forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Joi Mai 28, 2026 5:05 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16076 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 1072  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: RAPORT- STAREA VREMII LA BUCURESTI
MesajScris: Lun Iul 13, 2009 9:10 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

O repriza de ploaie torentiala in Bucuresti acum. Cred ca am stabilit un record la zile cu ploaie vara aceasta. Sper sa nu stabilim si vreun record la canicula mai incolo. :(

Sus

MesajScris: Lun Iul 13, 2009 11:38 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

In aceasta seara, am vazut un nor cumulonimbus persistent in NV care a avut o structura interesanta si din care cred ca a plouat torential pe alocuri, dar fara descrarcari electrice. Iata unul dintre filme. Voi ce parere aveti despre ceea ce se vede in imagini? http://www.youtube.com/watch?v=fIn4gC4Gzi8

Sus

MesajScris: Lun Iul 13, 2009 11:42 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Sa fiu al naibii, dracia aia pare sa se roteasca. 8O Sa fie un F0 fara touch down?

Si cand ma gandesc ca nici macar n-am iesit pe balcon cand a inceput sa ploua. Mi s-a parut mult prea neinteresant norul acela.

Pune-l si in "filmuletze", ema.

Sus

MesajScris: Mar Iul 14, 2009 1:33 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Imi pare rau sa va dezamagesc, dar mie mi se pare doar un Cb Calvus cu o zona de influx mai activa :mrgreen:; posibil totusi ca turbulentele de la baza norului sa fi produs putina rotatie dar doar sporadic si fara legatura cu intreg norul (gen atunci cand vine un shelf si are acele "inflow fingers" care dau impresia ca se rotesc)...am avut si in Cluj azi in vreo 2 randuri...ma enerveaza pentru ca nici nu dau ploaie (decat arareori) si pe deasupra acopera si soarele pentru o buna bucata de vreme..

Sus

MesajScris: Mar Iul 14, 2009 12:39 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Da, asa este, din pacate e greu de spus ce a fost cu adevarat. Putea fi doar o simpla turbulenta, putea fi numai o iluzie, deoarece fenomenul s-a petrecut la mare distanta, iar norul era izolat si nu a avut convectie exploziva, dar a fost persistent si a dat ceva precipitatii locale.
Mai pun aici cateva fotografii cu norii de aseara , dar si filme in care norul acela parea sa aiba un shelf circular, frumos colorat in portocaliu si rosu de apusul soarelui. Semana destul de bine cu o supercelula LP, insa nu putea fi vorba despre asaceva. :( :( :oops:
http://www.youtube.com/watch?v=_4gPto-rFLc
http://www.youtube.com/watch?v=IQlxgj4m4Xk
http://www.youtube.com/watch?v=Lbpbpamc ... annel_page
http://www.youtube.com/watch?v=jaRSd5lFXQQ
http://www.youtube.com/watch?v=3iWSw-JDL_k

Fişiere ataşate:
norii si lacul.jpg
norii si lacul.jpg [ 299.19 KiB | Vizualizat de 859 ori ]
cumulonimbus arcus.jpg
cumulonimbus arcus.jpg [ 192.15 KiB | Vizualizat de 859 ori ]
cumulonimbus,  13  iuie.jpg
cumulonimbus, 13 iuie.jpg [ 269.52 KiB | Vizualizat de 858 ori ]
posibil  Cb  tuba,  13  iulie.jpg
posibil Cb tuba, 13 iulie.jpg [ 250.46 KiB | Vizualizat de 948 ori ]
baza norului  Cb.jpg
baza norului Cb.jpg [ 195.78 KiB | Vizualizat de 863 ori ]
Sus

MesajScris: Mar Iul 14, 2009 1:26 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

SUPER!!!
Mi-am adus aminte de o zicere meteorologica englezeasca: "Red sky in the night - shepperd's delight" - s-a adeverit :wink:

Sus

MesajScris: Mar Iul 14, 2009 1:45 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Norii au fost cel mai probabil Cu congestus si s-au format pe o linie de convergenta generata de munti:

Imagine

Sus

MesajScris: Mar Iul 14, 2009 2:07 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Deci pana la urma a fost o bucatica de tornada sau nu? :?:

Sus

MesajScris: Mar Iul 14, 2009 2:10 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

pai tuba nu inseamna tornada - e posibil sa fi fost tuba, formatiune specifica norilor Cb, dar intalnita si la Cu congestus. Cu siguranta nu a fost tornada, nici macar F0.
Si eu am remarcat acestor nori tendinta de a forma mici palnii la baza - am fost la marginea de est a orasului intre 17 si 18 LT.

Sus

MesajScris: Vin Iul 17, 2009 11:46 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Sincer, si mie mi s-a parut ca norul acela conic avea ceva rotatie slaba si a fost destul de persistent. Din pacate nu am tinut camera fixa, asta si din cauza ca zoom-ul care era destul de mare.
Deci, in concluzie a fost sau nu vorba de un nor palnie adevarat?
Stiam ca tornada nu putea sa fie, deoarece mi-am dat seama ca nu face towchdown si ca norul era cam prea micut pentru a genera fenomene extreme, insa oricum, toata structura de la baza acestuia m is-a parut foarte interesanta ,deoarece semana destul de bine cu o supercelula LP :mrgreen: 8O :twisted:
Ma intreb ce s-ar fi intmaplat cu acest nor cumulus congestus sau Cb calvus in cazul in care convectia s-ar fi intensificat. Putea sa formeze oare o supercelula adevarata cu nor palnie bine definit? E adevarat ca asta depinde de o multitudine de factori.

Sus

MesajScris: Vin Iul 17, 2009 12:09 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Parerea mea este ca a fost o formatiune anexa de tip "tuba". Norii cumuliformi formati in dupa-amiaza zilei de 13.07.2009 au avut destule vartejuri incorporate, generate nu pe curentii ascendenti ci pentru faptul ca zona Buc s-a aflat pe linia de frontiera dintre curgerea intensa de nord-nord-vest de la est de oras, corespunzatoare zonelor neadapostite de carpati si zona de calm relativ de la vest. Pe acea linie de forfecare orizontala s-au generat continuu vortexuri de mici dimensiuni care au interactionat cu curentii ascendenti, formand - la limita - si structuri de genul celei filmate. Daca s-ar fi asociat cu instabilitate profunda, e posibil ca asemenea vartejuri sa fi generat mezocicloni si, la limita, tornade. Din pacate nu a fost cazul

Sus

MesajScris: Vin Iul 17, 2009 5:27 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

oraj
cer mai mult acoperit, vant slab din E, a avut unele intensificari
temperatura 31 grade, pres. niv. marii 1012 hPa

Sus

MesajScris: Vin Iul 17, 2009 5:37 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Pe 16 iulie vremea a fost insorita si calduroasa toata ziua, vantul a suflat slab, iar temperatura a fost de 33,34 grade C
Azi, 17 iulie ziua a inceput cu vreme calduroasa si cer mai mult senin si vant slab. A fost un zaduf ingrozitor si soare arzator, iar temperatura a fost de 34- 36 grade C . Azi convectia a devenit exploziva dupa-amiaza si au inceput sa predomine norii cumulus congestus si cumulonimbus cu evolutie spectaculoasa.
La ora 17 a inceput sa ploua in averse locale, in NE si apoi in SV. La inceput n ua u fost descarcari electrice, dar a inceput sa tune frecvent. Avem atentionare de cod galben, insa se pare ca o sa avem o zi ploaiaoa ,daca nu , chiar furtunoasa. avand in vedere ca este cad in continuare.

Sus

MesajScris: Vin Iul 17, 2009 8:16 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Dupa-amiaza au fost nori spectaculosi, cumulus congestus frumos iluminati si cu fel de fel de raze. Cand norii erau chiar deasupra noastra, a plouat cu picaturi foarte mari si rare. Am tot auzit un sunet de parca ar fi cazut niste pietricele. Desi convectia a fost foarte puternica pentru scurt timp, in cartierul nostru a dat doar o ploaie slaba.
http://www.youtube.com/watch?v=SyNUlqabIlk

Fişiere ataşate:
nori convectivi.jpg
nori convectivi.jpg [ 213.05 KiB | Vizualizat de 859 ori ]
Sus

MesajScris: Sâm Iul 18, 2009 6:08 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Ziua de 18 iulie a inceput cu vreme insorita si calduroasa, cerul fiind acoperit doar de o pacla albicioasa. Dupa-amiaza au fost doar cativa nori cumulus humilis neinsemnati, vantul a suflat slab, iar soarele a dogorit si dogoreste cu putere, desi este ora 18. Interesant este ca pacla s-a mai imprastiat, iar cerul este oglinda ! Conform ANM, sunt doar 34 grade C la statia Filaret, insa cred ca in oras sunt 37-38 de grade :!: Mi se pare foarte cald si am dat drumul la aerul conditionat, deoarece simt ca mi se poate face rau din cauza discomfortului termic foarte accentuat.
Presiunea atmosferica este 999 hPa (749 mmHg), in usoara scadere fata de zilele trecute. Tot ce-mi doresc este sa ploua cat mai curand si sa se racoreasca :cry: :( :mrgreen:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16076 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 1072  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]