forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Mai 27, 2026 9:20 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16076 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 1023, 1024, 1025, 1026, 1027, 1028, 1029 ... 1072  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: STAREA VREMII LA BUCURESTI
MesajScris: Joi Sep 14, 2023 11:27 pm 
Neconectat
Norisor
Norisor

Tot 27 si la ora 23:00. Ca si comparatie,, Atena 24 de grade la aceeasi ora. Cel mai probabil avem cea mai ridicata temperatura din Europa

Sus

MesajScris: Dum Sep 17, 2023 11:15 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Chestie exceptionala la Baneasa, cu un singur an intre 2011 si 2021 sub norma si ala 2011 :!: Totalurile cel putin au fost la ele acasa, mi se pare extraordinar ca doar 1 singur an din 11 nu a adunat cel putin media.Ar putea fi 5 ani la rand secetosi acum si nu ati avea ce zice :)

Sus

MesajScris: Dum Sep 17, 2023 9:23 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Bucureștiul are o medie in primele 17 zile ale lunii Septembrie între 22.3 și 23.7 grade!!! Peste luna iunie!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sus

MesajScris: Dum Sep 17, 2023 9:35 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

mircead scrie:
Bucureștiul are o medie in primele 17 zile ale lunii Septembrie între 22.3 și 23.7 grade!!! Peste luna iunie!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Tot foarte cald si-n urmatoarele cel putin 7-10 zile.... :cry:

La statia Filaret (cea care este de fapt si cea mai reprezentativa dpdv termic pentru miezul capitalei) este jale si crima; peste toate localitatile si statiile ANM din toata Romania.
Septembrie asta este un fel de prima jumatate a unei luni iulie normale termic, pe aici prin Muntenia, si asta fara nicio exagerare. Au fost cateva dimineti si nopti racoroase in aceasta luna, in rest cald, foarte cald si iar foarte cald... :(

Nu mai inteleg nimic. Ce se intampla cu clima, aici in jumatatea de sud a Romaniei ?

But like spoiled, ungrateful children,
they destroyed the gift I gave."
-- Neptune

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Sep 17, 2023 10:09 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Ce sa se intample, noi visam la activitate meteo foarte intensa in viitor, ea se intampla dar numai pe Atlantic, si daca Atlanticul e activ, sudul Romaniei si nordul Bulgariei sunt calde si uscate.

Atlanticul e mare, e perfect normal sa fie activ ciclonic, ce am trait noi pana in 2018 a fost exceptia si nu regula, rareori sunt perioade in care Atlanticul este calm si atunci misca ceva si in zonele noastre.

Avem o configuratie geografico-climatica extrem extrem de proasta cu ciclogeneza Mediteraneana care nu poate avea loc decat in lipsa celei Atlantice. Ori cum sa opresti Atlanticul? Nu ai cum.

Da, am zis si eu ca septembrie e mult mai cald decat iunie. Mai si iunie au fost boieroase termic, dar dupa aia gaia ne-a luat.

Sus

MesajScris: Mie Sep 20, 2023 6:03 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Un septembrie istoric. Asta e clar. Si ultima decada va mentine trendul, deci mediile vor ramane neschimbate. Probabil in sud si est va iesi cel mai cald septembrie din istorie, iar prin centrul tarii se va bate cu 1994 si 2012. In unele cazuri le va depasi, in altele probabil nu, dar va fi foarte aproape. Si la noi abaterile pozitive sunt cuprinse intre 3 si 4 grade.

Sus

MesajScris: Vin Sep 22, 2023 3:36 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Aproape 32 C pe 22 septembrie, maine si mai cald... Nici urma de ploaie pentru restul lunii, poate cu putin "noroc" va fi si octombrie uscat. N-as fi crezut vreodata ca o sa ajungem un deșert pe aici.

Sus

MesajScris: Vin Sep 22, 2023 6:10 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

gogulica scrie:
Aproape 32 C pe 22 septembrie, maine si mai cald... Nici urma de ploaie pentru restul lunii, poate cu putin "noroc" va fi si octombrie uscat. N-as fi crezut vreodata ca o sa ajungem un deșert pe aici.

Avem medii termice in sudul tarii in unele zile din aceasta saptamana peste normalul termic al lunii iulie. E cam clara treaba: acum avem un singur anotimp pe an, vara-tropical-desertica ! :mrgreen: Zapada in iarna calendaristica doar la peste 4000-5000 metri altitudine !!! Numai ca n-avem nici macar munti pe acolo :lol:

Sper sa se schimbe patternul asta cat mai curand ca mi s-a luat de vremea din ultimii 3-4 ani din sudul tarii..... :|

-- Neptune

Sus

MesajScris: Sâm Sep 23, 2023 11:17 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Eu nu cred că se mai schimbă. Eu cred că ăsta e noul normal și că o să devină din ce in ce mai ciudat. Sper să n-am dreptate.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Sep 23, 2023 1:02 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

15 C iarna, 38 C vara, fara zapada si precipitatii putine in restul anului. Eu cam asta am.

Sus

MesajScris: Sâm Sep 23, 2023 7:44 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

gogulica scrie:

Asa-i ca si tu ai uitat ani de gen 2000 ? Sau da, erai prea mic sa iti amintesti un 1990, un 1992 sau un 1993 si ce sa vezi, nu a ajuns Bucurestiul "desert" nici atunci.Te-ai invatat cu anii ploiosi si uiti trecutul.Iti aduci aminte de zapada din martie 1993 normal, dar ca anul ala a fost per total secetos nu :)

Sus

MesajScris: Sâm Sep 23, 2023 7:55 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Vara lui 1946, nu s-a mai deșertificat.

Sus

MesajScris: Sâm Sep 23, 2023 10:58 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

supercell scrie:
gogulica scrie:

Asa-i ca si tu ai uitat ani de gen 2000 ? Sau da, erai prea mic sa iti amintesti un 1990, un 1992 sau un 1993 si ce sa vezi, nu a ajuns Bucurestiul "desert" nici atunci.Te-ai invatat cu anii ploiosi si uiti trecutul.Iti aduci aminte de zapada din martie 1993 normal, dar ca anul ala a fost per total secetos nu :)

Inca o data, sper sa exagerez si sa imi imaginez "lucruri" si ca o sa revenim la o clima mai utila in curand. Dar ianuarie 2023 nu are echivalent in sud, seria iulie-septembrie 2023, nu are echivalent in sud. Si toate acestea intr-un singur an. Sa pun ca in ultimele doua ierni sudul nu poate sa cuantifice un strat efectiv de zapada? Asta nu s-a intamplat in niciuna din iernile nule ca 2006-2007 sau 2008-2009. In anii 90 nu stiu ce iarna gasesti prin sud fara vreun strat, inclusiv anii aia raii ca 90, 92, 93. Nici nu mai vorbesc de temperaturi, ca suntem in alta era acum fata de atunci.

Mi-e ca ne confruntam cu un animal diferit de data asta.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Sep 24, 2023 3:02 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

El imi zice mereu ca 1987-1994 e perioada analog cu cea actuala de dupa 2019. Dar orisicat de secetosi erau anumiti ani, tot aveau fenomene memorabile de vara sau de iarna, inclusiv 2000 a avut destule, nu lipsa totala cu care ne confruntam acum.

Inainte orice an avea cel putin 1 eveniment memorabil vara si 1 eveniment memorabil iarna. Cel putin, de regula erau mai multe. Acum anii trec si nimic si iar nimic sau doar franturi de fenomene de vara, ca alea de iarna nu are sens sa mai zic ce sunt.

Este groaznic sa stiu ca acum e septembrie si ca pana in mai iunie 2024 cand ar mai misca ceva vremea, este o cale foarte lunga de asteptat.

supercell la Bumbesti duce lipsa doar de ierni, furtuni a avut si inca are, dar cu cat mergem mai la est de acel Bumbesti, este tot mai dramatic, pe linia Slatina, Mioveni si mai ales Bucuresti.

Sus

MesajScris: Dum Sep 24, 2023 4:08 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

gogulica scrie:
Inca o data, sper sa exagerez si sa imi imaginez "lucruri" si ca o sa revenim la o clima mai utila in curand. Dar ianuarie 2023 nu are echivalent in sud, seria iulie-septembrie 2023, nu are echivalent in sud. Si toate acestea intr-un singur an. Sa pun ca in ultimele doua ierni sudul nu poate sa cuantifice un strat efectiv de zapada? Asta nu s-a intamplat in niciuna din iernile nule ca 2006-2007 sau 2008-2009. In anii 90 nu stiu ce iarna gasesti prin sud fara vreun strat, inclusiv anii aia raii ca 90, 92, 93. Nici nu mai vorbesc de temperaturi, ca suntem in alta era acum fata de atunci.

Mi-e ca ne confruntam cu un animal diferit de data asta.

Ceva trebuie sa se intample... E doar o chestiune de timp.

-- Neptune

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16076 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 1023, 1024, 1025, 1026, 1027, 1028, 1029 ... 1072  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]