Gata, RDS-ul m-a conectat la birou pe noua conexiune FiberLink- la revedere modem, firul de telefonie si internet vine direct din scara, unde fibra optica stradala intra intr-un switch din portul caruia pleaca UTP-ul ce intra in telefon si in routerul mixt ce imi da mai departe la desktopul secretarei si wireless la laptopul pe care lucrez eu in alt birou.
O noutate aflata: la RDS FiberLink daca esti abonat Persoana Juridica ai IP fix, exact ca si la modem; daca esti abonat Persoana Fizica ai IP variabil+ username si parola, adica la fiecare conectare la net intri cu alt si alt IP. Eu aici sunt abonat PJ si am IP-ul fix. Doar acasa la Romtelefon CliciNet am IP-ul variabil- se schimba la fiecare reconectare a modemului ADSL (care are in el introduse username si parola), adica pica curentul- se schimba IP-ul.
O alta chestie este ca RCS-ul va desfiinta cel tarziu la iarna reteaua hibrida fibra+coaxial (pe care au fost modemurile pana acum si inca mai functioneaza CATV-ul); televiziunea va fi si ea trecuta pe noua retea de fibra optica- in scarile de bloc intra acum 2 retele, un optic si un coaxial; de la iarna va intra doar una singura; adica doar un cablu optic.
La acest capitol UPC-ul este in urma- a ramas pe reteaua hibrid si la net pe conexiunile prin Cable Modem cu IP static
Cei de la RCS mi-au zis ca sunt nevoiti sa dea jos veche retea (din 2003) de pe stalpi pentru ca pentru fiecare fir detinut pe stalpi (care apartin Electrica, adica CEZ in zona mea) platesc o taxa zdravana si, normal, trebuie sa-si reduca costurile.
PS: Nu am nici o "problema" dar nu vreau sa creez topic nou; oricum asta este sectiunea de offtopic; cine vrea citeste; cine nu, nu; am scris asa ca fapt divers!