supercell scrie:
Neaceasca85 scrie:
Toamna uscata, cel putin octombrie (uscat si anul trecut) e cam clar ca va fi, dar daca si iarna ramane uscata, e nasol.
La mine imi pare a fi mai rau ca in 2000, mai rau ca in 2012, dar domne, 2000 era uscat la nivelul intregii tari, nu doar in sud ca 2023.
Eu nu mai vad mai sus de 26 in prognoze si saptamana viitoare e chiar racoare de nu as mai avea pantaloni scurti.
Pai asa si e.2000 a fost peste tot cu cifre ridicole pluviometrice, chiar si la cele mai umede statii, pe cand acum doar in sud si est si nici acolo peste tot, in rest 2023 e in alta liga.Simpla mentionare a lui 2000 nu imi pica bine pentru ca chiar nu as mai vrea sa fie un an atat de arid

Nu ai mai vrea dar vremea face ce vrea, ca sa te citez tot pe tine, la mine e mai rau ca in 2000 si 2012, zic asta pentru ca 2012 a fost precedat de o super iarna, iar 2000 a avut ciclon cu furtuni ca la carte, in 2000 pot spune ca din august au disparut furtunile, dar in septembrie a plouat calumea 3 zile, in septembrie asta nici macar atat.
Nu ai mai vrea sa fie vreun an atat de arid, dar la mine 2023 e cel putin comparabil cu 2000 sau 2012 la ariditate, indiscutabil.
Lipsa totala de fenomene, iar alea care au fost nu a dat niciunul mai mult de 20 mm de ploaie, mainly intre 5 si 15 mm au fost. Iar din august incoace, jale de jale, august saharian, septembrie kalaharian, urmeaza octombrie de stepa.