forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Sâm Iun 06, 2026 5:35 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 14997 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204 ... 1000  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii : Discutii Generale
MesajScris: Mar Feb 02, 2010 10:52 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

-21 la ciuc....se poate duce la -30 cu putin noroc si senin..pana dimineata..

Sus

MesajScris: Mie Feb 03, 2010 11:50 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

vezi andrei...ieri dupa o maxima de -5 s-a ajuns la -28 la ciuc..diferenta de 23 grade...asta apropo de velul precedent de frig...de data asta nu s-a lasat ceata...

Sus

MesajScris: Mie Feb 03, 2010 11:55 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Ba s-a lasat un pic. Dar eu acum n-am avut nimic de comentat, stiam ca daca o sa se mentina senin se va apropia de -30.
-27,5 au fost, mai exact, ca dupa aia iar zice doodoo ca rotunjim doar atunci cand ne convine. ;)

Sus

MesajScris: Mie Feb 03, 2010 11:59 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

:)))..mda..asa e ...stiu ca acuma nu ai zis nimic..:D....dar data trecuta o tineai una si buna ca nu are cum sa coboare la -38..:D..daca erau conditiile de acum..cobora..dupa o maxima de -15....se poate orice la ciuc..pe cer senin....ma bucur ca incepi sa intelegi cum sta treaba cu depresiunile..anm-u dupa 100 de ani inca nu a inteles..:))))..

Sus

MesajScris: Mie Feb 03, 2010 12:05 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Ei, dar eu stiam dinainte cum sta treaba cu depresiunile, de altfel tindeam sa le "subestimez" doar cu 1-2-3 grade (ceea ce o sa fac si in continuare), nu ca ANM cu peste 10 grade :lol:... e cel mai bine asa, decat sa zic ca o sa fie -38 si de fapt sa fie doar -32... s-ar fi putut sa fie si -38, dar ala e maximum maximorum care s-ar fi putut scoate, si natura rareori indeplineste toate conditiile ca sa se infaptuiasca maximul de potential...e bine sa fii un pic rezervat ;)

Sus

MesajScris: Mie Feb 03, 2010 12:25 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

..e ok gandirea ta..nu am nimic impotriva...mie imi place putin sa ma astept la maxim cand vine vorba de extreme..:D..desi stiu ca rareori se intampla.asa..cum ai spus si tu..dar oricum....ai citit pe site la anm??..chestia aia cu prognoze..:))..in ianuarie vor fi sub -20 in depresiuni..e ca si cum ai spune ca la bucuresti in iulie o sa fie peste 30 grade...pff..nu tre sa fi meteorolog sa zici asta...nu asteapta nimeni sa zici ca vor fi -34.8..cum au fost...dar ori zici ca e posibil sa apara o perioada de ger mai intens..adica sansele sunt destul de mari pt asa ceva...sau mai mari decat iernile trecute..si minimele s-ar putea sa coboare sub -30 in depresiuni...ori nu mai zici nimic...ca te faci de ras...oricine iti poate spune ca la ciuc in ianuarie..si nu numai ..vor fi sub -20..asta se intampla acolo si in noiembrie ,decembrie,februarie si martie...deci...stii..in multe momente cel mai bun lucru pe care poti sa-l faci e sa taci...sandu se pare ca a ratat momentu...si tot ce a spus pana acum a fost extrem de pueril...si n-a reusit decat sa se faca de ras..pe el..si institutia pe care o conduce...si cea mai inteleapta decizie din partea sa in acest moment pt binele sau si al anm..este demisia de onoare...oricum i-o vor cere ..sau il vor schimba..asa ca mai bine s-o faca el inainte...si isi mai spala din pacate...

Sus

MesajScris: Mie Feb 03, 2010 1:02 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

sorifin scrie:
sandu se pare ca a ratat momentu...si tot ce a spus pana acum a fost extrem de pueril...si n-a reusit decat sa se faca de ras..pe el..si institutia pe care o conduce...si cea mai inteleapta decizie din partea sa in acest moment pt binele sau si al anm..este demisia de onoare...oricum i-o vor cere ..sau il vor schimba..

1 - nu cred ca il vor schimba
2 - chiar daca se va intampla n-ar trebui sa ne bucuram decat cand vedem in locul lui o persoana cu adevarat capabila si deschisa...altfel e totul degeaba...daca mai vine un comunist vorba aia..."am scapat de dracu' dar am dat de ma-sa"...

Sus

MesajScris: Mie Feb 03, 2010 4:40 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Intersanti nori in vestul Romaniei acum cateva zile, ca niste dinti de fierastrau. Sunt curios cum se vedeau de la sol.

Imagine

Sus

MesajScris: Mie Feb 03, 2010 10:13 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Un profil troposferic foarte uscat relevat de radiosondajul de ora 12z (Afumati) explica cerul senin si limpede din seara aceasta la Bucuresti - umiditatea relativa cca 50% intr-un strat subtire la sol, scade la 20% la 850 hPa si atinge un minim de 6% la 631 hPa; conditii ideale pentru o racire radiativa substantiala a suprafetei inzapezite - doar venirea rapida a ocluziei din vest precum si vantul ar putea impiedica minime foarte scazute in zona

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 03, 2010 11:35 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Bucharest is not Miercurea-Ciuciu. :mrgreen:

Sus

MesajScris: Joi Feb 04, 2010 11:19 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Baneasa a avut azi dimineata cu 1 grad mai putin ca Miercurea Ciuc (adevarat ca minima lor anterioara, de -18, nu s-a comparat cu -13 la Baneasa)
Azi dimineata a devenit evident efectul de foehn pe pantele sudice ale Meridionalilor... deasupra unui strat subtire rece la sol in zonele mai joase din sud, temperatura creste brusc si atinge valori pozitive intre 1000 si 950 hPa, scazand rapid deasupra...
acolo unde vantul si turbulenta au reusit sa distruga inversia, temperaturile matinale s-au pozitivat, de ex la Calafat (+4, desi zona joasa predispunea la ger...) si Curtea de Arges (0)
in stratul instabil creat de foehn peste 950 hPa, la Bucuresti au aparut cu voiosie ceva nori Cumulus (mediocris, fractus) - primii dupa o lunga perioada; cu putin noroc ii puteti vedea aici:

http://www.mobotix.ro/ro/index.php?id=10054&lang=ro&camid=1052
http://www.mobotix.ro/ro/index.php?id=10054&lang=ro&camid=1157
http://www.mobotix.ro/ro/index.php?id=10054&lang=ro&camid=1184

Sus

MesajScris: Joi Feb 04, 2010 11:28 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

la noapte daca modelele sunt ok..ar trebui sa avem senin...si temperaturile pot cobora foarte mult din nou..sub -25 prin depresiuni..si spre -20 in rest..

Sus

MesajScris: Joi Feb 04, 2010 11:43 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Pana una alta efectele foehnale fac "ravagii" in sud-vest si sud, unde din ce in ce mai multe statii au trecut deja pe +, culminand cu Calafat (5) - este de prevazut ca si Bucurestiul va atinge azi cea mai ridicata maxima de o buna bucata de timp

Sus

MesajScris: Joi Feb 04, 2010 12:10 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

s-au primit rapoartele lunii ianuarie din aproape toate tarile europene si a reiesit ca acest ianuarie a fost cel mai rece la nivel european dupa 1987...tarile nordice au acest ianuarie in topul 10 al celor mai reci din istorie...7 in Finlanda si locul 9 in Norvegia si Suedia...Irlanda a inregistrat cel mai rece ianuarie dupa 1963 precum si multe parti din UK...iar tari precum Germania Franta Austria au avut cel mai rece ianuarie dupa 1996...estul Europei a avut cel mai rece ianuarie dupa 1985...comparabil cu acesta in mare parte din Polonia Ucraina tarile baltice si Rusia...in timp ce sudul a avut un ianuarie in limite normale..tari precum Italia Spania..etc..doar sud-estul a fost pe plus adica Macedonia,Grecia si Albania,precum si Ardealu..:)))..

Sus

MesajScris: Joi Feb 04, 2010 12:59 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

+7 la Targoviste, +5 la Baneasa, unde temperatura a crescut cu 17 grade fata de cea inregistrata la 7.30 :!:
stratul rece superficial se mai mentine doar in N si E capitalei: -2 la Otopeni aeroport si 0 la Afumati...

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 14997 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204 ... 1000  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]