forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Sâm Iun 06, 2026 7:45 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 14997 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209 ... 1000  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii : Discutii Generale
MesajScris: Dum Feb 07, 2010 3:41 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Sincer, radarul nu arata a cod portocaliu, poate nici macar de galben:

Imagine

ori nu vad eu bine, ori...

Sus

MesajScris: Dum Feb 07, 2010 4:05 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

parerea mea este ca ANM a ridicat la cod portocaliu ieri dupa ce a devenit clar ca luni va mai fi o repriza 2 cel putin la fel de consistenta ca prima pe cale sa se incheie; ninsorile vor acumula strat substantial nu neaparat prin intensitate ci prin durata, care ar putea sa fie de 36 ore pe putin... cei 40-45 cm estimati de multe modele PE ARII EXTINSE IN SE SI E, din cele 2 "valuri", sustin fara probleme codul portocaliu - e un eveniment cu rata de repetare in medie o data la 10 ani daca nu mai rar
in plus, situatia risca sa se complice pe tendinta de racire introdusa de modele pe termen mediu, ceea ce ar putea transforma in ninsoare cantitatile mari estimate pentru miercuri - un nou strat de 30-40 cm ar aduce aproape de 1m grosimea totala si ar putea paraliza complet transporturile

Sus

MesajScris: Dum Feb 07, 2010 4:18 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Pai pana acum s-au depus in medie doar 10 cm, e greu de crezut ca se vor mai depune inca 30-35, pe arii extinse, de fapt eu nici macar izolat nu cred.
Pe miercuri nu va fi decat ploaie - zic eu, iar din urmatorul val de ninsori din noaptea asta si maine se vor mai depune in medie inca 10-15 cm (cu indulgenta), ceea ce ar duce stratul mediu la 20-25 cm, absolut deloc impresionant, un eveniment ce ar trebui sa aiba loc (intr-o iarna normala) de 2-3 ori pe iarna. :D Dar, intr-adevar, vor fi ceva probleme peste cele deja existente.
Asadar, vor fi 2-3 locatii ce vor putea depasi 50 cm cu putin (cu tot cu stratul existent pana acum 2 zile), apoi imediat incalzire brusca si ploi abundente - risc de inundatii. Nu se compara cu evenimentele din decembrie si ianuarie, dar nici foarte departe nu e, mai ales de cel din ianuarie.

Sus

MesajScris: Dum Feb 07, 2010 4:27 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

In continuare, fenomene de zona crepusculara se desfasoara asociate cu ninsorile astea, de exemplu:

Imagine

Imagine

Sus

MesajScris: Dum Feb 07, 2010 4:33 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

10 cm in medie poate pe tot sudul si sud-estul/ nu pot face calcule pentru ca nu am avut inspiratia sa imi salvez stratul de zapada de ieri la inceputul ninsorii - dar in zona de sud-est <Bucuresti/Prahova/Ialomita/Buzau/Calarasi> cred ca media se apropie mai mult de 15 daca nu chiar 20 cm (vezi Grivita cu 41 cm :!: ); repet, eu am masurat 20 cm si stiu ce spun. Zona cea mai afectata descrisa mai sus, care va continua sa fie cea mai afectata, poate sa vada pana maine la pranz pe arii extinse 40-45cm - strat nou - sigur, nu si conform GFS... vom vedea ce va fi, dar daca ma uit pe img sat inclin sa cred ca valul 2 va veni... din plin

Sus

MesajScris: Dum Feb 07, 2010 4:38 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

:) Grivita 4 cm noi
media de 10 cm am facut-o pe baza hartii asteia comparata cu valorile inregistrate azi la ora 13:30

Imagine

Sus

MesajScris: Dum Feb 07, 2010 4:45 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

ceva nu mi se pare in regula - ai cumva vreo harta mai veche? 25 cm la Afumati si 20 la Filaret ieri? Hmmmm

Sus

MesajScris: Dum Feb 07, 2010 4:53 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

statia de la Afumati pare in neregula intr-adevar; la asta te refereai?

Imagine

Sus

MesajScris: Dum Feb 07, 2010 4:56 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Probabil e o eroare, pe data de ieri trebuiau sa fie 15 cm in loc de 25. Asta oricum inseamna ca a crescut modest, 9 cm.

Sus

MesajScris: Dum Feb 07, 2010 5:32 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

daca la Afumati sunt acum doar 24 cm eu ma las de meteorologie :lol: Am masurat stratul in cel putin 10 puncte pe o arie de 100 mp in zona mea si nu am gasit NICAIERI sub 30 cm... Afumati e la maxim 10 km de locuinta mea si nu cred sa fim victima vreunui efect local ciudat :wink: ca de obicei in conditii de viscol stratul raportat nu este reprezentativ
Oricum, la mine e deja cel mai mare strat de pana acum, precedentul maxim de 35 cm din ianuarie fiind insa cu zapada mult mai afanata decat acum datorita temperaturilor mult mai scazute la care a cazut

Sus

MesajScris: Dum Feb 07, 2010 6:00 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Acum am venit din sudul extrem al orasului de la dat zapada. Concluzie: unul dintre cele mai dure viscole la care am asistat, strat in zona de sud in jur de 40 cm, nu se mai poate merge pe trotoare, ci doar pe sosea. Am vazut troiene de peste 1 m si un vant la rafala ca in viscolele bune si se pare ca inca nu s-a terminat. :mrgreen:

Sus

MesajScris: Dum Feb 07, 2010 6:23 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Radarele grecesti confirma faptul ca precipitatiile nu sunt foarte compacte: http://www.hnms.gr/hnms/methods/getRada ... 2014:00:00
Probabil peste 100 de ani o sa gasim si la bulgari vreun radar

Sus

MesajScris: Dum Feb 07, 2010 6:28 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Hehe :mrgreen:

Fişiere ataşate:
Image0177.jpg
Image0177.jpg [ 255.43 KiB | Vizualizat de 882 ori ]
Image0178.jpg
Image0178.jpg [ 267.69 KiB | Vizualizat de 883 ori ]
Image0171.jpg
Image0171.jpg [ 292.19 KiB | Vizualizat de 882 ori ]
Image0167.jpg
Image0167.jpg [ 348.85 KiB | Vizualizat de 883 ori ]
Sus

MesajScris: Dum Feb 07, 2010 6:29 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

bulgarii au 2 radare la Sofia si Varna, dar nu pun nimic pe net deocamdata - sau poate gasiti voi ceva... :wink:

Sus

MesajScris: Dum Feb 07, 2010 6:32 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

iceage scrie:
daca la Afumati sunt acum doar 24 cm eu ma las de meteorologie :lol: Am masurat stratul in cel putin 10 puncte pe o arie de 100 mp in zona mea si nu am gasit NICAIERI sub 30 cm... Afumati e la maxim 10 km de locuinta mea si nu cred sa fim victima vreunui efect local ciudat :wink: ca de obicei in conditii de viscol stratul raportat nu este reprezentativ
Oricum, la mine e deja cel mai mare strat de pana acum, precedentul maxim de 35 cm din ianuarie fiind insa cu zapada mult mai afanata decat acum datorita temperaturilor mult mai scazute la care a cazut

Atunci inseamna ca observatorii sunt nesimtiti si majoritatea nu masoara cum trebuie stratul.

La Baneasa 13 mm de apa.
40 cm? Super...cam cat a avut Clujul toata iarna asta... :cry: pozele alea ma fac sa ma oftic si mai mult...

P.S: probabil ca nici n-o sa puna, comunistii naibii :x si mai cotcodaceau ai nostrii ca e mai marfa sa iti petreci vacanta acolo decat in Romania...

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 14997 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209 ... 1000  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]