forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Joi Mai 28, 2026 12:55 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16076 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 1072  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: RAPORT- STAREA VREMII LA BUCURESTI
MesajScris: Mie Oct 07, 2009 9:29 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Salut, Gogulica ! Multumesc pentru aprecieri. Da, si in Bucuresti mai este cateceva frumos de vazut, insa de mult stiam ca si aici se petrec fenomene meteo remarcabile, printre care si acest apus spectaculos.
Pe 7 octombrie vrema a fost deosebit de calda pentru aceasta perioada, vantul slab si soarele arzator, ca in plina vara, chiar daca la umbra era mai racoare. Temperatura a fost de 26-27 grade C. Au predominat norii cirrostratus si pe alocuri cirrusii densi, spissatus. Dupa-amiaza au inceput sa se produca fenomene optice in stratul subtire de nori . De la balcon am filmat si fotografiat fenomenul numit Sun Dog, (Cainele Soarelui). :D
http://www.youtube.com/watch?v=RwRmtNXa6E8
http://www.youtube.com/watch?v=RwRmtNXa6E8

Fişiere ataşate:
fenomen optic, 7 octombrie.jpg
fenomen optic, 7 octombrie.jpg [ 167.24 KiB | Vizualizat de 1062 ori ]
sun dog, 7  octombrie.jpg
sun dog, 7 octombrie.jpg [ 170.64 KiB | Vizualizat de 1062 ori ]
Sus

MesajScris: Vin Oct 09, 2009 9:04 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Pe 8 cotombrie cerul a fost mai mult senin, vantul slab, iar vremea deosebit de calda pentru aceasta perioada, cu o maxima de 27-28 grade C.
Ziua de 9 octombrie a inceut cu aceeasi vreme calda si insorita, vantul a fost in general slab, iar temperatura maxima de 27-29 grade C :!: A fost o veritabila zi de vara. Norii predominanti au fost cirrus si cirrus spissatus, iar presiunea atmosferica este de 1006 hPa (753 mmHg).
Desi ziua este scurta, seara a fost de asemenea foarte calduroasa, cu 20 de grade C la ora 19, iar la ora 20 erau 16 grade C la Baneasa si 21 grade C la statia Filaret, conform ANM.
http://www.youtube.com/watch?v=vhnzFPZbIlo
http://www.youtube.com/watch?v=W-UktcdEVQQ

Fişiere ataşate:
Cirrus spissatus,  9  octombrie.jpg
Cirrus spissatus, 9 octombrie.jpg [ 243.26 KiB | Vizualizat de 1059 ori ]
Sus

MesajScris: Lun Oct 12, 2009 9:39 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Pe 10 octombrie vremea s-am mai racit, cerul a fost mai mult noros si au fost in jur 17-18 grade C.
Pe 11 octombrie duminica a fost ceata de dimineata, dar vremea a devenit frumoasa, vantul a suflat slab si cerul variabil, mai mut senin. Daca in urma cu o zi au fost nori stratocumuus si stratus, duminica au predominat norii cirrostratus si altostratus translucizi spre seara.Temperatura maxima a fost de 22-23 grade C. Noaptea cerul s-a inorat, iar la primele ore ale diminetii a plouat slab pe alocuri.
Ziua de luni, 12 octombrie a inceput cu vreme inchisa si ploaie moderata in prima parte a zilei. Au predominat nori nimbostratus, dar dupa-amiaza cderul a devenit variabil si a mai picurat slab, iar temperatura a fost de 18-20 grade C. Vantul a sufat slab, iar presiunea atmosferica este in scadere accentuata, de 996 hPa (747 mmHg ). :!: ANM a emis avertizare meteo cod galben de ploi, vreme deosebit de rece pentru aceasta perioada si ninsori pe alocuri http://www.meteoromania.ro/index.php?id=65.
Astept cu nerabdare sa vad cat se severe vor fi fenomenele la Bucuresti si daca o sa am sansa sa fie lapovita in urmatoarele zile.
http://www.youtube.com/watch?v=6h-0vIaV ... rofilepage ( in acest film puteti vedea cum erau norii in seara de 11 octombrie, cand am fost in parcul Herastrau.

Sus

MesajScris: Lun Oct 12, 2009 10:36 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

presiunea a scazut deja foarte mult la Bucuresti - chiar acum barometrul meu indica redus la nivelul marii 1003.6 hPa, una din cele mai scazute valori de dupa precedentul sezon rece

Sus

MesajScris: Lun Oct 12, 2009 10:54 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Daca nu ma insel, centrul ciclonului este prognozat a trece/a fi aproape pe/de Bucuresti, nu e exclus sa se inregistreze sub 990 mb - presiunea la nivelul marii.

Sus

MesajScris: Mar Oct 13, 2009 11:27 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Ziua de 13 octombrie marti a inceput cu vreme destul de calda, in jur de 15-16 grade C, cer variabil, mai mult noros si vant moderat. Norii predominanti au fost altocumulus si altostratus. Dimineata a fost ceva soare, dar s-a inorat, iar temperatura a mai scazut putin. La ora 11:20 predominau nori atostratus suprapusi cu altocumulus opaci. Presiunea atmosferica este in scadere usoara, iar valoarea acestea este foarte scazuta in comparatie cu ziua precedenta, 738 mmHg (985 hPa). Astept cu interes evolutia vremii pentru urmatoarele ore, cand e de asteptat ca vantu lsa se intensifice si sa inceapa sa ploua cel mai probabil din nori nimbostratus sau chiar cumulonimbus slab dezvoltati pe verticala.
Iata cam cum erau norii la ora 11:28.

Fişiere ataşate:
altostratus, altocumulus undulatus.jpg
altostratus, altocumulus undulatus.jpg [ 223.3 KiB | Vizualizat de 1058 ori ]
Sus

MesajScris: Mar Oct 13, 2009 12:51 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Daca in urma cu aproximativ o ora jumate temperatura era inca agreabila, de aproximativ 17-18 grade C, vantul a inceput sa prezinte intensificari, temepratura sa scada simtitior si cerul sa se acopere de nori stratocumulus si stratus care vin din directia E,SE.
Iata si doua filme cu evolutia vremii. http://www.youtube.com/watch?v=Wj5Qbe-YTRo
http://www.youtube.com/watch?v=k_gkBwmbgnk

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 13, 2009 4:44 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Daca la Slatina e senin inca de la ora 14; la Bucuresti ploua si la ora 16,00; conform radarului.

Sus

MesajScris: Mar Oct 13, 2009 6:00 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Nu am vazut anul asta vant asa puternic.
Este adevarat ca este cocotat anemometrul mult prea sus fata de normalul de 2m / sol.
Si sonda mea meteo a jucat pe tija. Nu a plouat dar din cauza vantului :( indica asa.

Fişiere ataşate:
2009101318429.jpg
2009101318429.jpg [ 27.25 KiB | Vizualizat de 1065 ori ]
wxStationGraphAll.gif
wxStationGraphAll.gif [ 20.08 KiB | Vizualizat de 1063 ori ]
2009.gif
2009.gif [ 21.34 KiB | Vizualizat de 1061 ori ]

MesajScris: Mar Oct 13, 2009 7:53 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

barometrul tau e setat sa indice MSLP? Am vazut ca minimul a fost sub 992 hPa. Al meu a aratat un minim de 992.8 hPa

Sus

MesajScris: Mar Oct 13, 2009 8:06 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

? MSLP ?
Diferenta poate sa fie de la distanta intre noi, senzorul intern din statie ( calitatea lui ) sau calibrarea statiei.
Am incercat softul Cumulus cu care pot sa ajustez senzorii. Nu stiu daca se poate si asta.
Este pus pe relative iar presiunea minima vad ca a fost in jurul orei 12:00.
Atunci vantul a inceput sa bata mai tare, directia s-a modificat un pic iar temperatura a coborat vertiginos.
Please nu te uita la precipitatii. NU am cum sa rezolv aceasta problema :oops:

Ultima oară modificat de Mike60 pe Mar Oct 13, 2009 8:11 pm, modificat de 2 ori în total.

Sus

MesajScris: Mar Oct 13, 2009 8:09 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

mean sea level pressure; la valoarea masurata a presiunii se adauga aproximativ cate 1 mb la fiecare 8m de cota; probabil ca asta se intelege prin " relativa" - probabil ca ai setat undeva cota locala, nu?

Sus

MesajScris: Mar Oct 13, 2009 8:38 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

OK. Acum am inteles. Daca urmaresti " Odai Otopeni " vei vedea ca minima si cea actuala este la fel cu informatia de la statia mea. Doar maxima difera. Minima la el a fost in acelasi timp cand a fost si la mine. Asa cum am mai scris posibil sa fie totusi distanta dintre noi ( eu, tu, Odai ). Cartierul :D Lacurile de langa mine. Poti sa-mi spui numele statiei tale ? Chiar daca l-am mai cerut. Am uitat :wink:

" Odai " a cazut

Ultima oară modificat de Mike60 pe Mar Oct 13, 2009 8:45 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: Mar Oct 13, 2009 8:44 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

nu e de internet - are doar un afisaj "de birou"; iar barometrul e separat, e un Vion electronic de care sunt foarte mandru :wink:
eu compar indicatia cu cea de la aeroportul Baneasa (METAR), care se actualizeaza la 30 min. Acum barometrul meu indica 998.2 hPa, iar la 8.30 PM Baneasa a raportat 998 hPa, asta inseamna o valoare masurata intre 998 si 998.9 hPa. Barometrele utilizate la aeroporturi au erori maxime admise de 0.5 hPa

Sus

MesajScris: Mar Oct 13, 2009 8:46 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Acum la mine am 997.7hPa.
Este posibil ca statia mea sa aibe toleranta mai mare. Sunt convins ca nu se poate compara cu Baneasa sau Otopeni.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16076 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 1072  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]