forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Mai 06, 2026 10:02 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198 ... 1498  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: PROGNOZE
MesajScris: Mar Dec 08, 2009 4:52 am 
Neconectat
Admin
Admin

Am "ochit" si eu sistemul acesta :mrgreen: . GFS devanseaza catre vest inaintarea unui cut-off / mini-jet dinspre Rusia . In conditiile astea ciclonul intensificat de Marea Neagra ar avea "liber" sa poata retrograda mai usor . Deocamdata imi pastrez calmul . Poate fi si o eroare a operationalei GFS ..... mai ales la +120h :lol: . Dar daca tendinta se pastreaza eu am ganduri mari . Chiar m-am plictisit de peisajul monon al Clujului . Dupa 6 saptamani de vreme sinistra , as fi dispus sa "vanez" orice fleac de fenomen meteo , atceva decat ploaie si ceata :lol: . Eu sper sa am parte de o surpriza pentru ca situatia are potential . O coborare mai la sud a campului anticiclonic , impreuna cu o retrogradare putin mai nord-vestica a depresiunii , ar putea crea o impachetare izobarica destul de promitatoare . In plus conditiile inclina catre dezvoltarea unui gradient baric de curbura ciclonica relativ redusa ce va favoriza aparitia unor rafale destul de serioase , mai ales ca vom avea advectie rece . Pana una alta ..... un viscolash :mrgreen: ( in ipoteza in care GFS prognozeaza cu o corectitudine de aproape 100% structura sinpotica la +72h ) .

PS : Acesta e deznodamantul dorit de mine . In general nu cred in bazaconii ..... dar dupa 6 saptamani de monotonie imi place sa visez :lol: .

Sus

MesajScris: Mar Dec 08, 2009 5:18 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Bulgaroii sunt programati la zapada mai repede ca noi: pe 11 decembrie. :lol:
Cam asa ar arata viscolul dobrogean, mda, ce bine ar fi...

Imagine

Sus

MesajScris: Mar Dec 08, 2009 8:48 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Deci pe mine ma apuca toti dracii cu bulgarii astia. Asa ceva nu se poate. :evil:

Sus

MesajScris: Mar Dec 08, 2009 11:00 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Mai e pana atunci - sanse sunt si pentru sudul nostru

Sus

MesajScris: Mar Dec 08, 2009 11:22 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

deci o sa vina un pic de frig de duminica incolo...deci va fi cat de cat normal termic saptamana viitoare...precipitatii doar cu tzaraita, eventual fulguieli...DECI tot vreme de kko (un rece uscat) :mrgreen:

Ultima oară modificat de doodoo pe Mar Dec 08, 2009 1:17 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: Mar Dec 08, 2009 11:25 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Cel putin pt. Banat, sunt prognozate precipitatii :D

http://wrf.rometex.org, e-mail : liviu.oana88@gmail.com

Sus

MesajScris: Mar Dec 08, 2009 12:11 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Pe termen indepartat si legat de sansele unui val de frig serios care sa schimbe caracterizarea termica de ansamblu a lunii, in ansamblul GFS este inca destul de bine reprezentata posibilitatea ca retrogradarea nucleului rece de origine siberiana sa se faca peste nordul Europei, tintind catre Germania/Benelux/UK/Franta si posibil Spania/Italia. Ar fi unul din cele mai severe valuri de frig pe care acele zone le-au vazut din 1987 incoace. Nu spun ca asta e neaparat scenariul favorit, doar ca este egal probabil cu scenarii mai aspre pentru noi si prefer sa merg pe el pentru a evita dezamagiri :mrgreen:

Sus

MesajScris: Mar Dec 08, 2009 12:25 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Adevarul este ca GFS a avut in ultimele zile scenariul in care nucleul rece ar fi fost mai spre est, ceea ce ar fi adus aer foarte rece la noi fara precipitatii. Devierea catre vest, e mai buna, din punct de vedere al precipiatiilor pentru noi, dar sa nu o dea in extrema cealalta, in care se deplaseaza total spre vest si se ridica o dorsala tropicala la noi in cap. :wink:

Sincer nu cred ca s-a intamplat vreodata sa avem perspectiva unei perioade foarte reci, asupra careia sa nu existe si posibilitatea unei incalziri masive. Blocajele Atlantice au aceasta posibilitate de denaturare totala a vremii, la noi.

Sus

MesajScris: Mar Dec 08, 2009 1:00 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

foarte bine venita precizarea ta :!: rareori iarna loveste simultan in toata Europa

Sus

MesajScris: Mar Dec 08, 2009 9:24 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Bastardi este mai entuziasmat ca Andrei :D , el pune harti chiar si de la +336h. http://www.accuweather.com/video-on-dem ... n%20Europe

Sus

MesajScris: Mar Dec 08, 2009 9:54 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Eu tot astept sa vad o depresiune, pentru zona noastra, odata cu acest asalt al aerului rece catre Mediterana. Si totusi nu vad niciuna. De ce naiba? :evil:

Sus

MesajScris: Mar Dec 08, 2009 11:05 pm 
Neconectat
Admin
Admin

gogulica scrie:
Eu tot astept sa vad o depresiune, pentru zona noastra, odata cu acest asalt al aerului rece catre Mediterana. Si totusi nu vad niciuna. De ce naiba? :evil:

Pentru ca nu vom avea nici un jet-streak care sa demareze procesul de ciclogeneza acolo . Totusi asecensiunea dinamica la sud de streamul vestic / sud-vestic va scadea in urmatoarele zile presiunea in tot bazinul mediteranean ..... insa nu poate crea un ciclon propriu-zis care sa vina in Romania :( . Eu sunt dezamagit acum deoarece depresiunea de vineri-sambata va cam ocoli tara pe la est Imagine .

Sus

MesajScris: Mie Dec 09, 2009 12:37 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

steaua scrie:
Bastardi este mai entuziasmat ca Andrei :D , el pune harti chiar si de la +336h. http://www.accuweather.com/video-on-dem ... n%20Europe

da io nu eram entuziasmat :P , hartile pe care le-am pus si le pun sunt mai mult la misto...asa, doar ca sa ramana pe forum...doar cand o sa pun harti de la T+72 atunci sa stiti ca am sperante...
dupa cum se vede nu sufar de nici o dezamagire acum cand nu se mai vede nici un viscol din vreo 5 consecutive prognozate :)

Sus

MesajScris: Mie Dec 09, 2009 12:55 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

ECMWF prognozeaza o intrare si mai brutala de aer rece deasupra Romaniei dupa 15 dec, odata cu ea si cel mai puternic viscol pe care l-am vazut aparand in modelul european. De asemenea, cel putin pentru Transilvania dupa data de 12 apar in majoritate maximele negative, culminand cu maxime de -7...-10, chiar mai scazute, spre sfarsitul intervalului. E ceva ce vrei sa vezi, chiar daca sunt sanse mici de adeverire, macar sunt prognoze albastre si nu rosii.

Sus

MesajScris: Mie Dec 09, 2009 1:26 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

ECMWF are mereu cate un viscol pentru noi la final de interval. Ne iubeste. :P

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198 ... 1498  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]