forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mar Mai 05, 2026 5:26 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268 ... 1498  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: PROGNOZE
MesajScris: Joi Ian 21, 2010 12:35 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

am mai povestit despre asta mai demult...nu cred in recordul acela probabil ca a fost masurat..dar 100% a fost depasit...intorsura buzaului..nu are statie decat dupa 1960...la bod..statia nu mai raporteaza nu stiu de cand...iar in 1985 ciucul a avut -38.4...practic..egal..

Sus

MesajScris: Joi Ian 21, 2010 12:44 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Cand s-a infiintat statia la Miercurea Ciuc ?
Tot ce se poate ca in 25 ianuarie 1942 ( daca nu era statie ) , la Miercurea Ciuc sa fi fost binisor sub -40°C .

Sus

MesajScris: Joi Ian 21, 2010 4:06 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Imagine

24,25,26 ian: 3 zile consecutive cand minima medie a ansamblului este clar sub -20 la Bucuresti 8O (literalmente "off the chart") atat prin severitate cat si prin durata, se anunta un eveniment comparabil cu cele mai dure perioade din iarna 1984/85. Bine ca nu mai suntem sub Nea ceashka, altfel dardaiam serios in apartamente :mrgreen:

Sus

MesajScris: Joi Ian 21, 2010 4:32 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

cu toata gluma...siuatia nu e comparabila numai la nivel meteo cu acea iarna..ci chiar si politic...in sensu ca desi nu suntem sub nea ceasca...multi inca dardaie in apartamente...ori sunt debransati...ori fac economie k nu ai bani de plata...ori pur si simplu li s-a sistat furnizarea din cauza restantelor...ma refer la zone intregi din moldova...valea jiului...orase din oltenia mutenia...etc...chiar si in ardeal sunt astfel de zone..in mures nu stiu sa fie vreun cartier cu probleme..deci..capitalismul romanesc e foarte comparabil cu perioada comunista..mai ales ca suntem condusi tot de...comunisti...

Sus

MesajScris: Joi Ian 21, 2010 4:38 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

aici ai perfecta dreptate: scoru la intretinere pe decembrie am avut 450 ron si ma astept la mult mai mult :(

Sus

MesajScris: Joi Ian 21, 2010 5:18 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Modelul Met Office salveaza mare parte din tara de temperaturi foarte scazute: un front cald acopera cerul cel putin in jumatatea nordica pe 25, iar pe 26 ar ninge destul de sustinut in sud centru si est, in "avanpremiera" unui viscol pe 27 8O

Imagine

Imagine

Sus

MesajScris: Joi Ian 21, 2010 5:27 pm 
Neconectat
Admin
Admin

iceage scrie:
Modelul Met Office salveaza mare parte din tara de temperaturi foarte scazute: un front cald acopera cerul cel putin in jumatatea nordica pe 25, iar pe 26 ar ninge destul de sustinut in sud centru si est, in "avanpremiera" unui viscol pe 27 8O

Greseala :mrgreen: . Model prost :mrgreen: .

Sus

MesajScris: Joi Ian 21, 2010 5:31 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Asta nu apartine de Fortele Aeriene ale SU? Metofficeul e cu noi. :D
Si DWD-ul e cam identic cu USAF.

Sus

MesajScris: Joi Ian 21, 2010 5:43 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Acum lasand gluma la o parte , chiar este outsider rau de tot acest Met Office .....
Absolut nici un alt model nu ii impartaseste ideea , ba chiar mai mult nu exista nici un membru al ansamblului GFS care sa nu puna dorsala est-europeanului pe Romania in 25 ianuarie . Chiar nu pot sa cred ca un interval de +96h ( cam scurt ) acest model are capacitatea de a le bate pe toate la un loc 8O .

Sus

MesajScris: Joi Ian 21, 2010 8:49 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

steaua scrie:
Asta nu apartine de Fortele Aeriene ale SU? Metofficeul e cu noi. :D
Si DWD-ul e cam identic cu USAF.

USAF - NATO Europe Weather Squad. utilizeaza modelul UKMO
campul baric la sol in acest model nu difera de celelalte prea mult; ba chiar si cu aproximativ acelasi camp baric la sol GFS 12z traseaza pentru luni dimineata clar o linie de demarcatie intre jumatatea de vest mai noroasa cu minime peste -20 si cea estica mai senina cu minime sub -20, ba chiar -31 in nordul extrem al Moldovei. A se privi cu atentie jet-streak-ul din NE Romaniei si axul dorsalei la 300 hPa care trece cam pe meridianul 25E. La vest de acest ax si in zona dreapta a intrarii jet-streakului miscarile ascendente pot dezvolta nebulozitatea medie si inalta; in plus, in campul temperaturii echiv-potentiale si advectiei acesteia se pune in evidenta un front cald dinspre Ungaria catre Germania, care va avea desigur in fata destula nebulozitate de tip cirriform cel putin, care va fi antrenata in altitudine spre ESE - adica spre noi

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 21, 2010 9:47 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Welcome to Siberia in this weekend. :lol: Ce coincidenta faina ca pe Discovery luni si marti seara la ora 1 (de fapt marti si miercuri :mrgreen: ) Ultimate Survival a lui Bear Grylls a avut 2 episoade filmate in Siberia.

Sus

MesajScris: Joi Ian 21, 2010 9:51 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

haha...exact la asta ma gandeam si eu cand m-am uitat la acele episoade...:D..cand taia iacu ala la -32..si ma gandeam ce-as taia si io un porc sambata..la vreo -30..:)))))..c-o palinca langa mine drept incalzitor...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 21, 2010 9:56 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Dar sper ca tu nu o sa bei sange din jugulara, mananci ficat crud (doar pe Mike Tyson l-am mai vazut facand asa ceva) sau sa-i mananci ochiul crud. Mor de ras cand il vad pe tipul ala ce moace face si ce zice cand mananca toate prostiile. :lol: :lol:
"Vine Siberia peste noi si de aia sunt cu ea aceste 2 episoade" asa m-am gandit. :mrgreen: :lol:

Sus

MesajScris: Joi Ian 21, 2010 10:19 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

chiar ca vine Siberia... la propriu; scaderea temperaturilor care se prognozeaza va fi, e adevarat, favorizata de stratul de zapada si cerul senin, dar urmarind circulatia la sol si temperaturile la 2m prognozate (GFS) vedem cum masa deosebit de rece cu temperaturi la suprafata sub -20 si chiar sub -30 este advectata pe sub dorasala anticiclonului Siberian tocmai de dincolo de Urali, din Siberia de vest. Aceasta va patrunde in tara mai intai prin Moldova, incepand de sambata, inlocuind masa rece din fata (cea actuala) cu una inca si mai rece

PS: Si totusi ECMWF se incapataneaza sa fabrice un viscol - blitz pe 28 ianuarie cu depresiunea din Africa de nord aruncata accelerat catre Campia Rusa; acesta ar putea ridica stratul de zapada pana la 1m pe litoral :mrgreen:

Sus

MesajScris: Joi Ian 21, 2010 10:56 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Eu cred ca depresiunea aia va fi mereu in prognoza, mereu undeva in jurul nostru, poate vom fi chiar in zona ei cea mai activa.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268 ... 1498  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]