forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mar Apr 28, 2026 1:24 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 698 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 47  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Stiri si informatii diverse
MesajScris: Joi Noi 16, 2017 8:52 am 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Taxat : Digi - Digi sau Digi - catre alte retele ?

Sus

Subiectul mesajului: Re:
MesajScris: Joi Noi 16, 2017 10:29 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Neaceasca85 scrie:
In sensul ca esti taxat pentru el, asa ceva doar la Digi vezi, la ceilalti si SMS-ul e nelimitat.

pai e cam gratis, e 0,01 euro / sms 8O :!:

la orange parca e 0,07 euro...

Sus

MesajScris: Joi Noi 16, 2017 10:31 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Mike60 scrie:
Taxat : Digi - Digi sau Digi - catre alte retele ?

digi-alte retele, in DIGI totul e gratuit si nelimitat (net, minute, sms).

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Noi 16, 2017 2:39 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Digi-alte retele, 100 SMS-uri te costa 1 euro, 1 cent e pe 128 caractere sau cate naiba sunt, poti scrie SMS-uri lungi si te taxeaza de 2-3 ori, uiti idei si scrii altul scurt, iar 1 cent si tot asa.

La granzi ai SMS nelimitat oriunde in tara dar nu ai atata net ca la Digi, Telekom ce da acum net 4 G nelimitat in disperare de cauza.

Sus

MesajScris: Joi Noi 16, 2017 4:47 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Sa fim seriosi acum. Nu cred ca am mai scris un sms de cateva saptamani. Avem wattsup, viber, messenger etc. Acu vreo 2-3 ani mai faceam cost cu cate 10-15 sms, adica 1 leu, fix pix comparativ cu ceilalti, insa acum nimic. Doar abonamentele, restul e curat.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Noi 16, 2017 8:59 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

OK, avem, Whatsapp e solutia pentru cei care nu sunt in Digi, dar mai sunt persoane ce nu vor decat SMS clasic.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Dec 05, 2017 3:27 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

A murit Regele Mihai.

Sus

MesajScris: Mar Dec 05, 2017 6:40 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Din pacate oameni ca el nu mai gasim azi.

Sus

MesajScris: Mar Dec 05, 2017 6:44 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Dumnezeu sa-l odihneasca. Niciodata nu mi-am ascuns simpatia pentru casa regala si intotdeauna m-am intrebat cum ar fi aratat Romania daca nu ar fi fost decimata de comunisti timp de 50 de ani si apoi jefuita pana la ultima bucatica dupa 1990. Daca pe comunisti nu i-am putut opri pt. ca nu a tinut de noi, dupa 1990 puteam sa facem ceva. Dar nu am facut-o. Suntem multe generatii vinovate pt situatia de azi din Romania....

Sus

MesajScris: Mar Dec 05, 2017 11:40 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Macar daca in 1990 ar fi fost primit in Romania dar nu ! A fost alungat de doua ori de la granita de catre i.i. Am scris special cu litere mici.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Dec 06, 2017 3:24 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Iliescu l-a alungat si Basescu l-a criticat drept un tradator.

Reamintesc decesele din ultima vreme:

- Stela Popescu-Farmaciile Catena au stins crucile si firmele 2 zile
- Cristina Stamate
- Regele Mihai

Bunica mea avea 2 simpatii mari: Iliescu si Regili. :lol:

Sus

MesajScris: Mie Dec 06, 2017 10:56 am 
Regele a fost un om de treabă, eu l-am cunoscut acum 10 ani când a făcut o vizită la Beiuş, am stat la un metru de el timp de mai multe minute.
Şi nevastă-sa a fost cu el şi fiică-sa şi bărbatul ei. Fiică-sa mi s-a părut o fire copilăroasă chiar dacă avea spre 60 ani, în privat vorbea cu taică-su în engleză.
Dacă toţi politicienii şi mai ales conducătorii ţării ar fi fost ca el am fi ajuns departe, aşa vai de generaţiile viitoare din cauza unor şmecheri-combinatori, corupţi şi hoţi cum sunt cei de azi de la putere.

Sus

MesajScris: Vin Mar 06, 2020 4:52 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Kachelmann a pus la dispozitie harti Ecmwf cu potentialul de raspandire a coronavirusului (in functie de temperaturi probabil):

https://kachelmannwetter.com/de/modellk ... -6std.html

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mar 07, 2020 2:30 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Pentru problema coronagripei ar trebui o vara cat mai timpurie.

Sus

MesajScris: Sâm Mar 07, 2020 6:08 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Interesant modelul. Vad ca tine cont de temperaturi, in mare masura, si probabil intra si umiditatea. Teoretic nu-i plac temperaturile ridicate si nici umiditatea ridicata. Pentru asta exista o explicatie>
Citat:
Dar experții în boli infecțioase citați de Time avertizează că în vreme ce vremea caldă ar putea influența răspândirea virusului, este prea devreme pentru a spune cum se va comporta cu exactitate noul patogen.
Și, spun aceștia, chiar dacă extinderea epidemiei ar fi încetinită, asta nu înseamnă că virusul va dispărea definitiv.

De ce răcelile și gripa scad în intensitate vara

Există un precedent pentru ideea că epidemia ar putea să scadă în intensitate odată cu venirea vremii calde.
Răceala comună este prevalentă în iarnă și primăvară, în vreme ce gripa este mai comună la sfârșitul iernii.
Există mai mulți factori care explică încetinirea răspîndirii virozelor în timpul verii, dar principalul este acela că aerul cald și umed împiedică circulația particulelor virale eliminate de persoanele bolnave.
”Particulele virale nu stau suspendate în aerul umed așa de mult, iar temperaturile calde duc la o degradare mai rapidă a virusului”, spune Elizabeth McGraw, director al Centrului pentru Dinamica Bolilor Infecțioase de la Pennsylvania State University. Apoi, odată cu venirea verii, comportamentul indivizilor se schimbă. Mai exact, oamenii petrec mai mult timp afară, la aer curat, departe de spațiile închise unde răspîndirea virusurilor este mai posibilă.

Ce știm despre COVID-19? Nu prea multe

Doctorul Nancy Messionnier, de la Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, avertizează însă că orice presupunere pe tema evoluției noului coronavirus este deocamdată nefundamentată. ”Cred că este prematur să presupunem că epidemia va încetini”, spune Messionnier. ”Noul patogen nu are nici măcar un an de la apariție”, adaugă ea.
Alți experți consultați de Time sunt de acord că este prea devreme pentru a estima cum va influența vremea caldă răspândirea virusului. McGraw, de la Pennsylvania State University, spune că mai mulți factori vor fi decisivi. ”Rata de răspîndire a virusului, eficiența măsurilor de prevenție, vremea și imunitatea oamenilor vor juca cu toate un rol în determinarea viitorului epidemiei”, spune experta.
Dar, spune și un expert de la Universitatea din Hong Kong, pentru că virusul este nou, iar oamenii nu au o imunitate naturală pentru el, toate estimările sunt deocamdată inutile.
Apoi, chiar dacă virusul va deveni mai puțin activ în timpul verii, asta nu înseamnă că va dispărea. ”Dacă vom avea o răspândire susținută în mai multe țări, va fi foarte greu să eradicăm virusul. Există riscul ca, fără o intervenție globală pentru prevenirea epidemiei, noul coronavirus să devină o problemă sezonieră, spune Charles Chiu, profesor la University of California, San Francisco.
Citeşte întreaga ştire: Experții nu sunt siguri că venirea verii va stopa răspândirea coronavirusului

Exista multe necunoscute legate de noul coronavirus. Ce stim cu certitudine este ca e mult mai periculos si contagios fata de virusul gipal. SI nu este o simpla raceala, asa cum sustin unii.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 698 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 47  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]