Plictisit de vara lunga si de vremea calda fara de sfarsit de la noi, mi-a venit ideea sa-mi fac concediul intr-un loc mai neobisnuit si anume, Islanda. Locul care avea sa aiba cea mai neprietenoasa clima care am intalnit-o undeva. Am stat 5 zile, unde am vazut peisaje magnifice, aurora, si cel mai nebun vant al vietii mele. Primul pas pe insula a fost pe o vreme blanda, cu ploaie si 8 grade. Incepand cu a2a zi, vantul s-a schimbat, si a tinut-o asa pana ieri, cand am plecat. 5 zile de vant turbat din Nord, extrem de rece si uscat. Si cand zic extrem de rece, ma refer la cel mai rece vant care l-am simtit vreodata. Am plecat cu cele mai groase haine de acasa, si cu toate astea mai mult de o ora nu rezistam afara. Cazarea am ales-o exact pe faleza, plus de asta avea si expunere nordica. Nefiind nici un obstacol in calea vantului, in fiecare seara am adormit cu suieraturile vantului pe fundal, de parca eram pe Vf. Omu. Geamurile erau duble si doar un geam micut se putea rabata in exterior. Intr-o seara l-am tot deschis sa urmaresc luminile nordului care tot apareau pe cer, fiindu-mi prea frig sa mai ies afara. Si intamplarea a facut ca acest geam sa se blocheze. Dupa cateva incercari in zadar sa-l inchid am decis sa merg la receptie sa le spun. Dar, surpriza

, cand am dat sa deschid usa la camera, era blocata de puterea vantului. 10 minute am incercat cu toata forta posibila sa deschid usa din camera si n-am reusit nici macar sa o clintesc. Absolut incredibil, practic eram blocat in camera fara cale de iesire. Intr-un final, spre norocul meu, am reusit cumva sa deblochez geamul, si sa-l inchid, alta solutie nu aveam. Un alt soc l-am avut cand am fost intr-o excursie spre coasta de sud a Islandei. Microbuzul in care eram era pur si simplu spulberat de vant, practic am mers o zi intreaga intr-un roller coaster in care miscarile nu erau de sus in jos ci de la stanga la dreapta. Atunci a fost si cea mai friguroasa zi cu temperaturi de -3, -4*C si cu wind chilluri imposibile de stat afara mai mult de 10 minute. Am sa atasez un filmulet din Reykjavik unde am avut cazarea. Neaparat sound ON.
https://youtu.be/CDmi3KIl_Y4Si cateva poze:

Bonus, prima zapada pentru mine pe acest sezon, cat si pentru Reykjavik. In schimb, in Nordul insulei a nins mult dar nu am ajuns pana acolo.