Neaceasca85 scrie:
In fine, presedintele in RO nu are atata putere ca in SUA, asa ca oricine iese, nu e de capul lui.

Te-am supraestimat aparent si pe tine.
Puterea presedintelui Romaniei e la nivel de sistem francez, nu e doar un simbol si atat. De exemplu:
Georgescu numeste pe rand 3 ministrii pe care parlamentul nu-i aproba. Sa zicem sosoaca, simion si alt extremist de acolo. Fiind neaprobati, CG dizolva Parlamentul, pentru ca e in atributiile lui. Organizeaza anticipate, timp in care guvernul e in degringolada, economia scade si propaganda ruseasca pro "suveranism" functioneaza la foc constant. E simplu de vazut ca Aur va prelua puterea, pentru ca e clar nu, guvernul de coalitie n-a functionat, ne-au pacalit la fel ca in ultimii 35 de ani. sosoaca devine usor premier. Si cam asta a fost. Din momentul ala nu are cine sa ne mai scoata din cacat. Dar da, ramaneti toti suverani, independenti, in afara NATO si UE, neglobalisti, neolegionari, la marginea istoriei unde am fost mereu in anii negrii, mancati de rusi si uitati de vest, in saracie lucie dar intr-o "autonomie" puternica.
Nu e de vina Simion, Sosoaca, AUR, POT, guru georgescu si toate animalele astea prezente pe scena politica acum, luptandu-se pentru putere. Ar fi disparut toti intr-o secunda daca nu avea cine sa-i voteze si sa-i valideze. Din pacate poporul asta are o problema crasa de perceptie, nici nu stiu cum s-o numesc altfel. Are o incapacitate totala de a distinge intre bine si rau. Daca as putea intelege oarecum, ascensiunea extremei drepte in tari ca Germania si poate Franta, pe nemultumiri legate in principal de imigratie, noi aici n-avem nici o scuza. Am fost la curul istoriei 50 de ani, chinuiti de rusi si mancati de ultranationalistul dictator suveran ceausescu, apoi am iesit la lumina, dar suntem frustrati asa de o forta nedefinita, incat vrem sa ne intoarcem tot acolo. Nici o scuza baieti, n-aveti. Va lipseste ratiunea.