forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Mai 06, 2026 1:13 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 277, 278, 279, 280, 281, 282, 283 ... 1498  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: PROGNOZE
MesajScris: Joi Ian 28, 2010 11:07 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

cred ca traficul pe site-ul asta a avut clar recordul absolut pana acum in iarna asta, probabil ca fiecare si-a depasit recordul de post-uri pe luna/saptamana/zi, etc...

Sus

MesajScris: Joi Ian 28, 2010 11:08 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Andrei87 scrie:
Ion Sandu spunea ca depresiunea asta ar putea aduce vant de 12 m/s pe Bucuresti in medie...

suna rezonabil - si defineste un viscol "mediu" ca viteza vantului; cantitatea de zapada l-ar putea evidentia :wink:

Sus

MesajScris: Joi Ian 28, 2010 11:11 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

iceage scrie:
cred ca traficul pe site-ul asta a avut clar recordul absolut pana acum in iarna asta, probabil ca fiecare si-a depasit recordul de post-uri pe luna/saptamana/zi, etc...

Mai putin eu, care am absentat masiv. Of...munca... :|

Sus

MesajScris: Joi Ian 28, 2010 11:23 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Lasa ca-i bine, produci, pe vreme de criza e numa' bine pt tara si Europa.. :mrgreen:

Sus

MesajScris: Vin Ian 29, 2010 12:38 am 
Neconectat
Admin
Admin

iceage scrie:

Eu mi-am atins recordul chiar inainte sa devin tornada ( 52 posturi / zi , 200 / saptamana ) . Numai un cataclism m-ar face sa-mi depasesc recordul vreodata :lol: .

Sus

MesajScris: Vin Ian 29, 2010 7:38 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

citat: Începând de astăzi 28 ianuarie 2010, informaţiile de la Centrul European pentru Prognoza Vremii pe Termen Mediu privind prognoza sezonieră pentru regiunea ţării noastre se vor publica pe pagina web a Administraţiei Naţionale de Meteorologie (www.meteoromania.ro). Aceste informaţii vor fi actualizate lunar.

Sus

MesajScris: Vin Ian 29, 2010 10:09 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

exact...de ieri am vazut chestia asta..buletinul agrometeo..care pana acum era contra cost....se pare ca doar politicul poate misca ceva in tara asta...si cand s-au vazut analizati si luati la bani marunti...de politic..s-au decis sa schimbe cate ceva...pt noi e foarte biine..dar asta reflecta inca o data nemernicia lor..noi de ani de zile le spunem ca nu e normal ce se intampla in aceasta institutie...si nu suntem luati in seama...date contra cost..prognoze aiurea..avertizari stupide...etc...acuma vor sa demonstreze contrariul...foarte bine...dar asta trebuia sa se intample de vreo 10 ani...si s-o lase mai moale cu comunismul asta in gandire...sa aiba o deschidere mai mare fata de noi..adevaratii pasionati de meteo....va spun..in cunostinta de cauza...multi din anm vad chestia asta ca pe o meserie oarecare..din care vin bani..si atat..nu ca pe un hobby...din care si castiga...si atunci..dezinteres total din cauza proastei plati.....e mult de spus inca...multe s-au mai spus...dar merita repetate in speranta ca cineva ne va auzi totusi...

Sus

MesajScris: Vin Ian 29, 2010 10:53 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Nu-mi place cum arata ECMWF...in schimb GEM si GFS sunt ok...
http://meteocentre.com/models/gemglb_eu ... 0_0000.gif

Sus

MesajScris: Vin Ian 29, 2010 11:37 am 
Neconectat
Admin
Admin

E de cosmar ECMWf-ul pentru Ardeal :( . Si doar faptul ca e la a 2-a rulare identica ma pune pe ganduri .....

Sus

MesajScris: Vin Ian 29, 2010 11:40 am 
Neconectat
Admin
Admin

Ce tare e GEM asta cu 1070 mb pe Scandinavia :lol: .

Sus

MesajScris: Vin Ian 29, 2010 11:55 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

si gfsu da 1060 ....ceva tot va fi...posibil sa aiba temperaturile din 1999...cand au fost multe recorduri in scandinavia...printre care si un -51 grade...

Sus

MesajScris: Vin Ian 29, 2010 11:55 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Se pare ca "reforma" ANM prevede printre altele si eliminarea animatiei radar de pe site, nu o mai vad in meniu. Urmatorul pas: eliminarea datelor de la statiile ce emit in fluxul international. Pai daca l-am calcat pe coada pe Sandel ne arata el noua...

Sus

MesajScris: Vin Ian 29, 2010 1:46 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Andrei87 scrie:
Se pare ca "reforma" ANM prevede printre altele si eliminarea animatiei radar de pe site, nu o mai vad in meniu. Urmatorul pas: eliminarea datelor de la statiile ce emit in fluxul international. Pai daca l-am calcat pe coada pe Sandel ne arata el noua...

Suuuuper nashpa 8O .

Sus

MesajScris: Vin Ian 29, 2010 2:03 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Adevarul e ca discutia cu prognoza esuata pe termen lung e fara sens. Nicaieri nu se fac prognoze pe termen lung pentru uz operational guvernamental - cel mult estimari a caror valoare se poate evalua dupa o lunga perioada de utilizare si nu pe baza verificarii unei singure prognoze.
In al doilea rand, fapt este ca unele modele (vezi CFS - NOAA) emiteau semnalul unei ierni mai reci in Europa cu ceva vreme inainte, inca din toamna (vezi si discutii de pe acest forum), dar un centru cu autoritatea Met Office nu poate fi nicicum neglijat - iar Met Office a prognozat - ca de obicei - o iarna relativ blanda in Europa (iar scorul lor pe termen lung e foarte bun facand asta). El Nino in desfasurare a incurajat - pe baze "statistice" - prognozarea unor temperaturi peste medie in Europa de sud-est, si adevarul este ca au existat valuri de caldura aproape record in zona... asta ar trebui sa fie o lectie, pentru ca un El Nino ca acesta injecteaza in atmosfera caldura cat se estimeaza ca va produce efectul de sera antropogenic in zeci de ani, iar daca un aport de caldura de aceasta magnitudine poate fi compatibil cu ierni severe in mai multe zone din emisfera nordica si chiar cu o scadere a temperaturii medii globale, atunci inseamna ca incalzirea climei nu este neaparat cel mai probabil outcome al acumularii CO2 produs de umanitate... Adevaratul scandal politic care a inceput pe plan mondial se leaga de tema "Sunt prost" si tot ce tine de ea - aici va fi marea dezbatere a anilor ce vin si sigur ca nu numai parlamentul Romaniei va fi arena sa.

Sus

MesajScris: Vin Ian 29, 2010 2:17 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Poate ca se incalzeste o idee, dar nu stiu cat de mult deznodamantul asta e influentat de om. Eu raman sceptic. Amploarea pe care au luat-o discutiile pe plan mondial in legatura cu "global warming"... mie imi cam pute.

Una peste alta, GFS 06z ramane optimist, chiar mai optimist decat 00z; daca nu ma insel e cea mai mare cantitate de zapada prognozata pana acum pe Transilvania - e drept ca o parte din ea GFS o proiecteaza a se aduna si maine si poimaine, ceea ce eu nu cred, pare a fi prea cald in altitudine, poate doar Dealurile de Vest sa aiba doar ninsoare. Inca ceva, vantul la 10 m prognozat de GFS ar sustine chiar un mic viscolas in inima Transilvaniei, dar mai e ceva pana atunci. Poate sa fie wishful thinking-forecasting, dar eu cred ca GFS are dreptate cu retrogradarea depresiunii. Regiunile extracarpatice raman in carti pentru un mega viscol si poate cele mai mari acumulari de zapada de dupa ianuarie 2008, de data asta pe arii mai extinse, cu maximele pe dealurile subcarpartice - 50-70 mm zic eu, ceea ce s-ar traduce prin peste 60 cm de zapada, de urmarit Campina ;)
Dobrogea pare iertata, putina ninsoare la final, in rest doar ploaie, nici aceasta din urma prea importanta.

Imagine

Imagine

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 277, 278, 279, 280, 281, 282, 283 ... 1498  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]