forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Lun Mai 25, 2026 10:08 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 475 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 32  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Cutremure
MesajScris: Mie Aug 05, 2009 1:06 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

In Romania, in zona Dobrogei s-a simtit cel mai bine, se vorbea de o intensitate de 6 pe scara mercali. Se mai asteapta replici ale cutremurului, insa ceva mai mici.

Sus

MesajScris: Mie Aug 05, 2009 3:50 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Oarecum atipic pentru un cutremur de mica adancime a fost intensitatea destul de mare la distanta mare de epicentru. Cutremurul s-a resimtit pana la Sofia, Bucuresti, Odesa si Istanbul, si chiar Brasov

Sus

MesajScris: Mie Aug 05, 2009 3:53 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Eu eram la calculator si a inceput sa se miste scaunul. Initial am crezut ca se deplaseaza din cauza cainelui care era lipit de el si visa adanc ( si tinde sa aiba niste miscari bruste cand viseaza) dar mi-am dat seama ca nu e asta cand si monitorul si sifonierul se balanganeau. Cred ca e primul cutremur din ultimii 10 ani pe care il simt si eu. Ultimele "mari" cutremure le-am ratat, de cele mai multe ori, dormind. :(

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Aug 05, 2009 4:09 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Eu am auzit de el la radio, nu s-a simtit nimic.

Sus

MesajScris: Vin Aug 07, 2009 10:24 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

La cutremurul din 5 august eram in sufragerie deoarece tata tocmai ma chemase sa-l ajut sa traga covorul de sub mobila ca sa-l duca la spalat. Inca de dimineata am avut stare de discomfort general si ameteala, iar in momentul in care urma sa ma aplec sa trag de covor, am avut simtamantul ciudat ca o sa mi se accentueze senzatia de ameteala, ca n-o sa pot face acest lucru cu usurinta, dar am reusit fara probleme. Imediat dupa aceea, o aud pe sora mea speriata, venind spre sufragerie, ca este cutremur ! Cum a intrat, ne-a zis ca noi nu simtim ca este cutremur, ca inca se misca casa...ca nu s-a terminat.. !? Mi s-a facut frica, deoarece ma gandeam ca o fi inceputul unui seism serios, insa nu-mi dadeam seama daca se misca sau nu casa, deoarece eram ametita, dupa cu am zis si mai devreme. Sora mea insista ca inca este cutremur si cand ne-am uitat la lustra, am vazut ca se misca incet ! Insa de simtit cutremurul, nu l-am simtit si nu as fi stiut de el daca nu spunea sora mea........
Bine ca a fost doar de 5,5 grade pe scara Richter si nu unul mai puternic.
Dupa cum se vede in acest filmulet, la mine in zona lumea nu s-a panicat. http://www.youtube.com/watch?v=Ix0ezE-mf9A

Sus

MesajScris: Mar Aug 11, 2009 10:58 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Primul cutremur pe care l-am simtit vreodata. Mi s-a parut chiar puternic, a durat cam 20 de secunde, patul ziceai ca leviteaza: facea miscari de 3-5 cm inainte si inapoi dar fara zgomot. Se miscau cam toate prin casa, lustra, perdeaua. Stau la etajul 1. M-am gandit ca era vorba de un cutremur in zona Vrancei, si mi-am zis ca daca in C-ta s-a simtit asa puternic, trebuie sa fie fost dezastru pe la Focsani, Bucuresti..
Constructiile vechi "de patrimoniu" din zona peninsulara a orasului au rezistat miraculos..
http://www.panoramio.com/photo/18405790

Doar in Bulgaria se pare ca au existat ceva pagube materiale.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Aug 11, 2009 4:54 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Da niste case de chirpici s-au daramat partial sau total. Cand o sa se simta la Cluj atat de puternic va fi dezastru la Focsani si Bucuresti. :mrgreen:

Sus

MesajScris: Mar Aug 11, 2009 7:25 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

In localitatea Shabla (care e exact pe falie) s-au inregistrat pagubele.
Astia la TV au zis ca marea s-a retras cativa metri dar nu prea cred eu chestia asta. Probabil cautand senzationalul vroiau sa faca legatura cu eventualitatea producerii unui tsunami care la 5 pe Richter e utopie.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Sep 01, 2009 5:56 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Tocmai ce ma inregistrai pe forumul de la blogul lui Istrate. Nu poti citi deloc forumul decat daca esti logat, altfel zice "This board has no forums". Doar ca sa pot citi cate ceva, asa de curiozitate, ma indoiesc ca voi avea vreodata mai mult de 0 postari. :lol:

Urmaresc blogul ala din aceasta primavara, cine stie, poate avertizeaza bine cand vine urmatorul cutremur major. Istrate sustine ca in 1977 a stiut data exacta cu 2 saptamani inainte. Acum zice ca, chiar daca nu va primi deloc mesaj cu data exacta, cu cel putin 24 de ore inainte va sti si va da ALERTA pe Blog. Pana nu da ALERTA spune ca sa stam linistiti la locurile noastre si sa nu mai speculam si sa panicam lumea. :mrgreen:

Cand trebuie sa merg la Bucuresti, stau mai mult cu ochii acolo, recunosc. :mrgreen:

Sus

MesajScris: Mar Sep 01, 2009 8:26 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

N-am incredere in asa ceva, degeaba spune dupa ce s-a produs cutremurul ca l-a prezis! Sa spuna ceva concret: ziua, perioada cu aproximatie...

Sus

Subiectul mesajului: Re:
MesajScris: Mar Sep 01, 2009 10:21 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Neaceasca85 scrie:
Istrate sustine ca in 1977 a stiut data exacta cu 2 saptamani inainte.

Si eu am stiut 99% sigur cu 18 zile inainte ca la Facaeni o sa fie o tornada F3 si aveam asa unele sclipiri cum ca ar putea fi F4, dar nu eram 100% sigur, asa ca am decis sa nu zic la nimeni. Daca as putea sa intorc timpul, altfel as proceda. :(

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Sep 02, 2009 10:45 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Nu vreau sa cred 100% din ce zice moshulica asta pentru ca ce scrie in cartea lui este de-a dreptul groaznic si nu vreau sa se adevereasca. :roll: Dar multe din prezicerile lui s-au adeverit- si atentatele din 11 Septembrie au fost presimtite cum ca va urma un eveniment negativ cu impact major pe plan mondial.

Dar cutremurul asta mare e prezis si de niste calugari de pe la manastiri, cum ar fi Parintele Arsenie Boca, asa ca eu stiu...

Oricum, pe voi cei din Ardeal va doare-n pix de cutremur- cei din Bucuresti sunt in pericol mare iar la mine se simte suficient de tare cat sa ma sperii rau, asa ca vreau sa fiu pregatit. :lol: Am zis asa "cine stie, poate il prezice sau poate nu" sunt curios de asta. Mi-a placut ce a zis Istrate vis-a-vis de cei ce nu cred si-l iau in ras "un singur lucru vreau sa le spun: vor trai evenimentele; ei le vor trai cel mai puternic!".

Nu sunt ingrijorat si nu fac o obsesie din asta, ma uit pe blogul lui la fel ca si pe aceste 3 forumuri pe care si scriu. :mrgreen:

Sus

MesajScris: Mie Sep 02, 2009 11:24 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

pe istrate asta..l-am urmarit acu cativa ani...cand tot venea la otv..prin 2003 sau 2004..si ne spunea ca in toamna va fi un cutremur devastator..k bla bla..mai era un prezicator din asta..imi scapa numele acuma...tot felu de ticniti dinastia..stiintific si logic un lucru e cert: va fi in curand un mare cutremur >7 grade..de ce?...aritmetica ne spune asta..daca luam istoricul cutremurelor mari din Romania..vom vedea ca la o succesiune cuprinsa intre 30-40 ani..nici mai mult nici mai putin avem un mare cutremur..din 77..sunt fix 32 de ani...e timpu...nu?

P.S. pe noi din ardeal nu ne doare fix in cot..:D..pt ca nu ne afecteaza fizic..asta asa e...dar ne afecteaza in alt sens..pt ca..nu conteaza cum suntem in trafic..la tv...sau in politica..suntem tot romani..

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Sep 02, 2009 11:52 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

In 2004 dupa cutremurul din 27 Octombrie- de atunci a inceput Istratemania. :)

Sus

Subiectul mesajului: Re:
MesajScris: Mie Sep 02, 2009 12:19 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Neaceasca85 scrie:
Mi-a placut ce a zis Istrate vis-a-vis de cei ce nu cred si-l iau in ras "un singur lucru vreau sa le spun: vor trai evenimentele; ei le vor trai cel mai puternic!".

Hai sa vedem! :lol:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 475 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 32  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]