forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Mai 06, 2026 11:44 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 318, 319, 320, 321, 322, 323, 324 ... 1498  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: PROGNOZE
MesajScris: Sâm Feb 13, 2010 12:19 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Modelul UKMO mi se pare cel mai realist pentru Transilvania.

CaTaLyN scrie:
Sunt eu fan infocat al iernii , dar dupa 1 martie trec in randul SDS-istilor :lol:

Eu dupa 1 aprilie :mrgreen:

Sus

MesajScris: Sâm Feb 13, 2010 3:07 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

In sfarsit! :lol:

http://www.wzkarten3.de/pics/Rtavn3602.png

Si acumularile de precipitatii pe urmatoarele 60 de ore, peste 30 mm in sud-est din depresiunea de maine seara/poimaine toata ziua: http://expert.weatheronline.co.uk/daten ... 0_1306.gif
dificil de spus forma precipitatiilor, mai ales ca acum s-a cam spulberat aerul rece de la sol. Eu zic lapovita si ninsoare, chiar ploaie pe litoral, dar nu vor fi mari acumulari de zapada pt ca destul timp va fi lapovita, ceea ce nu se va depune decat pe zapada existenta (care nu mai e decat pe iarba)

Sus

MesajScris: Sâm Feb 13, 2010 8:24 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

de acum e ninsoarea mieilor :mrgreen: ,nu mai are purere iarna ca in decembrie sau ianuarie,iar cu avertizarea de cod galben nu prea au nimerit-o pentru sud-vest,astazi s-a intensificat vantul si au fost cateva averse de ninsoare.

Sus

MesajScris: Sâm Feb 13, 2010 8:28 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

februarie e mai tare ca decembrie ca luna de iarna, bineinteles cea mai tare e ianuarie
decembrie e doar foarte putin mai hibernal decat martie

Sus

MesajScris: Sâm Feb 13, 2010 8:55 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

mihai scrie:
de acum e ninsoarea mieilor :mrgreen: ,nu mai are purere iarna ca in decembrie sau ianuarie

Are multa putere iarna in februarie, dar nu acum cand aerul care patrunde nu este prea rece, nici la sol nici in altitudine. Februarie poate fi la fel de rau ca ianuarie sau decembrie si de altfel, a si fost in anumiti ani in trecut.

Sus

MesajScris: Sâm Feb 13, 2010 8:56 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Andrei87 scrie:
In sfarsit! :lol:

http://www.wzkarten3.de/pics/Rtavn3602.png

Si acumularile de precipitatii pe urmatoarele 60 de ore, peste 30 mm in sud-est din depresiunea de maine seara/poimaine toata ziua: http://expert.weatheronline.co.uk/daten ... 0_1306.gif
dificil de spus forma precipitatiilor, mai ales ca acum s-a cam spulberat aerul rece de la sol. Eu zic lapovita si ninsoare, chiar ploaie pe litoral, dar nu vor fi mari acumulari de zapada pt ca destul timp va fi lapovita, ceea ce nu se va depune decat pe zapada existenta (care nu mai e decat pe iarba)

Pe litoral o sa fie ploaie in cea mai mare parte a zilei si lapovita-ninsoare spre iesirea depresiunii din tara. In sud o sa fie o porcarie, multa ninsoare umeda, fleoasca de martie. Mai bine era soare si cald decat asta. :(

Sus

MesajScris: Dum Feb 14, 2010 12:43 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Si s-a dus si depresiunea litorala. :) M-am ferit sa vorbesc prea mult despre ea pentru ca aveam un feeling ca asa se va intampla.

Sus

MesajScris: Dum Feb 14, 2010 9:12 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Nu s-a dus, doar s-a diminuat in operationala. Ciudat este ca posibilele cantitati in OPR au fost tot timpul mai mici in acest ciclon, fata de media membrilor. OPR scade practic sub cel mai uscat membru si nu inteleg de ce.

Sus

MesajScris: Dum Feb 14, 2010 10:12 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Sunt curios daca ANM va da atentionare. Daca au dat la cantitati de 10 mm si acum ar fi cazul. Sau poate se gandesc si ei ca va fi mai mult lapovita si ciuciu acumulari.

Sus

MesajScris: Dum Feb 14, 2010 10:58 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Oricum, sa fie ale dracu de ploi, ca vad ca tot nu scapam de ele. M-am saturat pana peste cap de vremea asta si-mi doresc din suflet o incalzire uscata, brutala, africana. Ori e iarna ori e vara, ce e intre este insuportabil pentru mine.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Feb 14, 2010 2:00 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Mai bine ploi decat caldura secetoasa si uscata. Remember spring 2009, aprilie si mai, ce boring au putut fi, prafuite, nu alta. :mrgreen:

Sus

MesajScris: Dum Feb 14, 2010 9:14 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Mi se pare ca s-a mai redresat la pp, recunosc ca nu ma asteptam: http://expert.weatheronline.co.uk/daten ... 1_1412.gif

Constanta va avea o vreme mizerabila in urmatoarele 24 h, cu multa ploaie si lapovita, acompaniate de vant.

Sus

MesajScris: Dum Feb 14, 2010 10:14 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Andrei87 scrie:
Sunt curios daca ANM va da atentionare. Daca au dat la cantitati de 10 mm si acum ar fi cazul. Sau poate se gandesc si ei ca va fi mai mult lapovita si ciuciu acumulari.

Se pare ca nu :|

Sus

MesajScris: Dum Feb 14, 2010 11:35 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Nu stiu daca au facut bine, ECMWF nu pune mai mult de +1 grad pe sudul tarii, si 15-20 mm...iar in conditiile in care exista un strat de zapada, chiar daca va ninge apos se va depune. Va bate si vantul destul de tare. Poate nu au dat atentionare ca or fi zis ca "au exagerat" in saptamanile trecute :lol: , prea multe avertizari "in a row"
Oricum, in proportie de 75% va fi ultima ninsoare serioasa din sud din acest sezon...so enjoy it ;)

Sus

MesajScris: Lun Feb 15, 2010 3:58 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

astazi de dimineata am crezut ca iarna va reveni in forta,a nins des vreo 3 ore,dupa care la pranz s-a transformat in lapovita apoi in ploaie.se pare ca totusi vine primavara.imi aduc aminte iarna 2008 prin februarie s-a intunecat,a inceput sa ninga,s-a transformat in grindina,apoi in ploaie,a si fulgerat iar la final a iesit curcubeul.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 318, 319, 320, 321, 322, 323, 324 ... 1498  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]