forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Apr 29, 2026 4:47 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 13183 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 879  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii in CLUJ
MesajScris: Mar Oct 13, 2009 9:37 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Am fost pe Feleac pana pe varful Peana - 833 m (23 km dus-intors) si a fost extrem de misto. Pe platou vantul sufla la rafala cu 80-100 km/h, si am avut senzatia aia superba de la Constanta cand era viscol, sa te plesneasca fulgii de zapada pe obraz incat aproape sa doara. Sus erau cam 2 cm de zapada, ningea cu fulgi mici/bobite de zapada si era ceatza, abia cand mai aveam 4 km pana acasa a inceput sa se inteteasca, a nins cam o ora moderat, la mine stratul acum masoara maxim 3 cm si continua sa ninga slab. Nu stiu daca o sa se intensifice din nou, pe radar sunt ceva semne bune in acest sens, dar nu mai conteaza, deja a fost suupeeerb...

Nu credeam ca o sa ajung sa traiesc asa ceva...

P.S: am avut curiozitatea sa-mi pun pe cantar hainele si adidasii: 4 kg! :lol:

Sus

MesajScris: Mar Oct 13, 2009 9:42 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

doodoo scrie:
de pe la ora 20.30 la cluj se depune STRAT DE ZAPADA :!: :!: :!: (afara e vant in rafale si in jur de 0c)
peste 48mm adunati in ultimele 24 de ore la statia meteo ....sau 52mm in vestul clujului...

cu care Clujul depaseste relaxat media de precipitatii a lunii, care este de 31mm; probabil ca asta s-a intamplat la aproape toate statiile din vest si nord

Sus

MesajScris: Mar Oct 13, 2009 10:16 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

E funny sa vezi copacii infrunziti, multi dintre ei inca oarecum verzi cum sunt sunt batuti de viscol.Imagine

Pe radar vad ca precipitatiile se rotesc, au tendinta sa o ia in nord, iar apoi se vor intoarce catre sud, deci vom mai beneficia cateva ore de ninsori slabe si moderate. Cred ca dealurile din jurul Clujului vor avea peste 10 cm de zapada maine.

Sus

MesajScris: Mar Oct 13, 2009 10:30 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

fac dimineata fotografii la prima ora :!:

Sus

MesajScris: Mie Oct 14, 2009 1:47 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Imi place cum se depune zapada pe zidurile blocurilor expuse la vant. :lol: Cate s-au intamplat azi...

Sus

MesajScris: Mie Oct 14, 2009 9:30 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

La ora 7 am masurat 5 cm de zapada! La statia meteo la ora 8:30 erau 3 cm. Acum la mine sunt 4...4.5 cm si fulguieste in continuare.
Cantitatea de precipitatii cazute este de 59 mm, dintre care vreo 13 sub forma solida/semisolida.

Sus

MesajScris: Mie Oct 14, 2009 4:45 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

La Cluj sunt 4 grade si NINGE (nu e lapovita)

Sus

MesajScris: Joi Oct 15, 2009 2:18 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

In seara asta am fost pe deal, sub 350 m nu este strat, intre 350-450 m stratul este discontinuu, intre 450-550 m are 1-5 cm, intre 550-750 m are 5-15 cm; pe platou la 700-800 m e viscolita si in unele locuri atinge si 25-30 cm.
In padure de la 650 m incolo erau zeci de copaci culcati la pamant sau rupti de greutatea zapezii, n-am mai vazut asa ceva nici cand au fost ninsori serioase acolo de 30-40 cm...explicatia sta in faptul ca frunzele inca nu au cazut (ba chiar sunt verzi) si zapada s-a depus pe copaci ca pe o umbrela...

Sus

MesajScris: Joi Oct 15, 2009 4:54 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

ieri dimineata..."dezapezire" auto in 14 octombrie 8O 8O 8O

Imagine

cluj partial nins...
Imagine

Sus

MesajScris: Joi Oct 15, 2009 10:45 pm 
Neconectat
Admin
Admin

doodoo scrie:
ieri dimineata..."dezapezire" auto in 14 octombrie 8O 8O 8O

Iata ca vremea a reusit sa sfideze calendarul . Acesta este farmecul meteorologiei :mrgreen: .

Sus

MesajScris: Vin Oct 16, 2009 1:22 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

59.4 mm, de vreun an si ceva cred ca n-am mai avut asa o cantitate mare de apa.
Pe 14 octombrie s-a atins si prima temperatura negativa din acest sezon: -0.1 grade :lol:
Maxima din aceeasi zi a fost de 3.8 grade, egaland-o pe cea din 21 octombrie 2007, dar fiind mai 'tare' avand in vedere ca s-a inregistrat mai devreme. :P Pe 15 octombrie temperatura a crescut mai mult decat era prognozat si a atins 7.1 grade, asta in timp ce la Cavnic in Maramures la 700-900 m ningea abundent. Tot in aceeasi zi, adica ieri, la +5 grade, vant de 11 m/s si umiditate 66% va spun sincer ca ma simteam ca la -10 grade, poate chiar -15.
In urmatoarele 2-3 zile sunt asteptate minime negative, dar asta nu e o surpriza pentru Cluj pentru jumatatea lunii octombrie.

Concluzii: mi-am luat portia de euforie. :mrgreen: A fost ceva care se intampla o data la cativa zeci de ani, sunt constient de asta, si eu am avut 'onoarea' s-o traiesc. Acum respir mai putin sacadat, mai adanc. :lol: Mi-e frica totusi de perioada inevitabila de nostalgie care ma va lovi in urmatoarele zile. :oops:

P.S: in sinea mea stiam ca se va intampla ceva cu multe zile inainte, dar am preferat sa fiu rezervat, o superstitie de-a mea. Se pare ca e o superstitie ok, s-a dovedit si in alte randuri...

Sus

MesajScris: Sâm Oct 17, 2009 12:38 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

anul 2009 nu isi lasa o mare amprenta asupra recordurilor meteorologice la cluj (pt perioada 1960-2009...50 de ani)...
doar luna aprilie a fost mai speciala (in sens "negativ") cand s-au produs aceste recorduri:
- cea mai redusa cantitate lunara de precipitatii = 10.0mm
- cea mai mare temp medie lunara = 12.8c
- cea mai mare medie a maximelor temice zilnice = 20.3c
- cea mai mare minima termica lunara = +2.7c

restul extremelor au ramas in picioare...pana acum... :mrgreen:

Sus

MesajScris: Sâm Oct 17, 2009 10:42 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

am facut azi dupa amiaza o tura scurta prin zona montana a apusenilor din apropiere de cluj, pe traseul cluj-gilau-tarnita-marisel-belis-huedin-cluj...la inceput zapada era doar in strat subtire si discontinua la altitudini sub 500-600m...in schimb multi arbori rupti si cazuti pe sosea urmare a ninsorii abundente de zilele trecute...de pe la 600m altitudine stratul de zapada era continuu, iar sus pe platou la marisel (1200-1300m) acesta masura lejer in jur de 30cm :!: afara erau in jur de +1c, cer acoperit cam 6/8, topirea fiind destul de anemica...

Imagine
Imagine
Imagine

Sus

MesajScris: Sâm Oct 17, 2009 11:33 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

doodoo scrie:
anul 2009 nu isi lasa o mare amprenta asupra recordurilor meteorologice la cluj (pt perioada 1960-2009...50 de ani)...
doar luna aprilie a fost mai speciala (in sens "negativ") cand s-au produs aceste recorduri:
- cea mai redusa cantitate lunara de precipitatii = 10.0mm
- cea mai mare temp medie lunara = 12.8c
- cea mai mare medie a maximelor temice zilnice = 20.3c
- cea mai mare minima termica lunara = +2.7c

restul extremelor au ramas in picioare...pana acum... :mrgreen:

nu uita de cel mai timpuriu strat de zapada (cel putin pana la proba contrarie) :wink:

Sus

MesajScris: Sâm Oct 17, 2009 11:45 pm 
Parcă ar fi imagini de Crăciun sau de anul nou, foarte frumos.
La noi, la Oradea, am avut parte doar de ploaie, miercuri dimineaţa, pe la orele 9 şi ceva am avut o scurtă repriză de măzăriche, în rest apăraie.
În judeţ a fost cu totul altceva însă în zona Oradiei nu am avut parte deloc de zăpadă.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 13183 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 879  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]