forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Dum Iun 07, 2026 6:44 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 14997 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142 ... 1000  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii : Discutii Generale
MesajScris: Vin Noi 06, 2009 3:16 pm 
Neconectat
Admin
Admin

1921 scrie:
Nu cred ca exagereaza.
Radarul de sarbi confirma cc arata radarul din Timisoara insa cred ca odata inaintind spre nord aceste precipitatii isi pierd intensitatea eventual la contactul cu munti Banatului existind posibilitatea sa se reactiveze

Oricum la aceasta ora ploua binisor (de fapt nu ploua ci curge) in Timisoara

Pai nu apare nicaieri pe radarul sarbesc o banda de 50-55 dBZ :mrgreen: . Si in plus se observa extrem de bine curba de delimitare intre radarul de la Oradea si cel de la Timisoara , cel din urma exagerand reflectivitatile . Oricum ploi abundente sunt dar nu si torentiale .....

Ultima oară modificat de katalinux pe Vin Noi 06, 2009 3:41 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: Vin Noi 06, 2009 3:34 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Odata cu intrarea ploilor in raza radarului de la Oradea se corecteaza acea supraestimare, de la acea linie ambele radare contribuie la determinarea reflectivitatii. Cel de la Craiova n-are legatura, raza acestuia fiind mult mai redusa.
http://www.meteoromania.ro/index.php?id=435

Ultima oară modificat de steaua pe Vin Noi 06, 2009 3:37 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: Vin Noi 06, 2009 3:36 pm 
Neconectat
Admin
Admin

steaua scrie:
Odata cu intrarea ploilor in raza radarului de la Oradea se corecteaza acea supraestimare. Cel de la Craiova n-are legatura, raza acestuia fiind mult mai redusa.

Da ..... Cel de la Timisoara greseste .

Ultima oară modificat de katalinux pe Vin Noi 06, 2009 3:38 pm, modificat de 2 ori în total.

Sus

MesajScris: Vin Noi 06, 2009 3:38 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

CaTaLyN scrie:

Asta cred si eu.

Sus

MesajScris: Vin Noi 06, 2009 3:38 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Nu stiu de ce dar parca nu pot tine in minte deloc faptul ca radarul de la Craiova este in banda C :lol:

Sus

MesajScris: Vin Noi 06, 2009 3:40 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

CaTaLyN scrie:
steaua scrie:
Odata cu intrarea ploilor in raza radarului de la Oradea se corecteaza acea supraestimare. Cel de la Craiova n-are legatura, raza acestuia fiind mult mai redusa.

Asta zisesem si eu acum vreo 2 ore.

Sus

MesajScris: Vin Noi 06, 2009 3:44 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Inca ceva, faptul ca atat radarul sarbesc cat si cel romanesc arata cea mai mare suprafata de peste 40 dbz - reflectivitate - pe care am vazut-o eu vreodata (pe ambele radare), nu insemna ca nu sunt pacalite amandoua. :wink: Eu zic ca sunt pacalite amandoua.
Chiar si asa, in locul portocaliului ar fi verde foarte inchis, care tot inseamna cam 8-10 mm/h in conditii normale

Sus

MesajScris: Vin Noi 06, 2009 3:48 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Radarul sarbesc este la o distanta optima fata de tinta . Greu de crezut sa fie pacalit si el . Numai daca este vreo inversiune in troposfera medie care sa produca ground clutter ..... Asta vedem imediat pe sondajul de la Belgrad .

Sus

MesajScris: Vin Noi 06, 2009 4:14 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

[quote="CaTaLyN"]Radarul sarbesc este la o distanta optima fata de tinta./quote]

Corect, dar trebuie sa aruncam o privire si pe satelit...acolo observam ca treburile nu stau chair asa...

Sus

MesajScris: Vin Noi 06, 2009 4:31 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

majoritatea statiilor meteo au trecut in ultimele zile la "program de iarna" in ce priveste masurarea cantitatilor de precipitatii...adica nu se mai masoara orar, ci doar la 3 ore...si nu se masoara automat, ci de catre personalul deservent in modul clasic (cu citirea pe cilindrul gradat)...
motivul este foarte simplu (si totodata foarte ciudat): la statiile automate Vaisala din retea pluviometrele nu sunt dotate cu rezistor de incalzire pentru topirea automata a precipitatiilor solide :!: pentru mine ramane un mister chestia asta, adica cum de a fost omis la achizitionare acest aspect extrem de important...nush daca mai contau cateva zeci de $/statie la costul total al statiilor...

Fişiere ataşate:
vaisala.jpg
vaisala.jpg [ 13.45 KiB | Vizualizat de 1392 ori ]
clasic.JPG
clasic.JPG [ 22.51 KiB | Vizualizat de 1392 ori ]
Sus

MesajScris: Vin Noi 06, 2009 4:45 pm 
Probabil s-a mers pe ideea licitaţiilor cu preţul cel mai redus, ca la multe altele.
Din câte ştiu eu Vaisala oferă echipamente de cea mai bună calitate care pot funcţiona în condiţii de mediu foarte dificile, Finlanda este la o aruncătură de privire( pe hartă) de pol.
Şi apropo de o chestie, eu trăiam cu ideea că softul cu care vine Vaisala are inclus în program şi o corecţie a presiunii atmosferice în funcţie de altitudine şi temperatură, poveşti, este exact ca la noi, altimetru în toată regula, conversia la nivelul mării în funcţie de temperatură se face după tabel... ?! Cel puţin aşa se procedează la staţia ANM de la Oradea.
Oricum citirea pluviometrului clasic cu gradaţie mi se pare cea mai exactă metodă de determinare a cantităţii de precipitaţii căzute.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Noi 06, 2009 5:11 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Andrei87 scrie:
vimeo cred ca e mai bun ca youtube, cel putin daca ai filmul in HD e pacat sa il pui pe youtube...filmuletul ala al tau de 8 minute nu am reusit sa il vad, imi dadea erori, se incarca f greu si am lasat-o balta:(

Ai dreptate Andrei, nu stiu de ce, dar doar cu filmele lui Catalyn am probleme pe YouTube; se incarca foarte greu, se opreste ca bou din incarcat; se opreste ca bou din playat chiar daca s-a incarcat complet; am reusit sa le vad dupa vreo 5 incercari chinuite, fractiuni de cate 5 minute mutand si fortand seekbarul, am injurat, am urlat, am dat vreo 3 pumni in masa de a tremurat imaginea LCD-ului, :lol: m-a iritat rau cand s-a oprit exact cand Catalyn filma langa transformatorul Cotei 1400 si sunetul viscolului se impletea foarte frumos cu bazaitul transformatorului. :P :lol: Am incercat si cu Explorer, si cu Firefox (pe care il folosesc), si aceeasi treaba. Iar filmul nu era HD si nu dadeam HD la cele care erau, dar fie pe HD sau nu, la fel de prost merg.

PS: secventa de langa transformator se terminase cand s-a oprit din playat, deci cred ca la "imbinarea" dintre filmulete se opreste cel mai des din playat/incarcat.

Sus

MesajScris: Vin Noi 06, 2009 5:32 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Referitor la pluviometre, costa chiar mai putin de 5 $ sa construiesti un sistem de incalzire. Chestia asta o sa o fac weekendul viitor la pluviometrul meu.

http://wrf.rometex.org, e-mail : liviu.oana88@gmail.com

Sus

MesajScris: Vin Noi 06, 2009 8:17 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Cat persista caldura la Odorheiu Secuiesc .....

Sus

MesajScris: Vin Noi 06, 2009 8:27 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

CaTaLyN scrie:
Cat persista caldura la Odorheiu Secuiesc .....

Da, de la ora 11:00 temperatura nu a coborat sub 15C la Odorheiu Secuiesc.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 14997 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142 ... 1000  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]