forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mar Mai 05, 2026 3:50 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 259, 260, 261, 262, 263, 264, 265 ... 1498  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: PROGNOZE
MesajScris: Mar Ian 19, 2010 11:10 am 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

No comment: http://www.weatheronline.co.uk/Romania/ ... ay5to8.htm

Sus

MesajScris: Mar Ian 19, 2010 11:53 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

ECMWF e super beton! Da inca 25-30 mm pe zona de sud a litoralului...in conditiile astea la Mangalia s-ar putea ajunge la 70 cm! Apoi prevede multe zile cu ger intens in sudul tarii, chiar si pe timpul zilei...asa ceva cred ca ar satisface si cele mai inalte standarde ale unui apigist! :lol: Sigur va ingheta marea pe cel putin cateva sute de metri daca se va concretiza prognoza...

Imagine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Ian 19, 2010 12:07 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Urasc gerul! Sa dureze cat mai putin. :evil: Cineva care asculta RRA non-stop la buzunar (aminul liceului la care am invatat) mi-a zis ca ANM ar fi prognozat primavara incepand cu luna februarie, ceea ce m-ar bucura. :twisted:

Sus

MesajScris: Mar Ian 19, 2010 1:40 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Totusi nebulozitatea, cel putin joasa, pare sa ramana destul de accentuata in Romania in cursul acestei saptamani, ceea ce ar trebui sa mentina temperaturile in general peste -15 chiar noaptea. A doua depresiune mediteraneeana, cu o traiectorie asemanatoare primeia dar putin mai sudica (cel putin asa cum pare acum) se pregateste sa extinda stratul de zapada pana la Istanbul si pare sa intereseze din nou sud-estul tarii pentru sambata. O eventuala evolutie mai nordica ar putea aduce lucruri incredibile pe litoral si in Dobrogea, unde ansamblul GFS ridica probabilitatea unor ninsori masive si catre sfarsitul lunii. Sa fie oare un remake februarie 1954 pentru zona cu pricina? 8O

Poate ca ar fi cazul sa iti prelungesti sederea, Catalyn :wink:

PS: Si pentru ca suntem in "magazinul cu jucarii" al iernii 2009/2010 si modelele ne delecteaza cu scenarii care de care mai apetisante, care din fericire se si adeveresc cateodata anul asta :wink: , permiteti-mi sa va atrag atentia asupra vremii asociate cu GFS06z T+168h: marti 26.01.2010 (ziua lui neaceashka adevaratul :mrgreen: ) in campia Romana - dorsala anticiclonului scandinav va patrunde catre sud-estul tarii ridicand presiunea la nivelul marii la 1040 hPa; la contactul cu depresiunea din bazinul central Med gradientul baric intens de pe sudul si vestul tarii va produce intensificari de vant sustinute, cu pana la 10-15 m/s din E si NE asociate cu temperaturi minime de pana la -15 grade si maxime de -10 grade, ceea ce va aduce wind-chill-uri cuprinse intre -20 si -30 grade. Arctic :mrgreen:

Enjoy your harsh winter :lol:

Sus

MesajScris: Mar Ian 19, 2010 2:59 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Depresiunea din perioada 22-24 nu cred sa aduca ma mult de fulguieli/ninsori slabe (pana in 5 mm). Probabil la urmatoarele rulari va avea o traiectorie mai estica. In schimb in ger imi pun mari sperante, din pacate in Transilvania vestica mai subtire cu el:( Sper sa se depuna un strat de macar 5 cm in urmatoarele 2 zile ca sa avem sanse la o minima sub -15, sau chiar sa o depaseasca pe cea din 21 dec 2009

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Ian 19, 2010 3:53 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

26.01- ziua lui Ceasca adevarat dar si al doilea examen al meu. :evil: E vorba de vant fara zapada, nu? :mrgreen:

Sus

MesajScris: Mar Ian 19, 2010 4:40 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

cel mai probabil da; dar e posibil sa spulbere zapada existenta :mrgreen:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Ian 19, 2010 5:06 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

E destul de spulberabila zapada existenta. :)

Sus

MesajScris: Mar Ian 19, 2010 7:54 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Acceasi convergenta care a adus atatea precipitatii pe litoral sper sa nu le tina de data asta la 5 km fata de tarm...

Sus

MesajScris: Mar Ian 19, 2010 9:01 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

GFS 12Z vine sa intareasca precedenta rulare. Fantastic! :D Pana la urma chiar va fi pentru unii (estul si sud estul Ro) iarna mult visata. Sa speram totusi ca anticiclonul scandinav nu va tine departe de tara noastra urmatoarele posibile depresiuni. Daca mai era nevoie pentru unii... :D

Sus

MesajScris: Mar Ian 19, 2010 9:31 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Sincer nu mi se pare nimic superb in temperaturi de -25 C, avand in vedere ca eu sunt nevoit sa stau mai mult afara. Este prima oara din iarna asta cand imi doresc sa se incalzeasca sau sa nu se adevereasca prognoza. Viscolul e frumos, zapada multa e frumoasa, dar ger extrem repetat in multe zile consecutive, mi se pare ingrozitor. Din ce vad, de abia spre finalul saptamanii viitoare s-ar produce o oarecare incalzire. Oribil.

Sus

MesajScris: Mar Ian 19, 2010 9:38 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

anomaliile astea pozitive foarte mari din ardeal si banat cumva trebe anihilate...deci...abia astept cele -25 -30 ..:D..pana acum doar moldova a avut o iarna normala la temperaturi si zapada...noi am avut doar portiuni de iarna...intercalate de incalziri ingrozitoare..pe primele 20 de zile de ianuarie muresu are o anomalie pozitiva de peste 4 grade...

Sus

MesajScris: Mar Ian 19, 2010 10:00 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Si daca ne luam dupa ECMWF, vine sfarsitul lumii.

Sus

MesajScris: Mar Ian 19, 2010 10:35 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

nu ma mai uit deocamdata dincolo de 6 zile - predictabilitatea evidentiatat de ansamblu face operationalele cam inutile dincolo...

Sus

MesajScris: Mar Ian 19, 2010 10:58 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Nici nu este nevoie. Este suficienta media ansamblului pe 6 zile.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 259, 260, 261, 262, 263, 264, 265 ... 1498  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]