dan2013 scrie:
Cum sa nu fie multumita lumea.
Mai cald de atat chiar nu se poate pentru luna decembrie la nivelul tarii. Desi n-au fost maxime extrem de ridicate sa bata recordurile lunii au fost multe zile calduroase cu temperaturi de 10+ pe suprafete mari iar gerul a lipsit cu desavarsire in toate regiunile si desigur multe zile cu soare si mai putine cu stratusi, ceata.
In Bucuresti nici nu stiu daca am avut pana acum o singura zi autentica de iarna in care maxima zilei sa nu treaca de 0 grade.
Abia saptamana viitoare o sa se intample asta, insa zapada tot scumpa la vedere ramane.
La Miercurea Ciuc pana la data de 27 decembrie avem o singura dimineata geroasa pe 18 decembrie cu o minima de -13,2 si inca o minima umila de -10,7 la Joseni in aceeasi zi
Asta e valabil pentru sud si est. In rest au predominat stratusii si ceata. La Mures am avut pana acum doar 2 zile cu soare cap-coada si in total doar 24 de ore de soare in 27 de zile. De fapt pana acum avem 20 de zile fara niciun minut de soare. In ultimele 12 zile, doar 1 zi a avut soare. Mediile in schimb sunt extrem de ridicate, dar diferentele dintre minime si maxime sunt extrem de mici. Va fi o luna cu printre cele mai mici diferente dintre mediile maximelor si mediile minimelor. Pana acum avem 3.5 grade diferenta.
Opusul a ceea ce s-a intamplat anul trecut, cand voi erati in stratusi/ceata si noi aveam soare cat cuprinde. Anul trecut stabilisem un record pentru ultimii 20 de ani, doar 2 zile cu ceata in decembrie. Pana acum avem 9.