Curba temperaturii de la cele 5 loggere, intre 22:30 si 07:30:

Arata foarte asemanator intre ele, mai putin cel de la sol care e ceva mai diferit. Din pacate nu pot sa setez in soft o scara fixa a valorilor, se modifica in functie de logger, astfel incat am taiat valorile (care erau una peste alta) si am lasat doar graficul. Minimele le-am avut asa:
sol: -2,4
50 cm: 1,1
100 cm: 2,1
150 cm: 2,6
200 cm: 2,8
Minima la termometrul etalon, amplasat cam la 50 cm, a fost de 2,1 grade, dar sonda s-a miscat un pic pe timpul noptii si atingea creanga pe care am amplasat-o, poate de-aia a inregistrat mai mult. Sau cine stie, or avea loggerele un mic bias negativ (desi cand le-am testat in congelator parea invers). La cel profi minima s-a atins cam cu jumatate de ora inainte, ceea ce confirma delay-ul loggerelor, dar si asa sunt suficient de precise. Eu le-am luat pentru a vedea potentialul depresiunilor, iar pentru asta sunt perfecte. Cand vreau precizie de kinograma voi folosi termometrul etalon.
In concluzie, ar fi o diferenta cam de jumatate de grad in minus, daca ar fi sa masor la 125 cm in loc de 200 cm. Insa e corect oricum.
Mai ramane sa le testez intr-o noapte senina si fara vant. Din pacate acum nu s-a produs o inversiune ca lumea, de fapt nu a fost aproape deloc din cauza norilor si a vantului. In urmatoarele 3 zile sunt sanse ceva mai bune.