forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Vin Mai 01, 2026 7:30 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 39 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Din arhivele ANM
MesajScris: Mie Oct 29, 2014 9:40 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

In Valea Jiului insa aproape anual ii inunda pe cei din Valea Jiului de Vest -Vulcan, Lupeni, Uricani.In Dolj iarasi sunt probleme frecvent, chiar si in ultimii 2 ani.Gorjul e cel mai ferit pentru ca localitatile sunt amplasate bine majoritatea.Acolo e pus doar cazul de pe Motru din 1999 pentru ca atunci chiar a fost o viitura catastrofala, un debit de 1570 mc/s s-a atins la postul pluvio Fata Motrului ceea ce e enorm pentru afluent.Sa nu mai zic nici de Gilort, chiar in iulie a fost ceva istoric :) In nici un caz liniste si asta e valabil pentru toate marile bazine hidrografice.Oltul spre exemplu cate probleme ar face daca nu ar fi o gramada de baraje pe el, sectoare indiguite, Muresul la fel, etc :) In dreptul Muresului e linie si nu ar trebui decat sa amintesc de ceea ce s-a intamplat in mai 1970 :wink:

Sus

MesajScris: Mie Dec 29, 2021 8:35 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Precipitatii ultimele 6 zile. Cantitati enorme la Stana de Vale si Cuntu, unde au cazut 212, respectiv 162 mm (la Stana de Vale statie ANAR au fost 192 mm), dar s-a trecut de 100 mm si in zone mai joase din vestul Apusenilor si partea central-vestica a Orientalilor. In vestul Apusenilor la peste 1500-1600 metri stratul de zapada cred ca e in jur de 1,5 metri acum, cu un echivalent in apa undeva la 300 mm. Ma gandesc ca cel mai mare strat e undeva in zona vf Magura Vanata. As vrea sa ajung acolo prin a doua parte a iernii sau prima parte a primaverii, sa fac o masuratoare de strat intr-o zona adapostita.

Imagine

Imagine

Sus

MesajScris: Mie Dec 29, 2021 10:07 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Și totuși, stratul oficial de la Vlădeasa 1840 este foarte mic, 21 de cm la 18 UTC azi. Chiar să fie mereu spulberat de pe platformă?

Sus

MesajScris: Mie Dec 29, 2021 10:23 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Da, mereu e spulberat de pe platforma acolo.

Sus

MesajScris: Mar Ian 11, 2022 11:08 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Asa e, am verificat.

Sus

MesajScris: Mie Sep 07, 2022 8:28 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Andrei87 scrie:
Precipitatii ultimele 6 zile. Cantitati enorme la Stana de Vale si Cuntu, unde au cazut 212, respectiv 162 mm (la Stana de Vale statie ANAR au fost 192 mm), dar s-a trecut de 100 mm si in zone mai joase din vestul Apusenilor si partea central-vestica a Orientalilor. In vestul Apusenilor la peste 1500-1600 metri stratul de zapada cred ca e in jur de 1,5 metri acum, cu un echivalent in apa undeva la 300 mm. Ma gandesc ca cel mai mare strat e undeva in zona vf Magura Vanata. As vrea sa ajung acolo prin a doua parte a iernii sau prima parte a primaverii, sa fac o masuratoare de strat intr-o zona adapostita.

Imagine

Imagine

De unde se obtin hartile astea?

Sus

MesajScris: Mie Sep 07, 2022 10:12 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Din intranetul ANM. Acum 15 ani se puteau găsi și pe internet, pe saitul lor. Între timp, s-au secretizat pentru că, la fel ca datele din baza electronică, sînt scoase la vînzare.

Sus

MesajScris: Joi Sep 08, 2022 9:35 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Pai asta e, trebuie sa scoata si ei niste bani din activitatea proprie, ca sa nu vina doar de sus. Macar daca ar scoate niste sume frumusele din care sa mai faca si niste investitii ar fi bine, dar nu prea cred ca se aleg cu cine stie ce.

Sus

MesajScris: Joi Sep 08, 2022 9:54 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Da, e o poveste mai lungă cu finanțarea publică vs. burse de cercetare vs. venituri din vînzări de date. Salariile sînt în principiu acoperite din fonduri de la buget, de-asta sînt mici. Din ce știu, nu se mai fac angajări la stații. Cine iese la pensie nu mai e înlocuit.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 39 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3

Ora este UTC + 2 [ DST ]