forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mar Mai 26, 2026 2:39 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 898 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 60  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Statii meteo personale
MesajScris: Lun Noi 09, 2009 1:12 am 
Dacă totuşi ai inspiraţie şi îţi faci proiectul cu pluviometru cu rezistenţele m-ar interesa şi pe mine câteva detalii constructive şi ce rezultate îţi oferă sistemul, cât de eficient este, mai ales la -10*C sau mai jos.

Sus

MesajScris: Mar Noi 10, 2009 6:11 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

dc nu va faceti un site web de genul asta ? :wink:

http://www.amsz.hu/ws/index.php?view=archiv

Sus

MesajScris: Mar Noi 10, 2009 9:21 pm 
Da de ce să ne facem un site web în sensul ăsta dacă avem o secţiune pe meteorologie destinată staţiilor meteo ?!
Şi pe adresa menţionată de tine trebuie să ştii maghiară bine să vezi ce mâncare de peşte se găteşte pe acolo...

Sus

MesajScris: Mar Noi 10, 2009 10:07 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

vreau sa vad si eu sectiunea respectiva...e cumva in functiune ?

Sus

MesajScris: Mar Noi 10, 2009 10:26 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

@doodoo
- Poate tu stii limba 8O . Cred ca este suficient pentru mine ca pot sa vorbesc DE, PL, E - nu Estona sau Spaniola :D .
Daca tu vrei atunci fa pe translatorul :idea: . Nu prea inteleg care este problema :?: . Site-uri eu si Eugen avem destule de unde sa luam cate ceva sa invatam in alta limba.
" dc nu va faceti un site web de genul asta "
Pentru a face asa un site eu cel putin nu am cum. Legatura net o am de la RDS. Adica nu am IP fix :( Ca sa trec la IP fix costa mult prea mult iar eu nu scot bani din asta si nici Eugen. Am vrut sa mai investesc in alta camera mai profi dar am renuntat exact din motivul mentionat mai sus ( IP fix ). Degeaba o instalez daca nu pot sa o vad cand vor muschii mei.
Asa ca discutam - discutii - eu, Eugen si cine mai doreste.

@eugenraduoradea
- Termostatul se anclanseaza la o temp mai mica de 5 C. Este scos din cutia pe care o luasem pentru camera. Problema este ca ar trebui sa fie un pic mai frig pentru a face cateva probe. Daca-l pun in pluviometru ( si normal ca acolo trebuie sa stea ) atunci temp. resimtita de el este un pic alta decat temp. de afara. Poate-mi pica ceva o :idea: Rezistentele vor fi doua de 17W si de aprox 20 / 30 ohmi. Dupa cum am mai scris la 12V. Am luat o sursa de 6.5A / 12V special pentru camere, incalzirea lor si lumina pe balcon ( nu am curte :cry: ). Incalzirea lor este facuta cu comutatoare electronice termostatate. Cumparate doua montaje de la Conex Electronic.

Sus

MesajScris: Mar Noi 10, 2009 10:31 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

@doodoo
" vreau sa vad si eu sectiunea respectiva "
te referi la asta ?
viewforum.php?f=26
Din cate stim noi este in functiune :)

Sus

MesajScris: Mie Noi 11, 2009 12:02 am 
Mihai, dacă te apucă inspiraţia şi îţi faci încălzirea la pluviometru fă vreo câteva poze cu tot procesul de montare ca să văd şi eu cum să procedez.
Termostat nu ştiu dacă îmi pun dar rezistenţele alea m-ar interesa, alimentare, montare, tot ce trebuie şi când scade temperatura sub 2-3*C le las în funcţiune până trece frigul, mai ales dacă se anunţă cu zăpadă.
Şi chestia aia cu avionul e tare. Am fost şi eu de câteva ori la aerodromul destinat zburătorilor amatori şi am aflat foarte multe detalii (inclusiv despre elicoptere) însă nu am avut norocul să fac o tură deşi mi-ar plăcea. Aş mai visa şi la un Everest dar probabil în altă viaţă... never say never dar...

Sus

MesajScris: Mie Noi 11, 2009 11:51 am 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Lucrul cel mai nasol este ca la mine pluviometrul este fixat pe acelasi suport cu senzorul termo. Pentru a umbla ( lucra ) la el trebuie sa dezactivez statia :( . Pentru a monta incalzirea sunt sigur ca nu rezolv totul in 1 zi. Mai cuget.

Sus

MesajScris: Mie Noi 11, 2009 11:04 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

@eugenraduoradea
Esti smecher :D . Doua statii si altii nu au nici una. Mai ai loc in curte :?:
Am vazut ca ai postat inca o statie. Ai mai incercat sa o pui acum ~ 1 saptamana.
De ce ai diferenta asa de mare la pluviometru ?
Vezi attach :D

O seara cat mai placuta

Mihai

Fişiere ataşate:
Book1.xls [17 KiB]
Descărcat de 62 ori

MesajScris: Joi Noi 12, 2009 12:27 am 
Pluviometrul de la 2350 este lângă casa vecinului şi este mai puţin expus faţă de celelalte pluviometre, când mă apucă inspiraţia şi îmi permite vremea o să-l plasez în altă locaţie.
Adevărul este că 2350-ul este doar o alternativă, o staţie back-up şi dacă tot există posibilitatea să transmită date de ce să n-o facă, curioşii pot observa diferenţele dintre 2 modele diferite ale aceluiaşi brand, ar fi interesant dacă amplasamentul senzorilor ar fi în aceleaşi locaţii, probabil diferenţe extrem de mici. Mai fac diverse experimente în ideea de-a elimina erorile care mai apar din când în când, încercarea moarte n-are...
Oricum senzorul de vânt de la 2350 este amplasat în curte la doar 3 m înălţime, nesemnificativ din punct de vedere meteorologic, pentru mine este la fel ca staţiile meteo de la Agenţia de Mediu, o alternativă şi nimic mai mult.
Dacă posibilităţile financiare îmi vor permite am să-mi iau un Davis cu toţi senzorii şi probabil că voi avea 3 staţii pe Wunderground, dacă între timp nu se defectează vreuna din cele 2 actuale.
Hobby-ul principal pentru mine sunt staţiile şi instrumentele de observaţii meteorologice, restul vine la pachet, curiozitate, plictiseală, schimb de păreri şi informaţii.
Oricum alături de Doodoo şi tu eşti la favoriţi, mai ales că eşti mai tehnic şi te preocupă cât de cât fenomenul.

Sus

MesajScris: Sâm Noi 21, 2009 10:26 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Cu pluviometrul inca nu am facut nimic dar sper ca in curand voi realiza incalzirea lui.
Azi :
Neputand sa vopsesc bine adapostul ( Oregon ) am zis ca este mai bine sa-l pun in acelasi adapost cu LaCrosse. Macar asa am doar o statie intinsa in balcon si poate nu se mai sperie vecinii mei 8O
Sunt foarte multumit de rezultat mai ales ca acum nu mai pot spune ca este distanta intre cei doi senzori su ca este normal sa apara diferente. Ca dovada in attach se vede cat de apropiate sunt valorile.
Ce zici Eugen ?

Fişiere ataşate:
DSC05298.JPG
DSC05298.JPG [ 31.31 KiB | Vizualizat de 1166 ori ]
DSC05297.JPG
DSC05297.JPG [ 31.83 KiB | Vizualizat de 1166 ori ]
DSC05296.JPG
DSC05296.JPG [ 49.43 KiB | Vizualizat de 1167 ori ]
DSC05288.JPG
DSC05288.JPG [ 29.9 KiB | Vizualizat de 1168 ori ]

MesajScris: Lun Noi 30, 2009 2:24 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Foarte bucuros de diferenta mica intre Oregon si LaCrosse - montate in acelasi adapost.
Acum am un adapost ( cu doi senzori ) si patru receptoare in casa ( 3 Oregon si 1 LaCrosse ).
Baietelul a stat ieri in soare si ar vrea sa se duca la mare. Cred ca si eu :D

Fişiere ataşate:
e DSC05336.JPG
e DSC05336.JPG [ 32.51 KiB | Vizualizat de 1167 ori ]
c BAR339.JPG
c BAR339.JPG [ 31.44 KiB | Vizualizat de 1167 ori ]
b BAR208.JPG
b BAR208.JPG [ 27.49 KiB | Vizualizat de 1167 ori ]
a WS2357.JPG
a WS2357.JPG [ 27.12 KiB | Vizualizat de 1167 ori ]

MesajScris: Lun Noi 30, 2009 4:10 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

33,4C la soare! nu-i de mirare ca baietelul e in slip... :lol:

Sus

MesajScris: Lun Noi 30, 2009 4:13 pm 
Dacă îmi dai voie să-ţi ofer părerea mea ar trebui să-ţi construieşti un adăpost în care spaţiul interior să permită aşezarea celor doi senzori cu spaţiu suficient între aceştia şi elementele radiante, la tine totul este cam înghesuit şi atunci când e soare rişti să observi că temperatura este puţin mai mare din cauza spaţiului interior extrem de restrâns. Însă fiind amplasat foarte sus şi întrucât beneficiază de ventilaţie naturală destul de bună poţi să-l laşi şi aşa, oricum vine iarna...
Să ştii că am mai aflat destul de multe despre Cumulus, mi-am instalat ultima versiune şi am introdus câteva elemente care par să elimine unele din erorile apărute la început.
De o vreme nu mai am ce să caut, ce să rezolv, eventual să observ unele chestii care mi-au scăpat, deocamdată merge impecabil.

Sus

MesajScris: Lun Noi 30, 2009 6:45 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Anul asta nu mai umblu la adapost. Oricum cate o data am temp mai mare sau mai mica decat Otopeni si IMH asa ca depinde curentii de aer din zona mea. Si la ei difera destul de mult din cand in cand.
Astept sa vad daca am timp in weekend-ul care vine de incalzirea in pluviometru.
Acum caut piesele cu care voi face montajul. Va fi facut tot pe genunchi.
Am ajuns la concluzia ca nu merita sa te zbati foarte tare :P
Trebuie sa caut unde am pus termostatul, cablaj ( pertinax ) gaurit am luat, rezistente am.
Sa vina si pofta :D

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 898 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 60  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]