forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Mai 06, 2026 3:38 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 301, 302, 303, 304, 305, 306, 307 ... 1498  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: PROGNOZE
MesajScris: Joi Feb 04, 2010 11:13 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

oricum cam toate modelele dau ninsori moderate pt oltenia si sudul munteniei in weekend
wrf-nmm: http://www.hidmet.gov.rs/eng/prognoza/p ... ro=sfc_tpr

P.S: in noaptea care urmeaza daca nu se va lasa ceata se pot inregistra minime foarte scazute in depresiuni

Sus

MesajScris: Joi Feb 04, 2010 12:54 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Saptamana viitoare e ori la bal ori la spital:daca se incalzeste se duce naibii de tot iarna, daca nu, s-ar putea sa avem un super februarie. Inclin mai mult spre prima posibilitate. :|

Sus

MesajScris: Joi Feb 04, 2010 1:19 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

da...corect...si eu inclin spre o treptata incalzire in toata tara mai ales dupa data de 10feb (pana atunci va mai trage un viscolash duminica in sud)...ca mai ninge sau ba, asta e normal, dar tendinta e clar deja in sensul ca termic o luam in sus incet - incet...cam peste tot, probabil mai intai la noi in ardea si banat...
dar sa nu uitam ca mai vine si vremea babelor mai incolo...deci va mai ninge cate ceva... :mrgreen:

Sus

MesajScris: Joi Feb 04, 2010 1:54 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Ion Sandu zicea ca abia dupa 20-25 o sa vina o incalzire mai consistenta...si eu zic la fel, ca va mai fi in martie in zona Babelor :) o perioada de frig si ninsori, pe langa ce vom avea in februarie...mai avem o luna si jumatate de iarna in care se poate intampla orice...

GFS 06z da vreo 25 cm de zapada pe sudul extrem al Ro...maine vom avea o imagine clara despre ce se va intampla...sa speram ca lucrurile o sa evolueze in bine pana atunci...
http://www2.wetter3.de/Animation_06_UTC/96_35.gif

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Feb 04, 2010 4:42 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Oricum asta e shit pe langa ce viscol aveam in modele saptamana trecuta. Acum pana pe 22-24 cand trebuie sa ma inscriu si 27 sau 28 feb cand trebuie sa fac formalitatea sustinerii lucrarii dau voie la vreme sa dea orice vrea muschii ei. :mrgreen: :lol:

Sus

MesajScris: Joi Feb 04, 2010 4:58 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Andrei87 scrie:
Ion Sandu zicea ca abia dupa 20-25 o sa vina o incalzire mai consistenta...si eu zic la fel

sa intelegem ca sunteti "pe felie" :?:

Sus

MesajScris: Joi Feb 04, 2010 7:54 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

GFS prognozeaza acum si 30 mm in zona de sud, si pe arii extinse intre 20-30 mm. Asta ar putea inseamna un strat maxim de 30-35 cm, iar cu stratul prezent pe sol s-ar trece lejer de jumatate de metru. Se pare ca se va realiza si ultima ninsoare mare prezisa de mine, de data asta si cu gogulica complice. :)
http://expert.weatheronline.co.uk/daten ... 0_0412.gif
Se ne ingrijoram in legatura cu temperaturile usor pozitive de la nivelul solului? Pana acum iarna asta a nins fara tagada la temperaturi de -2...-3 la 850 hpa, dar s-ar putea ca acum sa fie un pic diferite conditiile - asemanatoare cu 20 feb 2009, cand au fost multe ploi si lapovite.

Tin pumnii depresiunii asteia sa lase macar 5 cm si in Cj...

P.S: temperaturile la 925 hPa sunt de -1...-2 grade, deci chiar nu cred ca s-ar pune problema de o transformare completa a ninsorii pe o coloana de aer cu grosime de 500 m direct in ploaie sau lapovita; transformare nici macar partiala se pare ca nu va fi
http://www.weatheronline.co.uk/cgi-bin/ ... HIV=0&WMO=

Sus

MesajScris: Joi Feb 04, 2010 8:23 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Nu prea mai e entuziasta lumea... se pare ca s-a cam plictisit de iarna :P
Raman ultimul mohican...true snow lover...

Sus

MesajScris: Joi Feb 04, 2010 8:26 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

eu is entuziasmat...stai linistit..:)))..deocamdata ma preocupa gerul de la noapte..si maine noapte..apoi vedem cu ninsorile..ca stim ce-am patit data trecuta..si eu sper la ninsori in ardeal...sudul deja e destul de clar ca va prinde ceva zapada...apoi sper sa urmeze macar vreo 2-3 nopti de senin...si avem iar ger...si azi prin modele nu prea mai vad incalzire...

Sus

MesajScris: Joi Feb 04, 2010 8:29 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Sa vedem... daca va fi afectat si centrul ma bag si eu in discutie, daca nu, nu. :mrgreen: Daca o tine in ritmul asta poate sa vina primavara, nu ma supar.

Sus

MesajScris: Joi Feb 04, 2010 8:51 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Nu stiu care e faza cu temperaturile pozitive la sol prognozate de GFS, pentru ca nu mi se pare a fi cazul de asa ceva. Nu avem de a face cu o depresiune similara cu cea din februarie 2009, care nu prea avea de unde sa advecteze aer rece la sol, ca nu era zapada nici prin Moldova si nici la nord de Moldova. Acum avem -3-5 C la 850 mb si cam sub 0 C si la sol. Bagi si pierderea de caldura datorata vantului si e perfect. Inca nu am incredere totusi, ca traiectoria prognozata acum de GFS este si cea finala. Ba eu cred ca traiectoria GFS este cea mai putin probabila, la cat de prost s-a descurcat acest model in ultima vreme. Din pacate cred ca totul va fi stabilit sambata, sau cel mai devreme vineri seara.

Oricum, judecand dupa media ansamblului GFS, we are running out of time cu iarna asta. Deci ori e sambata, ori nu prea cred ca mai e pana in decembrie.

Sus

MesajScris: Joi Feb 04, 2010 9:21 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

februarie este o luna de tranzitie de la iarna la primavara,de altfel cum si septembrie face trecerea de la vara la toamna.ar fi frumos si daca s-ar incalzi si ar veni o primavara timpurie,drept sa spun nu imi place gerul,imi place zapada dar fara ger. :)

Sus

MesajScris: Joi Feb 04, 2010 9:25 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Parerea mea este ca martie e o luna de tranzitie de la iarna la primavara, pe cand februarie, cel putin teoretic, ar trebui sa fie o luna de iarna, cu toate fenomenele aferente. Din pacate insa, in ultimii 15 ani, la noi s-a cam dezlipit aceasta conceptie, februarie fiind mai mult calda decat rece, mai mult de primavara decat de iarna. Daca ne uitam insa in trecut, o sa vedem ca nu a fost asa mereu si de obicei februarie era hibernala, uneori chiar severa de iarna. De altfel viscolul etalon al Romaniei, dateaza din luna februarie. :mrgreen:

Sus

MesajScris: Joi Feb 04, 2010 9:46 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Da, dar la inceputul lunii a fost acel viscol. :mrgreen:
Iar in '87 si '93 au fost luni martie beton de tot iar martie '96 a fost cu adevarat glacial

Sus

MesajScris: Joi Feb 04, 2010 9:51 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Luni de martie care sa fie de iarna autentica, sunt excesiv de rare. Cand radiatia solara e atat de puternica, numai mase ultrapolare pot produce fenomene hibernale in martie si vedem ca aceste mase sunt rare chiar si prin ianuarie. :mrgreen:
Oricum, exista o incalzire evidenta saptamana viitoare, toti membrii GFS o sustin si ECMWF, dar sa luam fiecare zi pe rand.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 301, 302, 303, 304, 305, 306, 307 ... 1498  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]