forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Vin Iun 12, 2026 2:35 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 14997 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 1000  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii : Discutii Generale
MesajScris: Mie Iul 15, 2009 11:19 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

CaTaLyN scrie:

As fi curios sa vad ce ati avea de spus , in special voi cei din sudul tarii ! :mrgreen: [/b]

Ar fi interesant dar din pacate nu se va intampla. :wink:

Sus

MesajScris: Joi Iul 16, 2009 10:59 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

gogulica scrie:
CaTaLyN scrie:

As fi curios sa vad ce ati avea de spus , in special voi cei din sudul tarii ! :mrgreen: [/b]

Ar fi interesant dar din pacate nu se va intampla. :wink:

din pacate???? 8O

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iul 16, 2009 11:07 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Gogulica loves canicula? :D Parca el era The Snow Man. :lol:

Sus

MesajScris: Joi Iul 16, 2009 11:16 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

din fericire cred ca vroia sa spuna gogulica..poate din pacate pt cei de la gfs...insa foarte departe nu vor fi temperaturile de ceea ce prognozeaza gfs,40-41 sigur vor fi

Sus

MesajScris: Joi Iul 16, 2009 11:23 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

intamplarea a facut ca valul de canicula sa inceapa exact din aceeasi zi cu cel din 2007:adica 16 iulie.acela a durat fara nici o intrerupere pana in 25 iulie interval in care in 9 zile consecutive undeva in tara s-au inregistrat 40 de grade cel putin..primele zone cu astfel de valori fiind cele din sudul banatului..o chestie foarte asemanatoare cu valul din acest an.cel mai probabil insa valul de acum nu va avea amploarea si intinderea celui de acum 2 ani...insa nu se stie niciodata ce aduce viitorul mai ales in meteo.

Sus

MesajScris: Joi Iul 16, 2009 1:01 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Anul asta practic avem o fragmentare clara intre 2 episoade, unul mai putin intens vineri-duminica si unul mai intens in perioada 24-25, inca prea indepartat ca sa il putem evalua in mod realist (in cazul cel mai fericit ne va "sari" de tot :)). O prima constatare ar fi ca aerul este mult mai uscat acum decat atunci, punctele de roua prognozate pentru episodul 2 fiind in acest moment abia in jur de 10 grade, ceea ce corespunde unor umiditati relative de pana la 15% - cu 2 consecinte importante: a. caldura mai usor suportabila ziua b. nopti mai racoroase, cu minime in general la sau chiar usor sub 20; practic chiar daca ziua va fi arsita, se va simti o racorire destul de rapid dupa lasarea noptii

Sus

MesajScris: Joi Iul 16, 2009 1:30 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

deocamdata punctele de roua sunt destul de ridicate.la tg mures avem la ora 1 o temperatura de 29 grade,punct de roua 19 grade,umiditate 55%,astfel ca aerul tinde sa devina irespirabil...

Sus

MesajScris: Joi Iul 16, 2009 1:56 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

momentan situatia sta putin diferit - inca se simte probabil efectul evaporarii sustinute a apei acumulate in sol in perioada ploioasa abia incheiata; intr-adevar, si la Buc stratul uscat de care vorbeam surmonteaza de la 2500m in sus un strat rezonabil de umed in primii 2500m...
aerul uscat va invada probabil la suprafata dupa frontul de duminica

Sus

MesajScris: Joi Iul 16, 2009 2:06 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

iceage scrie:
Anul asta practic avem o fragmentare clara intre 2 episoade, unul mai putin intens vineri-duminica si unul mai intens in perioada 24-25, inca prea indepartat ca sa il putem evalua in mod realist (in cazul cel mai fericit ne va "sari" de tot :)). O prima constatare ar fi ca aerul este mult mai uscat acum decat atunci, punctele de roua prognozate pentru episodul 2 fiind in acest moment abia in jur de 10 grade, ceea ce corespunde unor umiditati relative de pana la 15% - cu 2 consecinte importante: a. caldura mai usor suportabila ziua b. nopti mai racoroase, cu minime in general la sau chiar usor sub 20; practic chiar daca ziua va fi arsita, se va simti o racorire destul de rapid dupa lasarea noptii

exact aerul uscat ne salveaza la acest val de caldura si la cel ce urmeaza. observ diferente foarte mari de temperatura intre zi si noapte. vad prognoze ce anunta in unele zone 37 de grade ziua si 20 de grade noaptea. in 24 iulie 2007 am avut 39 de grade ziua, ora 17, 30 de grade la ora 1 noaptea si 27 de grade la ora 6 dimineata.

Sus

MesajScris: Joi Iul 16, 2009 4:18 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

in zonele unde maxima va urca la 39..poti fi sigur ca minima va ramane la 22-23 grade..si cum se intampla de regula in noaptea de dinaintea racirii vantul sufla dinspre sud si tine minimele si pe la 25-26..sau cum a fost cazul anu trecut la resita si oravita chiar la 30 de grade minima..cred ca a fost record daca nu ma insel pt romania de cea mai mare minima.referitor la ceea ce a spus iceage chestia cu uscaciunea se pare ca era vorba de al 2-lea val...:D..cel de acuma il trecem cu umezeala mare spre foarte mare..din pacate

Sus

MesajScris: Joi Iul 16, 2009 4:37 pm 
Neconectat
Admin
Admin

La Miercurea-Ciuc punctul de roua masoara doar 4°C , in schimb la Arad este de 23°C 8O .

Sus

MesajScris: Joi Iul 16, 2009 5:15 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Si in intervalul 22-24 iulie 2007 , la Bucuresti in timpul dupa-amiezalor , punctele de roua variau intre 5°C si 10°C . Umiditate 10-12 % ..... Cu toate acestea am inteles ca a fost oribil :mrgreen: .

Sus

MesajScris: Joi Iul 16, 2009 6:12 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

era oribil pt ca erau 41 de grade..si alea in adapostul meteo...iti dai seama cum ar fi fost daca era umiditatea un 40%???

Sus

MesajScris: Joi Iul 16, 2009 6:18 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

furtuna "barosana" si foarte intensa la tulcea azi dupa-amiaza...vant in rafale de peste 60kmh...28mm precipitatii...si o scadere de >20c a temperaturii in timpul fenomenelor orajoase (de la 33c la doar 13c) 8O

Sus

MesajScris: Joi Iul 16, 2009 7:21 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

crek era vorba de 23 grade...am vazut si eu acele 13 grade..100% a fost o eroare de tastare..sau mai stiu io ce...

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 14997 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 1000  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]