forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Mai 06, 2026 11:44 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169 ... 1498  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: PROGNOZE
MesajScris: Vin Noi 13, 2009 2:44 am 
Neconectat
Incepator
Incepator

Oare cum supravietuiesc in asemenea conditii?

Sus

MesajScris: Vin Noi 13, 2009 3:32 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

E simplu: incepe cu "v" si se termina cu "otca" :mrgreen:

Sus

MesajScris: Vin Noi 13, 2009 9:51 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

poate ar trebui creat un topic separat "Ojmjakon" sau si mai bine "Siberia" pentru a ne delecta cu iarna :P :P :P (nu ar fi o idee rea poate)...face cineva gestul ?

@ gogulica...excelent site-ul ala pe care ni l-ai oferit (am stat vreo 2 ore pe net pana l-am epuizat) :oops:
sa stii ca in cluj acum 3 ani au fost niste curajosi care au mers pana la vladivostok cu DACIA 1300 8O 8O 8O
au fost vara, nu iarna...pana la urma s-a lasat rau pt unul dintre ei :(

http://www.e-transport.ro/EXPEDITIE_IN_ ... 4-p82.html
http://www.realitatearomaneasca.ro/cont ... d=7178&p=0
http://clujnapocainfo.com/index.php?act ... luj_napoca
http://www.stirilocale.ro/cluj/Aventuri ... 75791.html

Sus

MesajScris: Vin Noi 13, 2009 9:59 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

As face eu noul topic, dar frumos era daca se puteau pune si aceste comentarii off topic legate de Siberie, in el, din "Prognoze si previziuni". :mrgreen: O putea vimp sa faca asa o jmecherie? :roll:

Sus

MesajScris: Vin Noi 13, 2009 10:03 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

vimp e mare scamator...poate orice numa sa vrea...doar e e big boss pe aci... :wink:

Sus

MesajScris: Vin Noi 13, 2009 12:07 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

din frageda pruncie..am avut 2 visuri...1: sa vad soarele la miezul noptii...asta presupune o excursie in nord..am ratat-o vara asta..sper sa n-o mai ratez si vara viitoare...si 2: sa vad cum naiba poti sa simti pe piele cele -50 -60 de grade din siberia..ideea e in felul urmator...dak pt prima parte am cu cine sa merg..pt partea a 2-a..inca nu am gasit pe nimeni dispus sa-si riste viata...pt ca..pana la urma..asta e...nu suntem pregatiti pt asemenea temperaturi...si nu stiu ce masina de la noi ar fi pregatita sa indure vreo -50 grade...dar..pana la urma..tot imi voi indeplini si acest vis..desi e mai periculos si greu de realizat..vorba lui catalyn...pana atunci e buna si mica siberie...e ceva si -35 grade..:D

Sus

MesajScris: Vin Noi 13, 2009 12:36 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Si eu cred ca este de ajuns sa petreci cateva zile in Mica Siberie. In jurul datei de 3 Ianuarie 2009, ma intorceam de la Revelion de la Bicaz si am traversat muntii sa petrec cateva zile la Cluj. Un localnic mi-a recomandat sa nu o iau pe la Reghin ca este prost drumul si asa am plecat pe traseul Gheorgheni-Targu Mures-Cluj Napoca. Bineinteles ca am trecut prin Joseni in jurul orei 22:00. Termometrul de la masina imi indica nici mai mult, nici mai putin de -26 de grade. Nu am vazut tipenie de om pe strada. Am deschis portiera de la masina sa vad ce inseamna sa stai intr-o asemena temperatura si pot sa va spun ca am inchis usa instantaneu. Practic temperatura de afara iti oprea respiratia. Geamurile de la masina erau inghetate pe interior. Pentru mine a fost o experienta unica si nu am mai trecut prin asemenea temperaturi. "doar in avion, eram la 12.000m si pe radarul afisat aveam temperatura de afara -61 de grade :D "

Sus

MesajScris: Vin Noi 13, 2009 2:12 pm 
Neconectat
Admin
Admin

sorifin scrie:
din frageda pruncie..am avut 2 visuri...1: sa vad soarele la miezul noptii...asta presupune o excursie in nord..am ratat-o vara asta..sper sa n-o mai ratez si vara viitoare...si 2: sa vad cum naiba poti sa simti pe piele cele -50 -60 de grade din siberia..ideea e in felul urmator...dak pt prima parte am cu cine sa merg..pt partea a 2-a..inca nu am gasit pe nimeni dispus sa-si riste viata...pt ca..pana la urma..asta e...nu suntem pregatiti pt asemenea temperaturi...si nu stiu ce masina de la noi ar fi pregatita sa indure vreo -50 grade...dar..pana la urma..tot imi voi indeplini si acest vis..desi e mai periculos si greu de realizat..vorba lui catalyn...pana atunci e buna si mica siberie...e ceva si -35 grade..:D

De ce nu -70 sau poate mai putin :mrgreen: ? Sunt pe-acolo multe depresiuni cu "potential" mai mare decat al Ojmjakonului , dar este pustie zona si nu inregistreaza nimeni temperatura :mrgreen: .

Sus

MesajScris: Vin Noi 13, 2009 2:16 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Ce viteza avea masina cand ai deschis portiera? Ca se combina frigul+viteza vantului... 8O

Sus

MesajScris: Vin Noi 13, 2009 3:10 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Andrei87 scrie:
Ce viteza avea masina cand ai deschis portiera? Ca se combina frigul+viteza vantului... 8O

Windchill de -80 C. :D

Sus

MesajScris: Vin Noi 13, 2009 3:23 pm 
Neconectat
Norisor
Norisor

ce-ar fi sa cream un topic cu vremea pt ziua alegerilor? :mrgreen:

Sus

MesajScris: Vin Noi 13, 2009 5:05 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Andrei87 scrie:

Era oprita masina :)

Am vrut sa ies afara, dar m-am razgandit.

Sus

MesajScris: Vin Noi 13, 2009 5:06 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

inainte sa cobori cu masina in depresiune fac pariu ca erau in jur de -12/-15c...corect ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Noi 13, 2009 5:37 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

3 Ianuarie 2009? Babi, erai pe forum atunci, de ce n-ai scris? Era clar in nenorocirea aia de ger uscat ce l-am avut de sarbatori anul trecut.

Sus

MesajScris: Vin Noi 13, 2009 5:58 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

doodoo scrie:
inainte sa cobori cu masina in depresiune fac pariu ca erau in jur de -12/-15c...corect ?

La Bicaz aveam -8, -9 grade. Pana sa cobor spre Joseni la vre-o 30km de oras, aveam in jur de -15. oricum a fost o noapte geroasa deoarece am ajuns noaptea la 12 in Cluj si erau -13/-14 grade

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169 ... 1498  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]