forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Sâm Iun 13, 2026 10:29 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 6 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Realizarea prognozelor ANM
MesajScris: Mar Feb 02, 2010 9:06 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

cu tot respectul....daca va uitati pe site la anm au mai afisat acum o serie de rezultate...cu privire la realizarea prognozelor si estimarilor pe termen lung...in care acestia incearca dinadins sa se scoata sa zic asa...poate merge vrajeala la parlamentari...dar si acolo un om cu capul cat de cat pe umeri repede vine cu contraargumente chiar din tabelele lor.....unde vede in primu rand nenea sandu o realizare a prognozei de 75%??...eu nu-mi dau seama..poate fac ei calcule diferite...de le da peste 75%..si 2..chestia cu deficitu de apa din sol...o baliverna mai mare nu putea sa scoata...adica in dobrogea au fost pp excedentare...viscole cat curpinde...si observam si din hartile lor..ca aprovizionarea este satisfacatoare..si chiar zone cu excedente..la fel cum sunt si mici zone cu deficit slab totusi...in timp ce in rest..solul era imbibat cu apa...nu satisfacator..se inregistrau pe multe suprafete baltiri...la noiembrie o abatere nationala de temperatura.de peste 2 grade...lor li se pare peste 75% reusita..ei dadeau normal...la octombrie la pp..ei dadeau normal cu tendinta spre excedent..a iesit peste dublu cantitatii normale..asta e in marja de 75% sau peste?...minime sub -20 in ianuarie..e logic sa fie asa...-35 intra in marja de eroare??...hai sa fim seriosi...ar merita un raspuns dur ion sandu la ceea ce a scris acolo...chiar din partea noastra...chiar noi..ca societate civila am putea formula un asemenea raspuns..si trimite catre presa..si catre anm...plus nenumaratele alte erori grave...si secretizare de date...si obtinerea pe bani grei a acestor date...un lucru unicat in europa...de asta nu vb nenea sandu??...noroc cu acest scandal k asa am mai aflat si noi unele date..postate pe site..tardiv insa..eu zic sa formulam un astfel de raspuns...si sa-l dam presei..si celor de la anm care se ocupa de relatiile cu presa

Sus

Subiectul mesajului: Re: Realizarea prognozelor ANM
MesajScris: Mar Feb 02, 2010 9:28 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

de acord cu tine.
as vrea sa am incredere in Parlamentul nostru ca va rezolva ceva, dar nu prea imi vine.
oricum cei din ANM sub comanda lui Sandu se comporta ca niste copii care incearca sa gaseasca tot felul de scuze in fata parintilor cand stiu ca au gresit cu ceva...foarte pueril din partea lor...in loc sa zica "da domle', am gresit"...iresponsabili...

Sus

MesajScris: Mar Feb 02, 2010 11:56 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

corect...oricum n-au gresit doar ei...au gresit multi altii..modele de mare anvergura...metoffice...si etc...deci a fost si la case mai mari...dar exact cum spui..se comporta din ce in ce mai penibil...probabil k sandu simte cum i aluneca scaunu..

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 02, 2010 2:26 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Sandu a fost pus de Sulfina Barbu in 2005, care l-a dat afara de la sefia ANM pe Ion Poiana pe motiv ca nu au fost prognozate bine niste inundatii. "Sulfina a intrat in Poiana" asa suna un articol de ziar din acea vreme. Si l-a inlocuit pe Ion cu un alt Ion, pare-se si mai negativ decat precedentul. :lol:

Sus

MesajScris: Mar Feb 02, 2010 7:15 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Da' Poiana cand a venit la sefia ANM? Vad ca datele din fluxul international au disparut prin 2003, cand au mai ramas doar vreo 20 de statii din peste 200..trebuie schimbarea asta drastica sa se asocieze si cu schimbarea unui conducator..ma gandesc...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 02, 2010 10:25 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Nu mai stiu de alti sefi ANM in afara de astia 2. In 2005 am auzit prima oara despre acesti post de conducere.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 6 mesaje ] 

Ora este UTC + 2 [ DST ]