forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Mai 06, 2026 7:16 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178 ... 1498  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: PROGNOZE
MesajScris: Lun Noi 23, 2009 9:30 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Ultimul sfarsit de noiembrie mai exact. Cred ca mihai are dreptate, parca prin 2000 s-a mai intamplat. in 2006 daca nu ma insel a fost ceva zapada in noiembrie, in decembrie mai putin.

Sus

MesajScris: Lun Noi 23, 2009 9:43 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Fatidicul an 2000, care m-a speriat atunci, are din nou sansa sa se repete acum. :? Sper totusi sa nu.

Sus

MesajScris: Lun Noi 23, 2009 11:09 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Dupa parerea mea, decembrie va debuta cald, urmand ca din 5-6 sa se raceasca accentuat, pe la mijlocul lunii, urmand o perioada de incalzire, apoi dupa 20 decembrie o perioada de racire si ninsori.
*Maine fac graficul cu comparatia temperaturilor din 2008 si 2009 si voi vedea daca de mentine patternul de evolutie ( cel decalat cu o luna si 5 zile ) se mentine si la ora actuala.
Daca da, inseamna ca Ianuarie va veni cu ger si februarie cu o incalzire brusca ( pe la mijlocul lunii )
Daca nu, nimeni nu stie ce va urma.

http://wrf.rometex.org, e-mail : liviu.oana88@gmail.com

Sus

MesajScris: Lun Noi 23, 2009 11:13 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

CrazyFrog scrie:
Daca da, inseamna ca Ianuarie va veni cu ger si februarie cu o incalzire brusca ( pe la mijlocul lunii )
Daca nu, nimeni nu stie ce va urma.

:P
Cred ca oricum nu prea stie nimeni ce va urma cu adevarat.

Sus

MesajScris: Lun Noi 23, 2009 11:26 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Acum si ECMWF-ul prognozeaza un inceput de decembrie de-a dreptul inimaginabil ! Cu izoterme de 12°C la 850 hPa in data de 1 decembrie , recordul de la Oravita este deja amenintat in special pe versantii foehnizati ! De-a dreptul implacabila structura sinoptica de 1 luna de zile . Incredibil ce vreme de kkt :evil: .

Sus

MesajScris: Lun Noi 23, 2009 11:35 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

in momentul asta suntem in mijlocul unei anomalii calde de mare amploare care afecteaza parti mari din America de Nord, Europa si vestul Asiei, precum si zona arctica; nucleul principal al vortexului polar e tocmai prin Siberia de est - nu vad, sincer, prea multe sperante pentru o racire serioasa si de durata. Sunt sanse mari ca decembrie sa inceapa cu temperaturi foarte ridicate, asa cum sugereaza GFS operational si ECMWF in mod constant, cu circulatii sudice intense care sa puna in discutie recordul de la Velico Tarnovo :mrgreen: Asta e, cred ca nu are rost sa ne facem iluzii, mai bine o supriza placuta decat deceptii fara sfarsit.
Spre deosebire de alte dati, predictabilitatea acestei situatii este mare si putem spune cu grad suficient de incredere ca in urmatoarele 10 zile vremea va ramane calda - nici urma de iarna

Sus

MesajScris: Lun Noi 23, 2009 11:57 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Sunt constient ca ca vremea calda se va mentine mult si bine ..... dar totusi parca n-as vrea sa fie excesiv de calda ..... macar atat :evil: . O sa ma simt super nashpa daca in 1 decembrie voi avea spre 20°C afara :cry: .

Sus

MesajScris: Mar Noi 24, 2009 12:02 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Cat e recordul la Oravita? Pe inmh vad doar un 23,4 la Campina.

Sus

MesajScris: Mar Noi 24, 2009 12:10 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Nu stiu daca putem discuta de peste 20 C deocamdata. Si acum suntem intr-un asalt tropical si totusi nu vedem temperaturi excesive. Recunosc insa ca situatia actuala are potential de a degenera spre foarte cald, doar ca nu apare deocamdata in prognoza acest lucru. Sa nu uitam ca si la inceputul lui decembrie 2008 ne-am bucurat de temperaturi corespunzatoare lunii mai. Cred ca cel putin pana pe 5 decembrie, cuvantul "iarna" nu prea are ce cauta in vocabularul nostru.

Sus

MesajScris: Mar Noi 24, 2009 12:13 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Au fost 22 de grade zilele trecute in cateva localitati din tara. :evil: Ce putem spune cu certitudine e ca in noiembrie n-o sa mai fie nici o racire, fiind poate printre cele mai calde 5 luni noiembrie din ultimii 100 de ani.

Sus

MesajScris: Mar Noi 24, 2009 12:18 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Singura zona care nu pare sa aibe anomalii pozitive in emisfera nordica, in aceasta perioada, este estul Asiei. Probabil amplasarea vortexului polar acolo, dupa cum spune iceage, tine temperaturile la niveluri considerate normale. Ba chiar zona asta a avut temperaturi mult mai scazute fata de normal, saptamana trecuta, cu victime chiar in China.
In schimb Canada se bucura de o anomalie majora, anomalie care practic "domneste" pe acea zona inca de la inceputul lui noiembrie, daca nu ma insel poate chiar de mai devreme. SUA este de asemenea calda dar si Europa si Asia Centrala au mai multe grade decat le trebuie. :mrgreen:
Deci probabil aerul polar se scurge in Asia de est si evident in Atlantic, restul vai de capul nostru.

Fişiere ataşate:
ano4.jpg
ano4.jpg [ 177.72 KiB | Vizualizat de 646 ori ]
ano3.jpg
ano3.jpg [ 173.15 KiB | Vizualizat de 644 ori ]
ano2.jpg
ano2.jpg [ 179.34 KiB | Vizualizat de 642 ori ]
ano1.jpg
ano1.jpg [ 188.98 KiB | Vizualizat de 645 ori ]
Sus

MesajScris: Mar Noi 24, 2009 12:47 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Anul trecut pe vremea asta se intampla prima racire serioasa din sezon, nu pe 13 octombrie, nu pe 3 noiembrie, ci pe 23 noiembrie: http://www.wzkarten.de/pics/archive/200 ... 081123.png (stiu, numarul fatidic 3)
poate era mai bine asa, sa nu fi avut acele 2 raciri premature... pentru acele raciri platim acum: http://www.wzkarten.de/pics/archive/200 ... 091123.png

Sus

MesajScris: Mar Noi 24, 2009 12:49 am 
Neconectat
Admin
Admin

Andrei87 scrie:
Cat e recordul la Oravita? Pe inmh vad doar un 23,4 la Campina.

Am incurcat Campina cu Oravita :oops: . Ceva m-a dus cu gandul la ianuarie :lol: .

Sus

MesajScris: Mar Noi 24, 2009 12:52 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Andrei87 scrie:
Anul trecut pe vremea asta se intampla prima racire serioasa din sezon, nu pe 13 octombrie, nu pe 3 noiembrie, ci pe 23 noiembrie: http://www.wzkarten.de/pics/archive/200 ... 081123.png (stiu, numarul fatidic 3)
poate era mai bine asa, sa nu fi avut acele 2 raciri premature... pentru acele raciri platim acum: http://www.wzkarten.de/pics/archive/200 ... 091123.png

Si daca legea compensatiei exista si functioneaza, atunci ar trebui in decembrie sa avem ditamai feedback-ul negativ. :mrgreen:

Sus

MesajScris: Mar Noi 24, 2009 1:03 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Asta ar trebui sa se intample. Cu o singura exceptie: daca sezonul va semana cu 2006-2007. :mrgreen:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178 ... 1498  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]