forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Joi Mai 28, 2026 12:55 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16076 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 1072  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: RAPORT- STAREA VREMII LA BUCURESTI
MesajScris: Sâm Sep 19, 2009 4:19 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

De cand am venit de la munte, 8 septembrie, nu a mai plouat de loc in Bucuresti, iar vremea a fost calda aproape ca vara, cu tmeperaturi de 25-30 grade C. Nori spectaculosi n-au prea fost, insa am preferat aceasta vreme celei friguroase, cu vant rece si ploaie marunta, de durata.
Pe 5 august, cand eram la munte, am stiut ca la Bucuresti a fost canicula, cu 36-37 grade C, dar se anuntase si vreme instabila. Ma gandeam ca o sa pierd frumusete de furtuna, dar am alfat de pe forum ca ploaia torentiala a fost noaptea si ca a afectat chiar Berceniul, ca ar fi fost si inundatii. Pe 5 septembrie a fost foarte cald si la Busteni, in jur de 30-32 grade C si soare arzator, dar dupa-amaiza s-a inorat treptat si a urmat ploaie torentiala cu fulgere puternice, unele arurzitoare.
Am aflat chiar de a doua zi ca temepratura a scazut de la 36 grade C la doar 16 grade, intr-adevar, o diferenta spectaculoasa de temeratura! Si la munte s-a simtit puternic racirea si mi s-a parut cam neplacuta.
Zoia de azi, 19 septembrie sambata a inceput cu vreme racoroasa si inchisa, iar pe alocuri a plouat in averse slabe. Am inteles ca in jurul pranzului a plouat in cartierul Militari, iar in Berceni a picurat slab, vreo doua ore mai tarziu. Vantul sufla slab, iar temperatura n ua depasit 18 grade, iar presiunea atmosferica este de 1011 hPa (756 mmHg). Conditiile de ploaie slaba se mentin si pentru urmatoarele ore.

Sus

MesajScris: Mar Sep 22, 2009 1:13 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Pe 20 septembrie vremea a fost racoroasa, cu o temperatura de 18- 22 grade C, vant slab, cer mai mut senin si doar cativa nori cirrus. Vremea este in incalzire si se mentine mai mult insorita. Pe 21 septembrie vremea a fost puitn mai clada, cu o temperatura maxima de 23-24 grade C si cer variabil, cu nori de timp stratocumuus, altocumulus si ceva cirrocumulus. Nu au fost conditi de ploaie, iar vantu la suflat in general slab.
http://www.youtube.com/watch?v=xumn2LqN ... re=channel
http://www.youtube.com/watch?v=tJledeBm ... re=channel ( norii din dupa-amiaza zilei de ieri, 21 septembrie luni).
Ziua de 22 septembrie marti, a inceput cu cer senin, vreme cada pentru aceasta perioada, vant slab si o temperatura de 21-22 grade C in jurul orei 13. Vremea este in incalzire si nu vor fi conditii de ploaie.

Fişiere ataşate:
Nori  stratocumulus si  cirrocumulus,  21 septembrie.jpg
Nori stratocumulus si cirrocumulus, 21 septembrie.jpg [ 280.89 KiB | Vizualizat de 993 ori ]
Norii pe  21  septembrie  2009.jpg
Norii pe 21 septembrie 2009.jpg [ 273.79 KiB | Vizualizat de 993 ori ]
Sus

MesajScris: Mie Sep 23, 2009 10:24 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Ziua de 23 septembrie a inceput cu cer senin si doar 9-10 grade C la primele ore ale diminetii, insa s-a incalzit foarte tare pentru aceasta perioada, iar temperatura maxima a fost de 26-28 grade C. Cerul a fost senin, cu putina pacla, iar soarele arzator, de parca ar veni vara.

Sus

MesajScris: Vin Sep 25, 2009 8:49 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Vremea se mentine deosebit de calda pentru aceasta perioada. Pe 24 septembrie joi cerul a fost mai mult senin, vantu a sufat slab, iar tmeperatura maxima a fost de 28-30 grade C. Cand nu adia vantul, era zapuseala aproape ca-n miezul verii, iar soarele era foarte puternic.
Si ziua de 25 septembrie sambata a inceput cu vreme deosebit de calda, cer variabil, mai mult senin, vant slab, cer paclos, iar dupa-amiaza au aparut cativa nori cumulus, dar care au avut convectie slaba. Temperatura a fost din nou de 28-30 grade C si a fost zapuseala.
Presiunea atmosferica este in usoara scadere fata de zilele trecute, 1008 hPa ( 756mmHg ). Temperatura se mentine in continuare ridicata pentru luna septembrie, deoarece erau 24 grade C in jurul orei 19.

Sus

MesajScris: Sâm Sep 26, 2009 12:25 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

cred k totusi azi a fost vineri...:P

Sus

MesajScris: Sâm Sep 26, 2009 1:35 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Se intampla si la case mai mari, un exemplu pur aleatoriu: ANM. :mrgreen:

Sus

MesajScris: Sâm Sep 26, 2009 3:55 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Ploaie torentiala la ora 3:30, dar nu in toate cartierele. Ciudat, pe radar nu apare mai nimic. :?:

Sus

MesajScris: Sâm Sep 26, 2009 7:37 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Ploaie torentiala? 8O
http://www.inmh.ro/images/radar/PPI_240 ... 01375c.JPG

Sus

MesajScris: Sâm Sep 26, 2009 9:50 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Dap si eu m-am mirat. Ploua foarte tare in zona Eroilor apoi cand am ajuns la Politehnica era doar vant si cativa stropi.

Sus

MesajScris: Lun Sep 28, 2009 9:08 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Pe 27 septembrie duminica vremea a fost mai racoroasa, cu cer variabil si o temperatura maxima de 21-22 grade C. Au fost nori stratocumulus si altocumulus aproape pe tot parcursul zilei, iar vantul a suflat in general slab. In cartierul Berceni nu a plouat absolut de loc.
Pe 28 septembrie luni, cerul a fost senin inca de dimineata, vantul a suflat in general slab spre moderat, iar temepratura a fost de 22-24 grade C. Au fost doar nori cirrus foarte subtiri, iar soarele a stralucit toata ziua. Presiunea atmosferica este de 1010 hPa (756 mmHg).
Temperatura se mentine ridicata pentru aceasta perioada deoarece la ora 20 erau 18 grade C la statia Filaret.

Sus

MesajScris: Vin Oct 02, 2009 7:18 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Vremea se mentine in continuare deosebit de calda, iar luna octombrie a inceput ca o adevarata luna de vara :D :D , Pe 1 octombrie joi cerul a fost mai mult senin, vantul slab si o temeratura maxima de 25 grade C. E adevarat ca seara si dimineata a fost mai rece, deoarece temperatura a fost de 9-10 grade de dimineata. ( In seara de 1 octombrie am fost in parcsi am avut ocazia sa fotografiez nori de tip altocumulus virga).
Pe 2 octombrie vineri vremea a fost din nou deosebit de calda, cerul variabil, mai mult noros si o temperatura maxima de 26-28 grade C, iar vantul a suflat in general slab. Au predominat norii alotstratus si altocumulus opaci.
Avem parte de o toamna deosebit de calda si secetoasa, dar probabil ca vor urma si ceva ploi si vreme rece.

Fişiere ataşate:
Nori altocumulus virga.jpg
Nori altocumulus virga.jpg [ 271.95 KiB | Vizualizat de 994 ori ]
Altocumulus virga, 1 octombrie.jpg
Altocumulus virga, 1 octombrie.jpg [ 243.27 KiB | Vizualizat de 994 ori ]
Sus

MesajScris: Vin Oct 02, 2009 10:07 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

faine fotografii aratand convectia din troposfera mijlocie si umiditatea ridicata din acest strat, generate de transportul dinspre mediterana unde "pompajul" convectiv de umiditate continua de peste o saptamana...

Sus

MesajScris: Vin Oct 02, 2009 10:08 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Intre timp depresiunea se apropie vertiginos de tara noastra. Vantul a inceput sa prinda putere in Bucuresti. Astept ploile. :P

Sus

MesajScris: Vin Oct 02, 2009 10:39 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

De mult timp vroiam sa intreb care sunt motivele pentru care cad precipitatii din niste nori de cateva sute de metri grosime si latime, iar din unii care au vreo 5 km grosime si zeci de km latime nu cade nimic.

Sus

MesajScris: Sâm Oct 03, 2009 2:42 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Ei, ce fac baietii? Vreo tornada, ceva? :mrgreen:

Imagine

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16076 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 1072  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]