In topicul Problema era cel mai suitable. Topirea zapezii se va face evident electric.
Pe mine altceva ma intriga, ca in 2018 Bucurestiul si nu numai inca se bazeaza pe sistemul comunist de termoficare, care e o gaura neagra de pierdere, functioneaza cu intreruperi, pe cand Slatina din 2000 e integral pe centrale individuale cu gaz metan.
Daca tot ai centrala cu gaz, de ce sa nu ai si aragazul? Care e o nimica toata CA COnsum. Shaormeriile sunt si ele pe gaz.
Doar ca asta zic, mai bine centrala individuala pe gaz sau cel mult de scara de bloc, decat termoficarea comunista.
Curentul electric e prea scump pentru a avea centrale electrice si unde reteaua de gaz lipseste (in rural), se folosesc centrale pe lemne care sunt mult mai problematice si greu de intretinut si culmea, in rural ai penele de curent care pot transforma centrala cu lemn intr-o bomba cu ceas.
Sunt si orase inca fara gaz, la Corabia recent s-a introdus. Dar Slatina mereu a avut si in 1998 s-a desfiintat sistemul comunist de termoficare care oricum dadea caldura varza si apa calda doar 4 ore pe saptamana, 2 martea, 2 vinerea, 4 insi, o singura cada, 30 de minute de baie pentru fiecare, 4 insi la un WC.

Lipsa apei calde si apa rece cu program in anii '90 au fost niste traume pentru mine. Asa ca centrala pe gaz o consider drept cea mai buna metoda de facut apa calda in primul rand, apoi incalzirea.
Eu am un Buderus GB 112 din 2008, cu boiler atasat de 200 L la ea, a tinut rezerva asta de apa calda pe intreaga durata a penei de gaz istorice. Istorica, cu durata de 20 de ore si la nivelul intregului oras, unic evenimentul.

Caracalul si Plesoiu au avut gaze cat timp Slatina nu. Nu m-as fi asteptat la asa ceva mai ales ca in 2000 reteaua a fost refacuta pentru un debit mult mai mare, inainte erau doar masinile de gatit pe gaz, cu o coloana subtire si contor la comun. Apoi s-au separat pe contoare individuale, ca si la apa.
Exista apometru doar de apa rece, nu si altul rosu cum e la Bucale pe prostia aia de RADET.