Andrei87 scrie:
iceage scrie:
distrusa... probabil cel mai mare soc pe care l-am avut ca si "scormonitor de modele"; nu-mi aduc aminte de ceva asemanator
si tu ai si o experienta cred ca mai mult decat cvadrupla decat mine cu modelele....
Daca cineva scormoneste "muncitoreste" prin threadurile astea, cu siguranta va regasi teapa din februarie 2009 care mi se pare mult mai mare ca cea de acum. Atunci depresiunea initiala aparea cu 80 mm pe sudul tarii, era marcata cu rosu pe wxmaps, cand aparuse prima oara pe la T+120-144h. Dupa aceea s-a plimbat de colo-colo, si-a pierdut din precipitatii, iar GFS a sustinut cu mana pe inima, cu 12 ore inainte o mare ninsoare in sudul tarii, care nu s-a produs niciodata. Stiu, stiu vine Andrei acum si-mi spune ca au cazut 10 cm la Calarasi si Zimnicea si 15 cm de zapada floscaita la Craiova. Dar sa fim seriosi, realitatea a fost monumental diferita de prognoza. Singura diferenta este ca atunci GFS a gresit lamentabil pozitionarea depresiunii, pe cand acum a gresit "ciclogeneza".

nici in clin nici in maneca nu se compara cu eroarea asta...care e mult mai mare...atunci au cazut 30 cm pe arii extinse in Oltenia si 70 cm in Bulgaria, la cativa zeci de km de sudul Romaniei...si chiar nu aparea cu 80 mm pe Bukarest nici inainte...poate pe Giurgiu...era la limita atunci...dar acum sa arunce pe vf Elbrus toata zapada cuvenita noua mi se pare o gluma proasta...