mircead scrie:
Iar acum, dupa multe rulari anterioare cu precipitatii pt weekend, au cam disparut din majoritatea modelelor. Poate saptamana viitoare.
Ca de obicei, foarte dezamagitor si demoralizant

...
Toate ploile s-au mutat pe Gorj (inundatii) si pe vestul si nordul tarii, pentru duminica-miercuri... Nu cred ca in sudul Romaniei (si sudul Munteniei mai ales) mai vedem vreo ploaie pana pe la jumatatea lui noiembrie cel putin, poate chiar decembrie

(atunci cand se va mai raci vremea).....
Barem eu n-am mai vazut o ploaie mai de Doamne-ajuta (peste 15-20 mm dintr-o ploaie) de prin decada III-a a lunii mai. Deci se poate spune ca la mine vara asta n-am avut nicio ploaie.
mircead scrie:
Avem si un 44 de grade sambata cfm GFS pe Bucuresti. Daca facem o medie cu ECMWF, vom avea un 42 de grade sigur in aceasta saptamana in Bucuresti si o maxim de 43 de grade la nivel national.
Sunt totusi sanse mari sa se bata recordul national de caldura, daca valul de caldura va dura 7 zile.
Fix 7 zile va dura valul acesta de canicula, dar sunt
0,000 % sanse sa se egaleze sau sa se bata recordul national absolut din 2007, cel de +44.3 C la umbra
(nu iau in considerare Ion Sion din august 1951, daca ar fi fost intr-adevar, pe bune si veridic, 44.5 la Ion Sion intr-o luna august si intr-un context in care incalzirea globala nu era pe steroizi cum este acum, atunci la Zimnicea sau Giurgiu cat ar fi trebuit sa fie in acele zile din august 1951?! +45,5 grade C la umbra?)Ca sa se bata recordul absolut de temperatura ar trebui ca valul de caldura sa dureze in timp dublu fata de ce este acum si sa avem aprox. 29 grade C la 850 hPa....
GFS este praf!! Arata astazi peste 42 grade C la Calafat.... Si sunt 33 grade C la ora 11:30.
Vor fi saptamana asta in sudul capitalei cel mult 41, hai cu indulgenta 41.5 C la Filaret si la nivel national vom avea aprox. 42 C, maxim 42.5 C la Zimnicea si la Giurgiu (inclusiv vineri/sambata, poate si maine).