forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Mai 06, 2026 10:08 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 314, 315, 316, 317, 318, 319, 320 ... 1498  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Feb 11, 2010 8:18 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Deva a fost favorizata la furtuni in vara 2009, vad ca acum la zapada a fost invers.

Sus

Subiectul mesajului: Re: PROGNOZE
MesajScris: Joi Feb 11, 2010 8:31 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Andrei87 scrie:
S-a terminat norocul sudului de pana acum, acesta cred ca a fost ultimul mare viscol al iernii 2009-2010, iarna 2010-2011 va fi blanda. In nord a fost o iarna cel mult normala, pentru mine 2008-2009 a fost iarna de referinta, a nins foarte mult in decembrie, februarie si martie, pana acum februarie=slabut, si se pare ca va fi si mai slabut in continuare, iar martie cred ca va fi foarte cald, un astfel de pattern care se prefigureaza e greu, daca nu imposibil de clintit in momentul asta al anului (in sensul revenirii iernii). Mai este si teoria mea conform careia daca avem decembrie si ianuarie serios, februarie si martie vor fi calde; bine, acum prima decada a lui feb a fost ok, dar ultima va fi mult pe plus. La fel si invers, daca decembrie si ianuarie vor fi calde, februarie si martie vor fi de iarna autentica.

De unde pana unde va fi iarna 2010-2011 blanda? :| Ai vorbit cu cel de sus? Sau ti-a spus Sandu? :P

Parerea mea este ca pentru sudul tarii, iarna mai are cel putin o rabufnire, cel mai probabil in martie sau poate la finalul lui februarie. Cat despre zona voastra, cu siguranta ca va fi mai hibernala in urmatoarea perioada, decat va fi sudul tarii. :mrgreen:

Sus

MesajScris: Joi Feb 11, 2010 8:42 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

3 ierni au fost blande...acuma am avut una mai serioasa...parerea mea e ca va mai veni cel putin una serioasa..sau normala..nicidecum blanda..si statistica spune la fel...sa nu uitam 2004-2005 si 2005-2006...

Sus

MesajScris: Joi Feb 11, 2010 9:05 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

gogulica scrie:
Andrei87 scrie:
S-a terminat norocul sudului de pana acum, acesta cred ca a fost ultimul mare viscol al iernii 2009-2010, iarna 2010-2011 va fi blanda. In nord a fost o iarna cel mult normala, pentru mine 2008-2009 a fost iarna de referinta, a nins foarte mult in decembrie, februarie si martie, pana acum februarie=slabut, si se pare ca va fi si mai slabut in continuare, iar martie cred ca va fi foarte cald, un astfel de pattern care se prefigureaza e greu, daca nu imposibil de clintit in momentul asta al anului (in sensul revenirii iernii). Mai este si teoria mea conform careia daca avem decembrie si ianuarie serios, februarie si martie vor fi calde; bine, acum prima decada a lui feb a fost ok, dar ultima va fi mult pe plus. La fel si invers, daca decembrie si ianuarie vor fi calde, februarie si martie vor fi de iarna autentica.

De unde pana unde va fi iarna 2010-2011 blanda? :| Ai vorbit cu cel de sus? Sau ti-a spus Sandu? :P

Parerea mea este ca pentru sudul tarii, iarna mai are cel putin o rabufnire, cel mai probabil in martie sau poate la finalul lui februarie. Cat despre zona voastra, cu siguranta ca va fi mai hibernala in urmatoarea perioada, decat va fi sudul tarii. :mrgreen:

Nici una nici alta. :) E vorba de intuitia mea, care pana acum a dat de foarte putine ori gres. :)

Chiar, in februarie si martie 2009 Clujul a avut o gramada de zapezi...ziceam ca nu se mai termina...destul de greu repetabila o iarna ca aia.

Zona Deva-Alba Iulia are cea mai slaba iarna din toata tara, Mangalia, Sulina, Sanicolau Mare sau Sacuieni - toate au ierni mai faine

Sus

MesajScris: Joi Feb 11, 2010 9:12 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

dak te uiti pe statistica statiei....din 12 februarie..pana in 2 martie a fost strat continuu..inaltime maxima..13-14cm..iar in martie...4 zile cu zapada pe sol...inaltime maxima..5-6cm...aia a fost multa????...:D..in 2003..si 2005 a fost zapada continua si in ianuarie si februarie..si pana in martie 17-18 martie....cu inaltimi de peste 20cm...si ger..si in februarie si in martie...acelea sunt greu egalabile..ce a fost in 2009...e lejer de atins din nou...vorbim de cj...ca restu ardealului ...nu avem ce compara cu iarna trecuta...

Sus

MesajScris: Joi Feb 11, 2010 9:19 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Statistica statiei nu e elocventa. Ca sa nu mai zic ca Feleacul a avut de 3 ori mai multa zapada anul trecut decat anul asta, pana acum. Poate ca in 2002-2003 a fost mai frig, dar asta nu face masura unei ierni autentice...atunci nu a nins asa mult, doar a rezistat zapada pe sol si atat.

Sus

MesajScris: Joi Feb 11, 2010 9:25 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

garantat ca in 2005 si 2006 a fost mai multa zapada decat anu trecut...pe feleac...pt mine temperatura da taria sau blandetea iernii...si persistenta stratului..nu inaltimea lui...aici avem total pareri diferite...ca de obicei de fapt..:)))))...

Sus

MesajScris: Joi Feb 11, 2010 10:27 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

in 2008-2009 am avut in 2 randuri zapada de 35-40 cm pe Feleac, si de vreo 6 ori 5-15 cm, plus alte ninsori mai mici de cativa cm.
nu stiu cum a fost in 2005 si 2006, ma indoiesc ca a fost mai multa atunci, dar nu eram in cluj asa ca ma abtin sa am o pozitie mai ferma :D

Sus

MesajScris: Joi Feb 11, 2010 11:05 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Incredibil, litoralul ar mai putea avea un viscol inainte de venirea verii. 8O Si ANM zice asta, unele modele la fel... http://www.wzkarten3.de/pics/Rgem963.gif

Sus

MesajScris: Joi Feb 11, 2010 11:17 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

dl.andrei, ca un guru adevarat, se bazeaza pe masuratori expeditionare proprii (pe dealuri) si pe oaresce amintiri (de la fereastra camerei inchiriate la bloc)...e ca si cum am compara oi cu vaci si la final ne ies cai :P :P :P nu zice nimeni ca andrei nu are dreptate, e posibil, dar e foarte usor de contrazis tot ce zice pentru ca nu exista dovezi care sa ii sustina spusele...e easy de tot rationamentul...pe cand la statie exista date autentice, nu doar povesti, etc...stii cum e cu gura lumii...no offence...
(daca toti am gandi la fel ar mai avea rost statiile meteo ? pe bune...)

Sus

MesajScris: Joi Feb 11, 2010 11:21 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

sunt destul de convins ca vom avea cel putin un viscol intens si/sau un val de frig si in martie - o iarna atat de NAO-negativa nu poate fi decat lunga... in mod normal semnele sinoptice de instalare a primaverii sunt circulatii de vest sau NV, zonale, si nu meridianalitati sudice sau blocaje calde.

Sus

MesajScris: Joi Feb 11, 2010 11:33 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

doodoo scrie:
dl.andrei, ca un guru adevarat, se bazeaza pe masuratori expeditionare proprii (pe dealuri) si pe oaresce amintiri (de la fereastra camerei inchiriate la bloc)...e ca si cum am compara oi cu vaci si la final ne ies cai :P :P :P nu zice nimeni ca andrei nu are dreptate, e posibil, dar e foarte usor de contrazis tot ce zice pentru ca nu exista dovezi care sa ii sustina spusele...e easy de tot rationamentul...pe cand la statie exista date autentice, nu doar povesti, etc...stii cum e cu gura lumii...no offence...
(daca toti am gandi la fel ar mai avea rost statiile meteo ? pe bune...)

hai mai bine fa ce stii tu, adica tabele, statistici si lasa contrazicerile...no offence...e singurul lucru util pe care il poti face pe forum

Sus

MesajScris: Joi Feb 11, 2010 11:34 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

iceage scrie:
sunt destul de convins ca vom avea cel putin un viscol intens si/sau un val de frig si in martie.

sunt convins ca daca ne-am uita si pe statistici nu foarte indepartate de la statiile meteo, gradul de realizare a unui viscol si/sau un val de frig ar reiesi ca fiind foarte ridicat :!:

Sus

MesajScris: Vin Feb 12, 2010 1:09 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

eu tot incerc sa-i explic la andrei ca iarna dupa care si-a facut el parerea...nu a fost iarna de fapt...si am dat numeroase exemple...si fii sigur ca in 2005 si in 2006 zapada pe feleac a ajuns la 60-70cm...doodoo a trait in cj..ai iti poate spune asta...si gandeste logic..daca statia nu e elocventa....si in oras a fost cum a fost..in 2009..imagineaza-ti cum a fost in 2003,2005,2006 sau 1996,2000 etc...cand datele de la statie sunt mult mult mai hibernale...decat din 2009...si P.S. tabelele lui doodoo sunt extrem de utile....si cifrele spun mult mai multe decat vorbele..bazate pe perceptii proprii...in meteo totul se bazeaza pe cifre...nu pe mi se pare...sau imi aduc aminte...si inca ceva...o iarna e mult mai adevarata cand vine in decembrie si sta pana in martie..cu zapada pe sol continua..si temperaturi normale sau sub..decat 2 luni foarte calde..una calda..dar care a avut 2-3 ninsori cu strat de 20cm care a disparut dupa cateva zile...si nu a produs nici macar o noapte geroasa...dar asta e punctul de vedere al unui ardelean...

Sus

MesajScris: Vin Feb 12, 2010 1:25 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

De cand sunt in Cluj am fost pe Feleac de 200-250 de ori, doodoo din cate am inteles nu a fost decat o data sau de 2 ori...de cand s-a nascut. :P
Tin minte ca eram in C-ta si in 2005 sau 2006 tot vedeam in Jurnalul National la categoria "partii de schi" 30 cm pe Feleac...deci asa-si-asa
Eu prefer incalziri care sa topeasca stratul si dupa aia inca o ninsoare care sa-l refaca, decat strat continuu si uscat. Evident, cea mai buna situatie e cea in care ninge peste un strat vechi, dar norocul asta in marea majoritate a cazurilor nu il are decat sudul.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 314, 315, 316, 317, 318, 319, 320 ... 1498  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]