Apropo de autostrazi, acum 48 de ore s-a deschis circulatiei si lotul 2 al autostrazii Timisoara-Lugoj (35 noi km), asa ca acum se poate merge pe autostrada de la Traian Vuia pana la Nadlac (142 km).
http://www.130km.ro/harta.html@Mike:
Pentru drumul de intoarcere spre Anglia, pentru evitarea aglomeratiei din vama Nadlac 2 (de pe autostrada), recomand urmatoarea varianta de traseu:

A1 - Deva - Faget - A1 - Timisoara - Cenad - Mako - M43.

Drumul de la Ilia pana la Traian Vuia este destul de bun si nu e intens circulat. O portiune de vreo 7-8 km de la granita judetelor HD-TM avea asfalt mai prost, dar si aceea a fost complet reasfaltata anul acesta.

Urmeaza 63.3 km pe proaspat deschisa autostrada care ma astept sa fie impecabila.

La nodul rutier de la Giarmata se paraseste autostrata si se deviaza putin spre Timisoara, urmandu-se apoi drumul spre Sannicolau Mare - Cenad - Mako.
De cate ori am trecut prin Vama Cenad nu am stat niciodata mai mult de 10 minute la coada (uneori chiar nu era nicio
masina in fata).
Prin Nadlac 2 am trecut o singura data, pe 1.08.2015 si am stat aproximativ o ora la coada.
Varianta propusa de mine este teoretic conform google.maps cu 24 de minute mai lunga decat cea pe care ai venit (Nadlac 2 - Arad - Deva), dar daca in vama Cenad o sa stati cu cel putin 24 de minute mai putin decat in Nadlac 2 deja sunteti in avantaj.