forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Mai 06, 2026 11:22 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 316, 317, 318, 319, 320, 321, 322 ... 1498  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: PROGNOZE
MesajScris: Vin Feb 12, 2010 3:19 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

La cat de hulit e ANM-ul pe aici, probabil ca orice meteorolog din institut nu posteaza pt ca s-ar simti prost, aiurea, ciudat. Sunt cativa insa care citesc mai mult sau mai putin regulat forumul, nu stiu daca mary se afla printre ei.

Sus

MesajScris: Vin Feb 12, 2010 3:35 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

sorifin scrie:
la naiba....tabelele alea spun mai mult decat 100 de cuvinte...nu renunta la ele...

oricum le fac pentru mine de mult timp (nici nu exista forumul pe atunci) si nu s-a pus deloc problema sa renunt la ele...e un hobby placut, cu vechime deja pentru mine...cred ca de prin 1998 a inceput totul, asa ca nu am dc sa ma opresc taman acum :wink:

sorifin scrie:
apropo..m-am uitat de curios..cine a deschis topicul...pt ca aici sunt cele mai multe postari...am ramas uimit...n-am mai auzit nimic de mary...sper ca mai citeste chiar daca nu scrie..:D

daaa...imi amintesc cand in vara lui 2008 am gasit acest topic creat deja de mary...era doar o singura postare si m-am gandit sa il revigorez un pic...si uite ce a iesit...m-am mai gandit si eu la treaba asta nu demult...ca sa vezi telepatie 8O

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Feb 12, 2010 3:37 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Prognoze de aici si cu Discutii Generale de la Raport Starea Vremii sunt cele mai active 2 topice de pe acest forum.

Sus

Subiectul mesajului: Re:
MesajScris: Vin Feb 12, 2010 3:42 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Neaceasca85 scrie:
Prognoze de aici si cu Discutii Generale de la Raport Starea Vremii sunt cele mai active 2 topice de pe acest forum.

iar medalia de bronz se pare ca ii revine lui maestrului eugenraduoradea 8O

Sus

MesajScris: Vin Feb 12, 2010 3:48 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

la cat de putin posteaza in ultima vreme, probabil ca bucurestiul ii va lua locul

Sus

MesajScris: Vin Feb 12, 2010 3:51 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

muresul e in top 5..:D..:))))..cred..:-?

Sus

MesajScris: Vin Feb 12, 2010 3:53 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Andrei87 scrie:
La cat de hulit e ANM-ul pe aici, probabil ca orice meteorolog din institut nu posteaza pt ca s-ar simti prost, aiurea, ciudat. Sunt cativa insa care citesc mai mult sau mai putin regulat forumul, nu stiu daca mary se afla printre ei.

crezi ca cei din anm sunt de acord cu conducerea??...te las sa deduci tu raspunsu...nu e greu..dar n-au ce face..e painea si familia lor in joc...

Sus

MesajScris: Vin Feb 12, 2010 4:13 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Pai de-asta am si zis ca s-ar simti "ciudat" sau "aiurea" si nu "revoltat" sau "furios"...stiu si eu foarte bine cum sta treaba

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Feb 12, 2010 4:39 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Calendarul cepei pe anul asta iata ce spune:

"IANUARIE = umed , FEBRUARIE = inundatii mari , MARTIE = seceta mare , APRILIE =Ploi abundente / inundatii/ , MAI = F.ploios /inundatii/, IUNIE =Seceta mare, IULIE = umed , AUGUST = Seceta mare, SEPTEMBRIE = toata luna PLOI ABUNDENTE-INUNDATII , OCTOMBRIE , NOIEMBRIE si DECEMBRIE = luni secetoase, uscate.

O luai de pe forumul lui Istrate. Cel care l-a postat acolo spune ca nu stie sursa. :mrgreen: Stiu eu ca asta e o metoda babeasca folosita la tara pentru a vedea cam cu va arata anul de a inceput. :mrgreen:

Sus

MesajScris: Vin Feb 12, 2010 5:07 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Eu mai stiu stiu si calendarul guliei, zice ca o sa fie supercelule si mezocicloni la greu in vara asta. Sursa e secreta.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Feb 12, 2010 5:12 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

:lol: Iunie seceta? Alooo, nu mai am examene in iunie, gata. :lol: :mrgreen:

Sus

MesajScris: Vin Feb 12, 2010 6:50 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

In ultima vreme ECMWF a fost impresionant, cel putin la precipitatii, mai bun ca GFS, dar modelul american ramane mai bun la temperaturi.

Sus

MesajScris: Vin Feb 12, 2010 6:54 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

sorifin scrie:
la naiba....tabelele alea spun mai mult decat 100 de cuvinte....

Bine zis! Chiar as mai adauga un zero. Una e interpretarea si alta e ceva concret cu date 100% corecte, fara alte aprecieri ( in special la stratul de zapada). Cel putin sezonier sa se faca astfel de statistici, daca nu chiar lunar! Asa ca doodoo nu le tine pt tine! :lol: Daca ai atata rabdare e foarte bine, eu recunosc ca nu prea am. :)

Sus

MesajScris: Vin Feb 12, 2010 7:10 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Ok, o sa fac si propriile mele statistici referitoare la stratul de zapada, o sa incerc sa gasesc un loc pe camp, fara iarba inalta dar sa fie iarba, nu sol descoperit sau care sa nu fie la umbra vreunui pom. O sa chem si martori. :lol: Voi raporta strat peticit daca stratul acopera mai putin de 50% din suprafata solului indiferent cat de groasa e zapada. Il voi masura o data pe zi, si chiar din 6 in 6 ore atunci cand ninge abundent, in masura in care imi permite timpul.
Nu vad cu ce ar fi in minus conditiile astea fata de cele de la statie.

Sus

MesajScris: Vin Feb 12, 2010 7:23 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

daca nu faci si poze la momentul observatiei e vax albina ... nu te crede nimeni :P :P :P ca deja e interpretabil si tu esti si subiectiv...

Voi raporta strat peticit daca stratul acopera mai putin de 50% din suprafata solului indiferent cat de groasa e zapada.
corect, dar parca eu stiu ca din momentul in care acoperirea solului nu mai e 100% se da peticit :!:

PS-eu te incurajez sa faci ceea ce ai zis anterior, chiar daca acum s-a cam terminat cu zapada...tin minte ca si eu vreo 6 luni am masurat precipitatiile zilnice intr-o cutie de margarina "gradata" :P :P :P

Ultima oară modificat de doodoo pe Vin Feb 12, 2010 7:31 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 316, 317, 318, 319, 320, 321, 322 ... 1498  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]