pot fi procese de foehn si climatul e mai continental acolo.Poate ca si statia e amplasata aiurea.Nu exclud asadar in totalitate valoarea de 27.2 C oricat de astronomica ar parea, desi am unele retineri.E foarte greu de atins o asemenea medie acolo, dar poate ca se atinge cu o probabilitate de repetare de 1 data la 100 de ani.E loc de dezbatere aici.Sper sa nu tratati transant punctul meu de vedere

)
*** Apropo de chestii care nu ni s-ar parea posibile, deci absurde, dau si un exemplu extern.Pe 29 iulie 2010, la Liperi, in Finlanda, (62 lat N) s-au inregistrat 37.2 C, ori asta ar fi echivalentului unui (sa zicem) 41 la Cluj