forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mar Mai 26, 2026 1:24 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 898 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 60  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Statii meteo personale
MesajScris: Dum Ian 03, 2010 1:22 pm 
Şi am observat într-o postare anterioară că mai există întreruperi de comunicaţie între staţie şi senzorul termo de afară, se mai întâmplă şi la mine dar în general la staţia care comunică wireless, la cealaltă, în regim wired, nu am observat întreruperi, deocamdată.
De multe ori refacerea comunicării necesită o resetare a staţiei.
Însă să nu uităm că e vorba de staţii meteo din categoria semi-profesionale, cele mai ieftine.
De aia e bine să ai 2, dacă pică una, rămâne cealaltă activă.

Sus

MesajScris: Dum Ian 03, 2010 2:02 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Tu ai 3 ( trei ) :!:
2300, 2350, 3600 :twisted:
Intreruperea la mine daca asta este vorba apare atunci cand mai umblu pe balcon la fire. Inca nu am pus cablu ecranat ( statie meteo ) peste tot.
Avand cutia de distributie pe balcon se mai intampla.
In acea cutie am legaturile de semnal, regulatoarele electronice termo pentru camere si alimentarea lor.

Este un balamuc de nedecris acolo. Nici nu vreau sa fac poze cu ce este acolo :oops:
Poate cand se va incalzi voi face curat.

Sus

MesajScris: Dum Ian 03, 2010 3:14 pm 
Am degivrat ambele giruete, erau pur şi simplu înţepenite, sunt prost făcute constructiv, nu sunt gândite pentru mediu hibernal cu zăpadă şi temperaturi sub 0*C. Există soluţii de remediere, trebuie date la anumite intervale de timp cu pensula cu antigel concentrat, noroc că am aşa ceva. Oricum la viteza vântului, până în 10 km/h, se rotesc în toate direcţiile, şi aici s-a greşit. La orice pală de vânt se deplasează.

Da, am 3 staţii dar numai 2 comunică date pe calculator, 3600-le s-a gândit că e bine să se pensioneze şi nu mai comunică nimic, afişează doar datele pe consolă.
De aceea prefer să am console din aceeaşi generaţie, pică una intră cealaltă şi la o adică le pot utiliza la acelaşi senzor termo în regim wireless only (adică doar fără fir) şi e mai ieftin şi la costuri, o consolă e vreo 50-60 de euro, tot atâta şi un senzor termo, 30 de euro un pluviometru şi 35 o giruetă anemometru. Dacă ai două staţii modele diferite, stai şi te uiţi pe geam dacă pică amândouă.

Sus

MesajScris: Dum Ian 03, 2010 5:18 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Eu cred ca este bine sa se roteasca usor in toate directiile. Intepeneste mai greu. Nu are timp sa se aseze zapada pe traductor.
Pentru cine are acces la ea este usor sa o ungi cu antigel :)
Ce zici de pozele de la Constanta :?: Crezi ca mai ajuta antigelul :?:

Fişiere ataşate:
pe%20bloc%206.jpg
pe%20bloc%206.jpg [ 37.62 KiB | Vizualizat de 1346 ori ]

MesajScris: Dum Ian 03, 2010 6:06 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Girueta sau ( si ) anemometrul

Otopeni-Odai inghetat
Circul de Stat inghetat
Piata Centrala inghetat
Militari inghetat
CampoDoro inghetat

probabil ca mai sunt si altele :D

Sus

MesajScris: Dum Ian 03, 2010 8:07 pm 
Asta da, la aşa un îngheţ nu prea ai ce face decât să aştepţi sau dai jos jucăria şi o duci înăuntru la căldură şi după aia să o degivrezi înainte de a o remonta şi s-o amplasezi într-un loc cu acces facil.

Sus

MesajScris: Joi Ian 07, 2010 12:14 am 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Ma puteti ajuta cu citeva sfaturi referitoare la achizitia unei statii meteo profesionale . Nu am mai avut , as dori sa imi achizitionez una pina in 15 mil si un sfat din partea celor care detin deja astfel de echipamente ar fi binevenit.

TNX

Sus

MesajScris: Joi Ian 07, 2010 7:17 am 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Inca una :D
Sfatul meu este sa o achizitionezi de afara. Pretul este mult mai bun.
Acum depinde daca ai curaj cu garantia ? Locuind in Timisoara exista posibilitatea sa mergi sa o schimbi in caz de probleme. Daca nu vrei de afara atunci incearca in Oradea.
Pentru statie vezi ca a aparut ceva nou La Crosse WS2800 ( probleme cu lumina pentru celula solara care alimenteaza senzorii ). Vezi ca majoritatea statiilor mai nou lucreaza fara fir. Apar probleme de comunicare intre senzori si baza. Daca stai la casa asa cum sta Eugen atunci este OK. Este simplu sa vezi ce probleme sunt. Daca stai la bloc este un pic mai problematic sa o instalezi. In special partea de vant. Eu nu am cum sa vad ce se intampla pe terasa blocului ( acolo este montata o parte a ei ) si din cauza asta am preferat una cu fir.
La 1500 RON poti sa-ti iei ceva bun gen Davis de afara.

Sus

MesajScris: Mie Feb 03, 2010 5:05 pm 
Dacă ai 1500 de lei pt. o staţie ai 2 opţiuni, un La Crosse 3650, garanţie şi merge, am testat-o personal şi un Davis Vue, deocamdată nu există distribuitor în Ro care să-ţi asigure garanţie iar ca să îţi iei de dincolo doar printr-un intermediar din Statele Unite.
Eu aş merge fără discuţie pe La Crosse 3650 IT plus, 4.5 secunde rată de transmisie între senzorul termo-higro şi staţie.
Succes!

Sus

MesajScris: Lun Feb 15, 2010 8:29 pm 
După 2 ani şi jumătate de observaţii meteo personale cu mai multe modele de staţii din gama La Crosse am ajuns la următoarea concluzie. Modelul 2300 este cel mai reuşit.
Cel mai performant din gamă este LC 3650 IT plus. Mi-aş dori un Davis măcar în varianta Davis Vue pentru comparaţii. Rainwise-ul Echipot este superior la toate capitolele.
În rest, un adăpost reuşit, chiar artizanal, pentru senzorul termo-higro şi amplasarea senzorilor în zone foarte bine ventilate natural constituie tot secretul unei măsurători bune chiar şi în condiţii de oraş.

Sus

MesajScris: Mar Feb 16, 2010 12:51 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Si eu sunt multumit de La Crosse si am modelul WS 2355 din octombrie 2008!
Este in functiune de atunci, mai putin intervalul martie 2009 - august 2009 cand am ramas fara senzorul termo-higro care s-a defectat si nici nu aveam unde instala statia in periaoda respectiva.

Per total, sunt de parere ca statia are un raport calitate/pret excelent si este un punct de plecare foarte bun pentru cei ce iubesc meteorologia si doresc sa urmareasca evolutia vremii cu propriile instrumente.

Din experienta acumulata voi enumera cateva defecte si calitati pe care le-am observat in relativ scurta perioada de timp de folosire a statiei:
Defecte:
- aparitia destul de des a erorilor de genul OFL sau 91.8 km/h in dreptul vitezei vantului (din fericire se pot filtra cu WUHU... din pacate nu chiar in 100% din cazuri);
- imposibilitatea dezactivarii din setari a reglarii automate prin radio a orei si datei. Aceasta duce deasemenea uneori la erori. Odata la 2-3 luni am surpriza ca statia sa arate de exemplu 15 septembrie 2021, ora 2:20. Acest tip de eroare duce la pierderea datelor meteo inregistrate in ziua respectiva inainte de readucerea orei la normal.
Calitati:
- precizia buna a tuturor senzorilor. Daca sunt amplasati corespunzator dau rezultate excelente;
- posibilitatea de transmitere a datelor intre senzori si statie/calculator la 8 sec (la conexiunea prin cablu);
- posibilitatea masurarii vitezei vantului chiar si in conditii meteo extreme. In cazul meu anemometrul cu cupe nu s-a blocat nicio data. Doar giruera, care e mai expusa, a inghetat de cateva ori.

Sus

MesajScris: Mar Feb 16, 2010 8:42 pm 
Am să adaug câteva opinii personale la cele zise de prietenul Cătălin.
Staţia mea La Crosse 3600 a funcţionat până aproape de Crăciun după care, probabil în urma unor descărcări electrice în atmosferă, nu a mai comunicat cu calculatorul. A fost funcţională în regim cablat integral aproape 2 ani şi jumătate, are un senzor termo-higro foarte reuşit.
Cei de la La Crosse şi-au dat seama probabil de pericolul descărcărilor electrice, drept urmare la modelul LC 3650 IT plus senzorul termo-higro comunică cu staţia doar wireless. Mai am o staţie LC 2350 din 2008 toamna, merge în regim exclusiv wireless fără probleme. Ultima achiziţie, pe care mi-am dorit-o de mai mult timp, este consola staţiei 2300 de la Echipot (înlocuieşte LC 3600 care e perfect funcţională doar că nu mai comunică cu calculatorul). Este o consolă care transmite date pe wunderground din aprilie 2006. A funcţionat până în iulie sau august 2009, până la instalarea Rainwise-ului la Echipot. Am reactivat-o eu după Crăciun şi merge foarte bine. Aceleaşi observaţii ca la Cătălin, în regim cablat atunci când girueta indică nord-vest, vest-nord-vest sau nord-vest-nord la viteza vântului apar erori de genul OFL sau viteze peste 91 de km/h.
Am să încerc câteva experimente odată să elucidez această enigmă. Cei de la wunderground nu au ştiut să-mi ofere un răspuns la această dilemă. În rest utilizez ambele softuri, atât wuhu cât şi cumulus, ambele perfect funcţionale şi gratuite. Nu aş renunţa la niciunul dintre ele.
Sunt foarte mulţumit de ambele softuri. Ambele staţii comunică pe wunderground date în timp real. În rest numai păreri pozitive.

Sus

MesajScris: Mar Feb 16, 2010 9:39 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Eu as fi fost mai multumit daca pe display ar fi fost afisata inclusiv valoarea temp. si umid. interioara. Nu mai spun de wind chill.
Poate voi lua una WH1080 / 81 sau WH2080 / 81 daca ajung la concluzia ca legatura spre anemometru poate sa fie prelungita pana la 35m.

Fişiere ataşate:
WH2080.jpg
WH2080.jpg [ 20.73 KiB | Vizualizat de 1344 ori ]
WH1080.jpg
WH1080.jpg [ 34.4 KiB | Vizualizat de 1343 ori ]

MesajScris: Mie Feb 17, 2010 12:40 am 
Pe consola de la LC3600 sunt afişaţi toţi parametrii, inclusiv minima şi maxima zilei şi timpul când s-au înregistrat.

Sus

MesajScris: Mie Feb 17, 2010 8:25 am 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Display-ul de la LaCrosse este incarcat.
Caracterele sunt mai mici.
Este touch-screen ( nu sunt incantat de acest fapt ).
Este scos din fabricatie.

Eu as prefera WH2080. Fiecare cu gusturile lui.

Iar a inghetat ( WS2357 ) ceva pe bloc. Ciudat ca nu a nins, nu a plouat.

Fişiere ataşate:
Lacrosse_WS-3600_Blue.jpg
Lacrosse_WS-3600_Blue.jpg [ 38.86 KiB | Vizualizat de 1345 ori ]

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 898 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 60  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]