forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Mai 06, 2026 8:22 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 310, 311, 312, 313, 314, 315, 316 ... 1498  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: PROGNOZE
MesajScris: Mar Feb 09, 2010 2:35 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Da, a nins pe 28 cu 0 C la 850 mb cand de la sol in sus temperatura era extrem de scazuta. Din pacate dupa ciclonul mizerabil de maine, stratul de zapada va diminua barbar in est si nord est. Imi este tare frica sa nu avem toate 3 depresiunile numai si numai cu ploi. Ar fi un final horror de iarna pentru noi in sud, dupa ce am primit atata zapada, sa primim la fel de multa apa sub forma lichida. :(

Sus

MesajScris: Mar Feb 09, 2010 2:50 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

cu siguranta daca temperaturile la 2m estimate de GFS si ECMWF (1-4 C) se vor realiza pentru joi si vineri in sud, si daca precipitatiile de miercuri/joi nu vor fi numai ploi, stratul de zapada va fi inca foarte consistent sambata - poate chiar la nivelul de acum in sud. Va fi chiar interesant sa vedem cat de bine gestioneaza modelele o asmenea situatie cu strat foarte gros de zapada

Sus

MesajScris: Mar Feb 09, 2010 5:45 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

GFS chiar si asa da ger destul de serios in sud pt noatea asta/maine dimineata, nu-i exclus sa vedem cateva puncte cu -18...-20

Sus

MesajScris: Mar Feb 09, 2010 6:30 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Totusi iceage ce zici de Tg-Jiu pentru maine seara si noaptea?! :twisted:

Sus

MesajScris: Mar Feb 09, 2010 8:22 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

eu zic ca e sansa sa cada lapovitza si chiar si ploaie in urmatoarele 2-3 zile in mare parte din tara (dupa ceva ninsori)...normal ca din nou carpatii sunt la datorie si apara ardealul de stihiile naturii... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Sus

MesajScris: Mar Feb 09, 2010 8:26 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Pana la urma chit ca ninge 30 cm, oricum dupa ninsoare va ploua peste tot si se va incalzi, asa ca mare lucru nu prea este.
Ciclonul de vineri arata cat se poate de prost pentru noi sudistii, poate este timpul sa-si mai ia si altcineva portia. :mrgreen:
Si apoi ramane o speranta la o depresiune de lunea viitoare, care la momentul actual poate sa dispara, poate sa o ia spre sud, poate sa aduca doar ploaie, poate sa faca orice. Dupa luni deja iarna noastra va fi in pioneze o perioada si asta cu certitudine. Incalzirea de saptamana viitoare este cat se poate de clara.

Sus

MesajScris: Mar Feb 09, 2010 8:28 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

VOR FI PROBLEME PE RAURI IN SUD :!:

Sus

MesajScris: Mar Feb 09, 2010 8:34 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

doodoo scrie:
VOR FI PROBLEME PE RAURI IN SUD :!:

Este si asta o posibilitate. Trebuie insa sa fie foarte cald, sa se topeasca tot stratul actual, pe langa ploile ce vor cadea. Dar nu stiu daca va fi asa.

Sus

MesajScris: Mar Feb 09, 2010 8:47 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

cred ca in noaptea de miercuri/joi principalul val de precipitatii va fi numai sub forma de ninsoare la munte la peste 1000m si mixte in rest, cu ploile predominand in Baragan si sudul extrem - in continuare odata cu incalzirea ploile se vor duce spre nord- de aceea nu vad un risc imediat de inundatii in sud; temperaturile , desi pozitive, vor fi scazute, asigurand o topire lenta, sub control
pentru Oltenia si Muntenia subcarpatica, cred ca balanta va inclina catre ninsori, prin efectul de racire al ascendentei orografice; chiar si GFS vede un nucleu de -5 pe acea zona miercuri la 18z, confirmat si de DWD.

Ultima oară modificat de iceage pe Mar Feb 09, 2010 8:51 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: Mar Feb 09, 2010 8:51 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Eu m-am saturat de Ardeal mai ceva decat s-a saturat Sabin Gherman de Romania . Abia astept sa plec de aici Imagine .
Cred ca las Clujul in favoarea Bucurestiului pentru masterat . Ma enerveaza tare vremea de aici .

Sus

MesajScris: Mar Feb 09, 2010 8:56 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

noi bucurestenii am putea deschide o agentie de turism local _ "Winter wonderland" :mrgreen:
veniti sa vedeti gramezi de zapada de pana la 2m pe marginea drumurilor, masini ingropate, cornise de zapada ca pe platoul Bucegi, you name it, we'll provide :lol:
PS: drumurile principale si cele secundare - in stare OK :!: Good work Mr Oprescu

Ultima oară modificat de iceage pe Mar Feb 09, 2010 8:59 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: Mar Feb 09, 2010 8:57 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Eu cred ca zona de ninsori va patrunde mai adanc in zona Olteniei ( nu doar cea subcarpatica ) . Pe langa ascendenta orografica , va mai fi si racire evaporativa si in plus advectia calda va fi canalizata pe Muntenia mai ales . Si in plus vantul va fi cam nervos acolo . Un setup de viscol pentru maine seara .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 09, 2010 9:00 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

CaTaLyN scrie:
Eu m-am saturat de Ardeal mai ceva decat s-a saturat Sabin Gherman de Romania . Abia astept sa plec de aici Imagine .
Cred ca las Clujul in favoarea Bucurestiului pentru masterat . Ma enerveaza tare vremea de aici .

Zii asta si lui Andrei, care da frumusete de Constanta pe anostul Cluj. :D

Sus

MesajScris: Mar Feb 09, 2010 9:03 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

da, Oltenia e cam toata "subcarpatica" - si chiar si judetele de sud au un relief mai inalt decat estul Campiei Romane; justa si observatia ta privind advectia calda orientata pe Muntenia - cred ca Oltenia merita o atentie mai speciala in avertizare

Sus

MesajScris: Mar Feb 09, 2010 9:03 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Andrei , lasa-te de Cluj !!!!!

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 310, 311, 312, 313, 314, 315, 316 ... 1498  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]