forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Mai 06, 2026 6:55 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 309, 310, 311, 312, 313, 314, 315 ... 1498  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: PROGNOZE
MesajScris: Lun Feb 08, 2010 8:45 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

aia sigur ar tine din decembrie pana in martie...:D

Sus

MesajScris: Lun Feb 08, 2010 9:03 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Interesanta ultima rulare GFS. Desi nu-mi place sa discut SF-uri de februarie de la T+96h incolo, nu ma pot abtine datorita faptului ca ultimele 3 rulari au fost constante in privinta aceleiasi idei: un viscol exploziv, cu 990-995mb la centru, de vineri spre sambata care ar putea genera niste fenomene mai rare, gen thundersnow. :mrgreen: Merita tinut ochii pe acel micut. :mrgreen:

Sus

MesajScris: Lun Feb 08, 2010 9:13 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

pana la urma se dovedeste ca am avut dreptate cei care am spus ca februarie va avea multa zapada si ger...si cel putin 2 viscole...nu mai stiu exact..dar stiu ca tu...eu..catalyn...am spus sigur asta...cel putin eu aveam mari asteptari...de la februarie..si pana acum nu sunt dezamagit..:D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 08, 2010 9:17 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Thundersnow blizzard sau thunderblizzard, asa ceva chiar ca este SF si ar fi foarte freaky sa se intample. Who knows, a trecut cam mult din 1991 cand ar fi fost asa ceva la Bucuresti. :mrgreen:

Sus

MesajScris: Lun Feb 08, 2010 9:34 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

ECM-ul pune ciclonul cu centrul pe nordul tarii. Nici macar nu stiu ce inseamna asta, n-am vazut niciodata o situatie similara. :mrgreen:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 08, 2010 9:41 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Inseamna naspa, pentru ca ocoleste sudul. :mrgreen:

Sus

MesajScris: Lun Feb 08, 2010 9:47 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

De fapt daca ma uit mai bine, sunt doua "ochiuri" ale ciclonului, unul in nordul Transilvaniei si celalalt in sudul Olteniei. Nu stiu ce sa zic, nu arata deloc a viscol clasic, dar are ceva special in el, mai ales ca pregateste terenul pentru celalalt ciclon din spatele dansului. :mrgreen:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 08, 2010 9:49 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Ma o fi 2010 sfarsitul lumii de o ia vremea asa de razna? :mrgreen: Astea sunt chestii numai bune sa nu se adevereasca, remember 2-3 february mega blizzard. :mrgreen:

Sus

MesajScris: Lun Feb 08, 2010 9:57 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Dar nu arata apocaliptic, ci doar special, in sensul de rar.

Oricum, din ce vad in modele si in media lor, undeva spre 17 februarie, iarna ar putea sa-si ia adio de la noi, cu mutatul talvegului pe vestul Europei, intr-o situatie din care cu siguranta ca nu mai avem timp sa mai iesim. Daca prognozele raman asa cum sunt acum, cred ca o sa ne dorim sa vina primavara dupa 17. :P

Sus

MesajScris: Lun Feb 08, 2010 11:45 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Pot sa arate orice mediile ansamblurilor dupa 15 feb, eu nu cred nimic.
P.S: Bucurestiul isi primeste (tardiv) ultima runda de ninsoare in aceasta noapte.
P.S. 2: iar maine se pare ca vor fi ninsori destul de decente in Oltenia, Banat si nordul Munteniei si in zonele montane aferente, asta inainte sa se transforme toate in ploaie, chiar si la munte, sub 1000 m va fi exclusiv ploaie - exceptie facand poate zona Predeal care are niste caracteristici speciale; intre 1000-1500 m vor fi mixte iar mai sus exclusiv solide

Sus

MesajScris: Mar Feb 09, 2010 10:54 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Conform ultimelor materiale :lol: va ninge mult in Oltenia si vor fi rate foarte mari de depunere mai ales in zona deluroasa cuprinsa intre Drobeta si Tg Jiu. Sunfire, be ready :)

Sus

MesajScris: Mar Feb 09, 2010 11:17 am 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

:) I am.. trust me

Sus

MesajScris: Mar Feb 09, 2010 1:59 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Pentru noaptea de miercuri spre joi continua sa persiste riscul (adevarat, procentual sub 50% la campie dar mult mai mare in zonele de deal) de a avea o furtuna de zapada intensa intr-o buna parte a Olteniei si cel putin in vestul Munteniei, zone in care precipitatiile vor fi la inceput sub forma de ninsoare si insotite de vant care ar putea atinge 20 m/s din E. Inzapeziri rapide inclusiv pe autostrada Bucuresti-Pitesti nu sunt de exclus. Sunt din ce in ce mai reticent in a pune la indoiala temperatura la 2m in GFS si ECMWF (peste 0 incepand cu ora 0 in toata Campia Romana) in conditii de cer acoperit si precipitatii, totusi ma intreb daca pe circulatia intensa de E-NE nu s-ar putea ca masa rece la suprafata sa reziste mai mult decat este prognozat. In aceasta situatie o eroare de 1 grad, altminteri acceptabila, poate face diferenta intre 25 cm de zapada cu troiene de 70 cm si 5 cm de zapada umeda... in plus, sa nu uitam de asemenea de riscul de polei, care isi poate face si el aparitia in cazul in care temperaturile la suprafata s-ar mentine negative mai multa vreme/ polei care de asemenea poate fi important in conditiile acumularilor de apa estimate.
In asemenea situatii spun ca orice amanunt conteaza - de exemplu formarea eventuala si persistenta cetii/ a norilor stratus in Campia Romana miercuri dimineata, care ar putea face ca maximele sa fie mai coborate decat estimeaza modelele si de aici diferenta sa se propage in timp, intarziind momentul transformarii in ploaie cu 1-2 ore care sa poate face diferenta de care vorbeam mai sus. Repet, o situatie dificila, marginala, greu prognozabila in detaliu si pe termen mai lung de cateva ore

Sus

MesajScris: Mar Feb 09, 2010 2:13 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Dar de ciclonul de sambata, ce parere ai, iceage? :P

Sus

MesajScris: Mar Feb 09, 2010 2:26 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Dupa tzeapa de la inceputul lunii, mi-e greu sa vorbesc despre o prog la 96 ore - totusi cateva lucruri:
1. fiind de mici dimensiuni, traiectoria devine esentiala: ECMWF merge pe o traiectorie S-N transcarpatica, benefica pentru vnc atat de vaduvit de zapada in ultima vreme, DWD de asemenea cu afectare preponderenta a jum nordice... GFS si altii continua sa il pozitioneze mai favorabil ca ppn pt SE
2. pare destul de probabil ca majoritatea pp sa cada in temp pozitive in S si E, venind dupa o perioada (joi/vineri) presupus exclusiv pozitiva - deci sa fie ploi; stratul de zapada si ascendenta intensa pot juca feste in acest caz - si in aceasta iarna am avut cel putin un caz cand a nins cu aprox 0 la 850 hPa la Buc (28.12)

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 309, 310, 311, 312, 313, 314, 315 ... 1498  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]