forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Lun Apr 27, 2026 8:00 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Reguli forum

Pentru stirile preluate din alte surse va rugam sa :
- scrieti si un mic rezumat al stirii
- sa precizati sursa

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Ploile au facut ravagii in gospodariile din Moldova
MesajScris: Joi Mai 22, 2008 10:59 pm 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

Precipita??iile c??zute azi-noapte au inundat trei gospod??rii ?®ntr-o comun?? botoÂ???nean??, iar ?®n jude??ul IaÂ?i 10 comune nu au fost alimentate, timp de c??teva ore, cu energie electric??, potrivit oficialilor de la Direc??ia Ape Prut (DAP), informeaza NewsIn.

In judetul BotoÂ?ani, o por??iune de 200 metri a fost acoperit?? cu aluviuni. "Problema a fost remediat?? ?®ntre timp", a declarat purt??torul de cuv??nt al DAP, Dan Buruian??.

La IaÂ?i a plouat izolat cu 60 litri/mp ?®n timp ce la BotoÂ?ani maximul atins a fost de 53 litri/mp, potrivit lui Buruiana "O mic?? problem?? a fost pe r??ul Bahluie?? (n.r. - jude??ul IaÂ?i) unde, pentru scurt timp, a fost dep??Â?it?? cota de aten??ie cu 5 cm, ?®ns?? nu s-au ?®nregistrat pagube", a mai spus purt??torul de cuv??nt al DAP.

La ora transmiterii acestei Â?tiri, la o singur?? comun?? din jude??ul IaÂ?i mai este ?®ntrerupt?? furnizarea de energie electric??, ?®n alte nou?? localit????i problemele fiind remediate de echipele E.On Moldova.

Sursa: ROL.ro

Ultima oară modificat de vimp pe Vin Iun 06, 2008 10:40 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului: TORNADE IN N-E TARII
MesajScris: Vin Mai 23, 2008 8:05 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

PENTRU TOTI PASIONATII DE FENOMENE EXTREME II INDEMN SA INTRE PE ACEST LINK, UNDE SUNT IMAGINI CU TORNADE SURPRINSE DE AMATORI, PARE INCREDIBIL, PARCA NU AI FI IN ROMANIA.
DESI SUNT EXTREM DE PERICULOASE, SINCER IMI DORESC SA MERG PE URMA FURTUNILOR PUTERNICE, CA SA AM SANSA DE A PUTEA VEDEA O TORNADA ADEVARATA. DESI PARE O NEBUNIE GREU INTELEASA DE MAJORITATEA DINTRE NOI, DACA AS AVEA VREODATA POSIBILITATEA, AS FACE " STORM CHASING" DIN PASIUNE, NU DIN INTERES SAU PENTRU OBTINEREA DE CASTIGURI SAU MAI STIU EU CE.
SPER SA EXISTE MAI MULTI CARE SA GANDEASCA CA SI MINE, ADICA PASIUNEA INAINTEA INTERESELOR FINANCIARE.

http://www.protv.ro/stiri/

Sus

Subiectul mesajului: mesaj
MesajScris: Vin Mai 23, 2008 8:21 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Din pacate, ploile abundente produc si vituri periculoase care pot cauza pierderi de vieti omenesti.
http://www.protv.ro/stiri/eveniment/tre ... teren.html

Din pacate si in judetul Buzau au fost viituri puternice. Pacat ca autoritatile nu iau masuri impotriva celor care taie copacii haotic.
Daca nu ar mai distruce padurile, probabil ca alunecarile si viturile s-ar intampla mai rar.

http://www.protv.ro/stiri/social/judetu ... ituri.html

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mai 26, 2008 11:24 am 
Neconectat
Norisor
Norisor

Si in judetul Vrancea, in satul Milcovul, o or?? de ploaie a fost de ajuns ca ghea??a s?? acopere tot satul. Nici din culturi n- a mai r??mas nimic.
Jde??ul Suceava a fost lovit a doua oar?? pe parcursul a doar trei zile. Duminic?? sear??, 25 mai norii negri s-au adunat, iar ?®n doar c??teva clipe buc????ile de ghea???? au lovit totul ?®n cale.
Pe c??mpuri distrugerile au fost Â?i mai mari. Din miile de hectare de teren cultivat nu a mai r??mas nimic.
Â?i la Turda a plouat cu ghea???? timp de 20 de minute.
Si la Bacau dupa amiaza furtuna s-a manifestat rapid; multe din furtunile de duminica au fost de natura convectiva.

Sus

Subiectul mesajului: mesaj
MesajScris: Lun Mai 26, 2008 11:39 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Am inteles ca grindina a fost in fiecare an la noi in tara, insa mai ciudat este ca au inceput sa apara tot mai multe tornade. Am auzit ca pot aparea tornade de mici dimensiuni si in timpul furtunilor nonsupercelulare. La noi de ce natura au fost norii cumulonimbus care au produs tornade si nori palnie?
Imi place foarte mult subiectul si de aceea osa tot pun intrebari pe aceasta tema. :)

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5 mesaje ] 

Ora este UTC + 2 [ DST ]