O primavara/vara racoroasa pana in 22 iunie. Am apreciat ca a fost confort termic pana in 22 iunie si nu am folosit AC pana atunci. Dar am sarit brusc in canicula umeda aproape similara cu cele din iunie 2010 si 2016.
Pe partea de canicula pare sa dea mai mult decat verile 2018-2020, dar pe partea de furtuni zona mea ramane la fel de vitregita ca si in ultimele 2-3 veri. Dupa vijelia din 8 iulie 2019 la Slatina nu s-a mai intamplat nimic, nici vara nici iarna. 3 ierni la rand in care lopata a fost inutila.
3 veri la rand fara furtuni severe, din care 2020 e de departe cea mai anosta, ploaie mocaneasca si vara si iarna, vara 2020 a avut doar mocanesti.
2021 a patra vara fara furtuni si 2021-2022 a 4-a iarna fara zapada?
Veri fara furtuni si ierni fara zapezi, din 2018 incoace vremea ma scoate din sarite. Imi urasc orasul si zona din cauza vremii, am botezat Oltenia drept Mortenia deja, supercell nu e de acord.

Predominanta nucleelor reci/zonelor de presiune scazuta in zona Marii Negre, cu care se remarca cel putin prima parte a verii 2021, nu este deloc avantajoasa pentru Slatina si Oltenia.
Adriatica si Golful Genova, care ne aduceau furtuni frumoase atat mie cat si lui supercell, sunt cu campuri anticiclonice acum. Problema e ca supercell e destul de multumit atat de vara 2020 cat si de 2021, acum chiar ca doar la mine nu vrea sa dea nimic interesant.