Duminică, 17 septembrie 2017
Temperaturile nopţii meteorologice au fost: minima 14,5 ºC, maxima 22,1 ºC,
temperaturile zilei meteorologice au fost: minima 15,9 ºC, maxima 27,0 ºC.
Media zilei meteorologice sinoptice:
Oradea 18,4 (18,0) ºC, Arad 20,9 (20,4) ºC,
Cluj 19,8 (19,8) ºC, Satu Mare 17,3 (17,3) ºC, Baia Mare 20,0 (19,7) ºC.
În paranteză=aeroporturi
Precipitaţii la ora 9:00/12 de ore: - mm, la ora 9:00/24 ore: - mm,
la ora 21:00/12 ore: 7 mm
Maxima şi minima de la orele 21 de la Supur, oare de ce nu mă mai mir, sunt doar din valori orare, precipitaţiile din acel interval de 3 ore.
Şi câteva cuvinte despre furtuna de la Oradea, pe la 3 şi ceva după amiază am fost cu nevastă-mea pe la Felix, ne-am plimbat prin pădurice şi i-am spus încă de când am plecat de acasă că peste o oră va veni ceva mai tare şi pe la noi că mă uitasem pe sat24 şi met.hu pe radarul ungurilor, cât ne-am plimbat prin Felix am trecut de la cer însorit la parţial noros şi noros. Când am plecat din Felix era doar noros dar nu ploua, pe la 4 aproximativ. Între localitatea Sânmartin şi Oradea se vedea un cer nuanţat cu nori plumburii iar pe la mijlocul drumului spre Oradea am remarcat pe partea stângă, la o casă, o eoliană verticală care se învârtea de mama focului. Apoi am intrat la Kaufland, înainte de pasaj şi nu ploua, să fi fost 4 şi un sfert, când am ieşit din Kaufland ploua dar nu foarte tare, nu bătea vântul, asta a fost pe la 5. La un moment dat am auzit în Kaufland ceva răpăială pe acoperiş şi asta fost toată povestea. La mine în pluviometre s-au strâns dor 4 mm de precipitaţii, nişte cutii împrăştiate prin curte, frunze, etc.